krismana Отговорено Март 24, 2011 Отговорено Март 24, 2011 Ам аз малко да изтрепа рибата .... ползвам 15-80 на 6 струни китарка с 27 инча мензура Цитирай
Dankata0071 Отговорено Март 24, 2011 Отговорено Март 24, 2011 Имах най-добри приживявания с D'addario 10-46. 3 месеца ги ползвах и на 3тия все още бяха приятни на усещане и изглеждаха нови Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 4, 2011 Отговорено Май 4, 2011 ...D'addario 10-46. 3 месеца... Сигурно искаш да кажеш 3 дни Скоро пробвах DR Neon - гадни са. Не изкарах и седмица и върнах добрия стар Еликсир. checho, Polyweb покритието е доста по-дебело и струните са още по нескърцащи, пък и доста глухи. Силно се съмнявам да ти хареса. То всъщност е нещо като бета версия на Nanoweb. Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 След последната тема която пуснах оставам на 11-56 D'Addario в настройка Ре с дроп до До Цитирай
Filcor Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 Аз имам китара Washburn D 10 SCE и използвам струни Ernie Ball ROCK AND BLUES или Ernie Ball Extra Lite. Цитирай
Filcor Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 Струните на Elixir са много скъпи.Ernie ball-а са евтини и качествени. Цитирай
Лими Отговорено Май 5, 2011 Отговорено Май 5, 2011 (Редактирано) Аз предпочитам струни от животински черва/жили, такива с каквито са свирили преди стотици години, ама няма из магазините по света и у нас. Някой да продава случайно? Редактирано Май 5, 2011 от Лими Цитирай
trendkiller Отговорено Май 6, 2011 Отговорено Май 6, 2011 Аз пробвах веднъж такива "органични" струни или поне първите 3 се водеха за такива... Никога повече!!! Няма настройване, брат, на всеки трети акорд трябваше да донастройвам и така и не се оправиха за 1 седмица. Да не говорим за rasgueado-техниката на кво ги правеше. Иначе саунда е готин, но не чак толкова, че да мина на такива струни for good. Цитирай
wisp3r Отговорено Май 7, 2011 Отговорено Май 7, 2011 Dunlop 10-ки от 5 месеца свиря с тях и мхого ми лягат Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Май 7, 2011 Отговорено Май 7, 2011 Струните на Elixir са много скъпи.Ernie ball-а са евтини и качествени. Малко се лъжеш. Едни Елексирки ти излизат колкото два комплекта Ърни бол и малко отгоре, а ще те изкарат поне два пъти по-дълго, освен ако не концертираш често. Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Май 7, 2011 Отговорено Май 7, 2011 (Редактирано) ^Е то зависи и за какъв Ърни Бол става въпрос. Titanium reinforced също са с покритие и са доста издържливи, почти колкото Елексир, съответно са по-евтини. Общо взето се уравновесяват като цена/издържливост според мен. Останалото е въпрос на вкус. Иначе обикновен Ърни Бол не може да се мери с Елексир по това съотношение. Редактирано Май 7, 2011 от Blagoy Nikolov Цитирай
r u o k Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 Ernie Ball Beefy Slinky Nickel Wound .011 - .054 настроени в "C". Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 А аз тази седмица осъзнах, че като минеш от 9-42 на 10-46 е супер гадно първите 2-3 дена. Едно време съм свирил с 10-ки и нямах проблеми, но от няколко месеца карам с 9-ки. С тях съм свирил непрекъснато и мислех, че са ми перманентно закоравели пръстите, слагането на 10-ките преди няколко дена ми разби напълно представите. Но пръстите ми вече се покриха с допълнителен пласт мъртва кожа и нямам особени проблеми вече, свиква се де. Между другото и двата комплекта струни са един и същи модел на D'addario, доста съм доволен от марката. Цитирай
Recommended Posts