Jump to content
Българският форум за музиканти

mrtoi

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

566 профилни разглеждания

mrtoi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. mrtoi

    Volume pedal

    Здравейте! Въпросът ми е следният: къде е по-добре да се включи волюм педала, в chain или в send/return?
  2. Видях ги. Благодаря ти за отговора!
  3. Благодаря на всички още веднъж!
  4. Разбрах. Благодаря за отговора!
  5. Здравей CyberGene! Благодаря и на теб за отговора, но аз не питам за записване на акорди. Въпросът ми е, когато си нотирам соло на китарата и за да го обясня по лесно разбираемо, да речем че тоналността е до мажор, която няма никакви знаци в арматура, налага се да запиша алтерована нота, има ли правило, което да определя дали да я запиша като бемол или диез? Давам пример отново, в до мажор например, ако се наложи ла диез ли да запиша или си бемол? Надявам се,че вече бях изчерпателен.
  6. Благодаря ти Лими за отговора. Квартовия и квинтовия кръг ги знам много добре. Запознат съм и с още много неща, но въпросът ми е принципен. Нотирам да речем дадено нещо в до мажор, който няма никакви знаци в арматура. Има ли правило, което да определи дали трябва алтерованите тонове да ги запиша с бемол или диез. Защото аз сега си ги записвам, така както преценя че ще се прочетат по-лесно на прима виста да речем. Е, разбира се когато се записват акорди, там правилата са си ясни. Естествено, че когато се запише да речем ми мажор, с който ти даваш пример се записва ми, сол диез, си а не ми, ла бемол, си. Надявам се, че въпросът ми е станал по-ясен.
  7. Здравейте! Имам въпрос към знаещите. Има, ли значение, когато нотирам нещо и се наложи да запиша нота, която е алтерована, дали да се запише с диез или с бемол? Например ла бемол или сол диез. Благодаря на всички предварително!
  8. mrtoi

    ROLAND G-800

    Благодаря!
  9. ProjectHamsterdam, благодаря ти и на теб. За утре имам уговорка с майстора да му го занеса да го тества, но ще му предам и твоя съвет.
  10. Благодаря на всички за отговорите! Оказа се, че мястото на send/return не е между предусилвателя и крайното стъпало, а се намира почти в края на предусилвателното стъпало. Дано технически да не е прозвучало глупаво. И по тази причина, след като се включи в тази верига volume педала, той не може да намали силата на звука до край. Благодаря все пак на всички, които се отзоваха и написаха мненията си по този въпрос!
  11. Петьо Бояджиев, благодаря ти много за съветите. Ще направя всичко, което си написал.
  12. mrtoi

    ROLAND G-800

    Здравейте! Може ли някой да ми опише последователността за сваляне на тоналността с половин тон на Roland G-800, и нейното запаметяване. Става въпрос за глобално понижение с половин тон на всички звуци на синтезатора. Благодаря предварително!
  13. Благодаря ти nolly за отговора. Така мисля и аз. Ще пробвам.
  14. Както казах по-горе в поста си, от скоро съм собственик на този усилвател, и честно казано нямам никаква информация относно това, кое и кога е сменяно. Ако имаш някакви съмнения, за кои от лампите имаш предвид? Той е с две лампи в крайното стъпало, с три в предусилвателното и с още една в началото.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.