TONY Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 FENDER TUBE - повечето лампови фендер ампове - са право в 10 -ката много ампове - много чудо - избор голям лично ще ти препорьчам Фендер Супер Ривьрб - Стиви Рей Вон - е известен негов юзер сега вьв форума се продава Фендер - Блус Девил - страхотен амп - 1200 лв отпред слагаш един Айбаниз тюб скриймьр - и нищо друго не ти трябва! мисля че сьм достатьчно конкретен. Цитирай
alrock Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Лично за мен нещата стоят така: 1.Убийствено задкитарно устройство 2.Хубава китара(Фендер,Гибсон...) 3.Хубав лампов усилвател(Маршал,Фендер...) Най-важното според мен е задкитарното... Цитирай
Spoocter Отговорено Май 14, 2007 Отговорено Май 14, 2007 Лично за мен нещата стоят така:1.Убийствено задкитарно устройство 2.Хубава китара(Фендер,Гибсон...) 3.Хубав лампов усилвател(Маршал,Фендер...) Най-важното според мен е задкитарното... едно ферари с цвят червен ... така се получава! Я сметни колко струва общо тва! Цитирай
Pandemonium Отговорено Май 14, 2007 Отговорено Май 14, 2007 Е, при все че темата е "Убийствен блус тон", някак си е нормално да излезнат доста скъпички предложения за постигането му. Все пак самото заглавие подсказва за качествена апаратура, която хич не е от евтинките... Цитирай
alrock Отговорено Май 15, 2007 Отговорено Май 15, 2007 Лично за мен нещата стоят така:1.Убийствено задкитарно устройство 2.Хубава китара(Фендер,Гибсон...) 3.Хубав лампов усилвател(Маршал,Фендер...) Най-важното според мен е задкитарното... едно ферари с цвят червен ... така се получава! Я сметни колко струва общо тва! Е чак за Ферари не говорим. По-скоро за нещо приемливо. Нямам предвид най-скъпите модели китари или комбота, но включвайки разумните компромиси, постигането на "убийствен блус тон" пак излиза скъпо. Според мен, без добра китара и добро лампово комбо не става. Пък и задкитарното... Цитирай
Rising_Force Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 (Редактирано) Добре бе, пичове, какво значи без "добра китара" не можело това, без "добър амп" не можело онова. Няма невъзможни неща, както казваха опосумите! Оборудването далеч не е най-големият проблем. Не знам за вас, но почти всички мнения в тая тема ми звучат: "Ще си взема супер китара и амп за 10 бона, те ще почнат да свирят сами и аз ще стана големия музикант!" Джеф Хейли свири с един очукан Squier, който далеч според мен не би могъл да се нарече "супер китара" по днешните разбирания. Идеята е, че як блус звук може да се изкара и с НЕ най-скъпите възможности - необходими са приличен страт, овърдрайв и лампов усилвател, който може и да НЕ е от ранга на Vintage Marshall Mark II 72-ра например!!! Всичко в този вид музика идва от човекът, който свири - начин на пипане, акценти, различни идеи. Затова, за да се постигне звукът на Хейли, много по-добре е да се обърне внимание на идеите, които той има относно блуса, и чак в последствие да се търси - "брилянтната" бленда, която отново твърдя, че може да бъде постигната и относително евтино. В противен случай ситуацията става като в оня виц за двамата рибари, единият от които все си купувал най-скъпите въдици и такъми и все се връщал вкъщи с една малка червеноперка, а другият с пръчка и връв ловял тонове риба. Редактирано Май 17, 2007 от Rising_Force Цитирай
sevenstring Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 (Редактирано) Добре бе, пичове, какво значи без "добра китара" не можело това, без "добър амп" не можело онова. Няма невъзможни неща, както казваха опосумите! Оборудването далеч не е най-големият проблем. Не знам за вас, но почти всички мнения в тая тема ми звучат: "Ще си взема супер китара и амп за 10 бона, те ще почнат да свирят сами и аз ще стана големия музикант!" Джеф Хейли свири с един очукан Squier, който далеч според мен не би могъл да се нарече "супер китара" по днешните разбирания. Идеята е, че як блус звук може да се изкара и с НЕ най-скъпите възможности - необходими са приличен страт, овърдрайв и лампов усилвател, който може и да НЕ е от ранга на Vintage Marshall Mark II 72-ра например!!! Всичко в този вид музика идва от човекът, който свири - начин на пипане, акценти, различни идеи. Затова, за да се постигне звукът на Хейли, много по-добре е да се обърне внимание на идеите, които той има относно блуса, и чак в последствие да се търси - "брилянтната" бленда, която отново твърдя, че може да бъде постигната и относително евтино. В противен случай ситуацията става като в оня виц за двамата рибари, единият от които все си купувал най-скъпите въдици и такъми и все се връщал вкъщи с една малка червеноперка, а другият с пръчка и връв ловял тонове риба. Да бе, робите в Юга едно време, като са измисляли дядото на блуса, само на Fendеr и Gibson са го свирели , а, ако кубето им не е било Marshall, са се вдигали на бунт! Оттам са тръгнали и аболюционзмът, и Гражданската война ... От друга страна, какво пък лошо има да си купиш хубава китара и оборудване, ако можеш? Ако не, наистина с всичко става, но пък няма как да се отрече, че ще стане много по-добре с хубави, отколкото с лоши. Редактирано Май 17, 2007 от sevenstring Цитирай
alrock Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 Накрая пак стигаме до едно и също...Приличния страт(да речем Скуайър) си струва парите,както и овърдрайва, както и приличното лампово комбо(разликата в цените м/у ламповото и транзисторното комбо е очевадна).Във всички случаи минаваме хилядарката. За това си мисля, че предложенията на колегите за постигането на такъв звук са си нормални и не са толкова безбожно скъпи.Иначе негрите от юга тогава са звучали по-зле и от хората с очуканите кремони в парка... но тук говорим за съвременен "убийствен блус тон". Естествено,че независимо от оборудването способностите на музиканта си остават най-важни, но това важи за свиренето на каквато и да е музика и на какъвто и да е инструмент. Цитирай
RockoBG Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 A ве пичове, младежа пита за тона а не за празни философски глупости, кой измислил какво и прочее... 1. Извинявай Скуайъра на Джеф Хейли да е прост. 2. На стиви РЕй фендъра не е по малко очукан (на вид). Но китарите имат 2 осносвни елемента дърво и звукоснематели (адаптери сиреч) Ако модерния стандарт за китари е мека и удобна с фойд роуз от магазина за перални на цена 200 лв. китара джаксън пак забрави. 3. Не веднъж е коментирано в този форум, че е възможно инструмента, да не е толкова скъп, но двата основни елемента посочени по-горе да са на поносимо ниво. 4. Има два основни "блус тона" - Сингъл Койл и Хъмбъкер. В случая е сингъл койл. Някаква фендърска лампа ми се струва, че дрънчи. Някакъв лек ривърб има. И последно според мен това изобщо не е блус тон, даже леко ми кънтрее (справка Уили Диксън). Просто пича свири убийствено и това е. И е сляп. Цитирай
kolio_k Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 Ето един блус саунд правен по класическата рецепта-добра китара(Фендер не в много добро състояние ,защото си е дъртичък),кабел,добро лампово кубенце,стерео мик и насрана уеб камера,ама нямах време да правя запис както си му е реда bluesche Доста от саунда се губи поради естетвото на записа,но все пак се чува достатъчно според мен п.п....Пък аз приличам на извънземен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 E да, ама не е честно! То ти и на консервена кутия да свириш пак ще го докараш маниашко. Психар!!! Цитирай
kolio_k Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 Благодаря ти за високата оценка,пробвал сым на консервна кутия ама не стана ,ама с дыртака(Фендера де) си е маниашко Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 17, 2007 Отговорено Май 17, 2007 ^ама ти SRV за нищо го нямаш ,а дъртака с един бял пикгард ще стане кат на Клептън Блеки-то. То и аз съм с такъв(74) и смених нов за него,щото грифът ми е в пъти по-удобен.Честита китарка! Цитирай
bratmito Отговорено Май 18, 2007 Отговорено Май 18, 2007 Ето един блус саунд правен по класическата рецепта-добра китара(Фендер не в много добро състояние ,защото си е дъртичък),кабел,добро лампово кубенце,стерео мик и насрана уеб камера,ама нямах време да правя запис както си му е реда bluesche Доста от саунда се губи поради естетвото на записа,но все пак се чува достатъчно според мен п.п....Пък аз приличам на извънземен :wub: Цитирай
ivp Отговорено Май 18, 2007 Отговорено Май 18, 2007 По мое мнение, след изсвиреното от kolio_k, темата просто не се нуждае от повече думи! Който е го е чул, значи е разбрал, къде се крие отговорът на въпроса за убийствения блус тон. И отвъд него Цитирай
Recommended Posts