Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Добър ден,

Имам проблем с Guitar Rig 5 проблемът е на лаптопът ми, претърсих целият форум, но не намерих решение, когато свиря с програмата, нямам проблем, но когато правя кавър и си пусна песента от YouTube, или от някакъв друг източник от лаптопа като Windows Media Player, се чува само едното, според мен проблемът е от Асио4алл, но този проблем го нямам на другият компютър, там си пускам Guitar Rig пускам си и песента от YouTube/Windows Media Player и си свиря едновременно... Моля да ми помогнете, благодаря Ви много лек ден на всички...

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

И аз имах подобни драми. Стигнах до извода, че проблемът е в саундкартата (моята е вградена звукова пръчка, на лаптопите обикновено са още по-зле). Заобиколен вариант е да сложиш някой VST хост, да подкараш guitarrig като VST plugin, и в друга писта да си сложиш песента, върху която искаш да свириш.

Иначе аз подходих по-генерално и си взех USB интерфейс и всичко е ток и жици сега.

Отговорено

Уви, тази сутация с ASIO4ALL не е проблем, а всъщност функция на драйверите - поддържат само един източник, а заобиколните пътища са доста каменисти.

Най-лесният вариант е да си пуснеш двата tapedeck-a на Guitar Rig-a, в pre- си пускаш песента, а в post- рекордваш.

Аз лично намерих друго решение за свирене с музиката от компютъра - взех си headphone amplifier-че с aux in и животът е пей сърце. :)

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте ,

ще задам навярно доста травиален въпрос към доста от вас ползващи китарен софтуер .

А именно :

Лаптопа ми има само аут сигна за колони и мик-ин

след доста проби на малки и евтини усилватели стигнах до извода че компютърните симулации ме устройват.

ползвайки асио драйвери постигам ниски нива на латенция 10-15 милисек. което за мен си е ОК

притеснява ме (и доста дразни) шума който е непрестанен спътник в свиренето , особено за хай геин пресетите

доста от тях са си неизползваеми дори с ноиз супресори .

Смятам да си закупя някакъв хардуеар с който веднъж завинаги да премахна този проблем .

Виждам продукти на берингер китара към ЮСБ и нз дали това е решение за моя проблем .

Моля споделете вашите решения по този казус и ми препоръчаите що годе бюджетно решение

дори и да е втора ръка. засега спестявам пари и съм склонен да отделя известна сума стига да съм сигурен

че ще ми върши работа.

Благодаря ви предварително.

Илия

Отговорено (Редактирано)

Зависи до колко пари си готов да дадеш... Но общо взето, някакъв аудио интерфейс (саунд карта) ти трябва . С най-евтините винаги рискуваш да имаш проблеми с драйвъри, латенсия и т.н. Разчети се из нета за мнения за различни интерфейси.

Редактирано от Mairomaster
Отговорено (Редактирано)

Ами щом си със лаптоп най-лесният начин е да го занесеш в магазина и да тестваш.

Има даже същия продукт без марка и модел(guitar link се казваше)на още по-ниска цена.

Напиши в търсачката guitar link и ще се осведомиш.

Редактирано от jorog
  • 1 month later...
Отговорено

Здравейте! Имам следният проблем : Като включа китарата в компютъра, и пробвам да свиря с Guitar Rig, се получава едно отекване след звука. Нещо, като жужене, което спира малко след звука от китарата. Струва ми се, че не бих могъл да го обясня така, само с думи, но е много гадно. Говорих с приятел, който живее в друг град, и също ползва Guitar Rig, но той ми отговори, че няма такъв проблем. Пробвал съм различни версии на програмата, но ефекта е същият. Китарата я включвам във вход LINE на звуковата карта, която е Creative Sound Blaster Audigy. Като включа в микрофонният вход, не чувам никакъв звук. Сменях и кабела, но проблема си остава. Кабела е с моно жак в китарата и малък стерео жак към звуковата карта, като активното жило на кабела съм свързал към предния край на стерео жака, следващият е свободен, а екранировката е свързана към масата. По същият начин е запоен и към китарата, но там жака си е моно. Ако някой може да ми помогне да реша проблема, ще му бъда много благодарен.

Отговорено

перфектно работи с имитация на беринджър - китарен аудио интерфейс

купи си го от ebay, ще чакаш някоя седмица но може да ти излезне 22 лева с доставката :)

че даже и гитар риг ще получиш комплект с азио драйвера.

п.п. възможно е да работи само на 48 килохерца. после, като настройш на 48, това може да ти разбазика други неща в уиндоуса и примено нямаш звук от ютюб в браузера, оправя се по обратния ред. Но, това е цената на супер ниската цена :)

Отговорено

Я пусни един Гугъл на тема латенция, пък си виж документацията на звуковата карта - едни такива работи като "Direct monitoring" дали са включени - ей такива основни и задължителни неща за всеки, който е решил да борави с компютър + музикален инструмент, пък бил той и китара.

Отговорено

Пичове одеве пробвах да инсталирам гитар рига 5 и като го направих и като пуснах програмата едно гадно свистене и пръщене се появява.Смених го с 4-та пак същия проблем.Инсталирах Асио4алл и пак така.Какъв може да е проблема? :secret:

Отговорено

Най-различен може да е проблема... Проблем с китара, кабел, жакове, хардуер на компютъра, софтуер (операционна система, драйвъри), грешка в настройките на драйвърите, програмата. Боба тука ми казва, че трябва да пробваш да си намалиш input gain-a от Guitar Rig.

Отговорено (Редактирано)

може ли пресетите от версия 2 да се импортнат във версия 4?

бях си набарал доволни бленди във 2 и ги донагласях, но инсталирах 4 заради входно ниво

(има и доста добро авто уа) и не мога да ги намеря.

става въпрос за всичките пресети какво са във двойката, да ги добавя във версия 4

п.п. пак инсталирах двойката, сега ще базикам и двете версии...

махнах си къстъм пресетите и я бях деинсталирал, много умно

Редактирано от emosms
Отговорено

Най-различен може да е проблема... Проблем с китара, кабел, жакове, хардуер на компютъра, софтуер (операционна система, драйвъри), грешка в настройките на драйвърите, програмата. Боба тука ми казва, че трябва да пробваш да си намалиш input gain-a от Guitar Rig

Аз не мисля,че е от това.Спрях всичко,което можеше да се спре в програмата и нищо,а китарата дори не я бях включил :/