Jump to content
Българският форум за музиканти

Rising_Force

Members
  • Мнения

    140
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Rising_Force

  1. :recourse: ИСКАМ АВТОГРАФ!!! Супер як Джем!!! Респект!!! Между другото супер импровизацията на Кольо действа толкова зарибяващо и вдъхновяващо, че направо не е истина! Веднага хванах китарата и се опитах да направя нещо... Както и да е, не се получи както трябва, ама какво да се прави - разбира ли един 17 годишен пубер от блус?! :-D Много неща трябва да се осъзнаят в тоя живот. Все пак ще се радвам, ако чуете това . П.П. Записвано е с нисък клас Squier + Park 10 Вата + Микрофон от книжарницата за 1.50 лв.
  2. Добре бе, пичове, какво значи без "добра китара" не можело това, без "добър амп" не можело онова. Няма невъзможни неща, както казваха опосумите! Оборудването далеч не е най-големият проблем. Не знам за вас, но почти всички мнения в тая тема ми звучат: "Ще си взема супер китара и амп за 10 бона, те ще почнат да свирят сами и аз ще стана големия музикант!" Джеф Хейли свири с един очукан Squier, който далеч според мен не би могъл да се нарече "супер китара" по днешните разбирания. Идеята е, че як блус звук може да се изкара и с НЕ най-скъпите възможности - необходими са приличен страт, овърдрайв и лампов усилвател, който може и да НЕ е от ранга на Vintage Marshall Mark II 72-ра например!!! Всичко в този вид музика идва от човекът, който свири - начин на пипане, акценти, различни идеи. Затова, за да се постигне звукът на Хейли, много по-добре е да се обърне внимание на идеите, които той има относно блуса, и чак в последствие да се търси - "брилянтната" бленда, която отново твърдя, че може да бъде постигната и относително евтино. В противен случай ситуацията става като в оня виц за двамата рибари, единият от които все си купувал най-скъпите въдици и такъми и все се връщал вкъщи с една малка червеноперка, а другият с пръчка и връв ловял тонове риба.
  3. Rising_Force

    Gretsch

    :) Страшен си, docc!
  4. Rising_Force

    Gretsch

    Благодаря много за информацията на всички. Gretsch са страшни китари!
  5. Rising_Force

    Gretsch

    А как стои въпросът с внасянето им в България - кой ги внася?
  6. Rising_Force

    Gretsch

    Хора, напоследък бая срещах името на тази марка, та реших да ви попитам какво мислите за тези китари - добри и лоши страни.
  7. Rising_Force

    Strat Vs Strat

    Аха, спор няма
  8. Ауее, Тошинкааа, къ върви цената на млекото у наше село... хуу, ако мойш ми кай, шото мноо ми требе. И глей ми помогнеш, шото ш'та вметна на врътките у дистъра, та баш у уауато. И копеуее, шъ знайш напълно съм сериозен тоа път за онва. П.П. Използвай Google, за да разбереш съответните настройки и обордудване, които те интересуват. НЕ е трудно. П.П.П. За фини настройки на дистъра използвай слуха си - няма кой друг да те научи. Нали все пак това е музика! П.П.П. Намери си занимателната книжка с апликации и картинки "Какво да научим през първите седем години?!". No Offence Peace!
  9. Боговете за мен са Хендел, Бах, Моцарт, Бетовен, Шопен, Лист... От импресионизма нататък - Владигеров, Милчо Левиев, Джон Лорд, Кийт Емерсън... ;) ;)
  10. Rising_Force

    Gibson

    Ей, това за Doom II беше първото нещо, което ми дойде на акъла. Doom II RULES! Прави впечатление "Drag'n'Rotate" системата на сайта, която лично мен ме израдва, даваща възможност да си разглеждаш по-добре китарата. Копчетата и прозрачните панели отзад са доста fashion.
  11. Феникс, Специално за Уиндзор студиото съм чувал, че било доста добро попадение, но честно казано никаква по-специална информация не мога да дам. Ако бях на твое място бих взел по-нисш клас от стотака. Според мен РГ100 за крехко панелено жилище и слаби уши е прекалено мощен.
  12. Какво означава да го почистват? За съжаление не съм работил в музикален магазин, но от това, което съм виждал - пичовете от тия магазини по цял ден стоят и се чешат (лично мнение) - поне почистването на 1-2 китари не мисля, че ще им е проблем. На запад според мен положението е съвсем друго - има си семпъл китарки, които се пробват и няма проблемация да си ги хващаш. Като извод - трябва да има малко повече толерантност в родните музикални магазини.
  13. Говорим за разстройване в "рамките на разумното" - при тая насилствена и зверска атака, която Малмстийн оказва върху тремолото, естествено е да се разстрой някога. Но въпреки това, въпросното разстройване става след много голям интервал от време (4-5 песни и междинни сола, през които той яко си натиска ръчката - при това в двете посоки "Горе" + "Долу"). От 4-5 концерта, които съм гледал - никога китарата на Малмстийн не се е разстроила по време на свирене на парче или соло, независимо от изтезанието над тремолото. Това имах предвид. Не отричам, че след време насилието си казва думата върху pitch-а на струните и китарата се сменя. Същото важи и за Джимарата и Блекмор.
  14. Честно казано, българските музикални магазини (с много малки изключения) страдат от синдрома - "Махай ми се от главата, щом няма да купуваш! Не ти виждам паричките в ръцете." Отивам в магазина "ХИКС" (не желая да го споменавам, но предполагам, Вие сами ще се досетите ). Бях си харесал един Фендер от въпросното място. Един слънчев ден отивам и любезно питам: - Извинете, ще може ли да хвърля едно ухо на онази китара там в ъгъла? - Ще я купуваш ли? - пита ме с подозрително око момчето, което говори с морето... тоест продавача де. - Трябва да я опитам най-напред, ако не ми хареса - няма да я купя. - Значи няма да я пробваш - ония китари не се пипат за щяло и не щяло. Пожелах "приятен ден" и усмихнато напуснах въпросното магазинче, въпреки че се бях подготвил да си взема въпросната китара. Българските музикални магазини са с хилядолетия назад в развитието си, както Вие, колеги, сами се изразихте. Наздраве!
  15. Ликуйд, гледай няколко концерта на Блекмор или Малмстийн и после пак си помисли. Всичко е въпрос на добро захващане и настройване на струната (говорим за нови струни - а не за ръждясали "старци" на по 2-3 седмици) + стабилно тремоло.
  16. Кремона или Орфей Стратокастър (зависи от настроението) =-> "Орел" Овърдрайв - Враца ООД =-> "Хорус Казанлък" - произведен от Кремона =-> "Вермона" Кубе - Винтидж модел.
  17. Ако беше така никой нямаше да си купува ефекти Колко вярно ... и същевремнно колко тъжно за нас... Тия цени и тия ефекти ще ни вземат здравето - няколко диода и няколко кондензатора в кутийка на невероятната цена от 120$...
  18. На мен ми се струва, че тая китара е идеална за виртуозния ART стил на Vai - има доста пипнат вид и определено се води като екстравагантно изкуство. Намирам я за доста интересна, но друг е въпросът дали е удобна и дали пее добре. Иначе като външност е резачка от гледна точка на експресионизъм. П.П. Пичове, хващайте си Jackson-ите или ESP-тата и почвайте да жулите и да стържете метъл, докато ушите ви се вдлъбнат навътре. Оставете "свиренето на тия розови близалки" на такива "НЕметъл, НЕправедни и НЕпросветени" хорица като Steve Vai, които са толкоз "прости и безвкусни", че китара не могат да си направят, пък за музика да не говорим ... GO GO GO!! :metalist:
  19. Засега си мечтая единствено и само за ДиМарзио Адаптърчета - останалото си го имам.
  20. Наскоро се сдобих с един нов Stratocaster и се наложи да му търся място в апартамента. Съответно се стигна до опцията да дупча стената, за да правя дървени стойки - тип "закачалка" за китарката. Таа, замислих се, че ще е интересно да пусна една темичка за това кой къде си държи гъдулката и как я съхранява. Аз лично имам един Guitar Stand, който вече не използвам, защото съм направил "специални" дървени стойки на стената, за които вече споменах (ще постна снимки при първа възможност). Таа, вие сте на ход.
  21. Koki, съжалявам най-искрено, че не дочетох по-обстойно постовете и ти присвоих думи, които в действителност не си написал. Грешката е моя. Смятам обаче, че "звукът на евтин мултиефект+китара Кремона" определено съм го дочел и беше нормално реакцията ми да бъде такава. И не - аз нито съм ревностен фен на БТР, нито се дразня, че някои ги нарича по еди какъв си начин! Всичко опира до самото отношение! Аз мразя и не харесвам много групи, но всички те по един или друг начин са имена, които са допринесли за музиката и са успели да внушат нещо ново! Затова съм на мнение, че човек трябва да има уважание към тези хора, независимо, че не го 'кефят'. Ей, например, аз ненавиждам Слеш, ама, мама му стара, човекът си е звезда! Когато аз стана и пробия колкото него, на всички ще ви купя по една китара по избор! Затова го уважавам и ценя! Това е причината да мисля, че не трябва да има такива изказвания като твоето първо и прочие... БТР са едни от малкото родни рокаджии, които са успели на голямата сцена - евала им! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА И СТИГА СПОРОВЕ! Ходете да свирите, а после бирата е от бате TONY! По темата за MusicMan: Според мен това са един вид изискани китари и предполагам са бая солени откъм цена, но за сметка на това Кирчо от БТР каза, че са били бая удобни. По въпроса за различното темброво звучене наистина разликата я правят от усилвателите (не че виждам гениален смисъл в това).
  22. Подкрепям напълно мнението на Марк Аврелий. Мисля, че е най-малкото неетично да се нарича група като Б.Т.Р. - "сбирщина от некадърници". Не смятам, че когато една група не допада някому, тя трябва да бъде оплюта. По темата - Коя фирма внася Musicman в България, ако има такава?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.