Jump to content
Българският форум за музиканти

Struck

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Електрическа китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Struck's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Благодаря ти много за мнението. Като цяло съм се насочил към това да правя кавъри на песни. За да не отварям нова тема искам да попитам още нещо. Какъв би бил най-евтиният вариант да записвам най-качествено звук, спрямо ниския бюджет, с който разполагам и липсата на добра апаратура. Имам един усилвател (даже мисля, че е за бас китара, но е много стар модел, има само volume, bass, treble и gain), но го връзвам с tm300 (Behringer Tube Amp Modeler) и звука е що-годе приличен. Дали би било добре да инвестирам някакви пари в това да подобря качеството на звука, използвайки компютърен софтуер (като Guitar Rig) или да вложа в някакъв recorder, т.е. да записвам от самия усилвател. За guitar rig-а не ми е нужен recorder, в самата програма си има опция за запис. Разполагам с около стотина лева, с което съм напълно наясно, че не мога да имам големи очаквания за страхотен звук, но поне донякъде добър.
  2. Здравейте хора. От известно време се опитвам да намеря preset за guitar rig 5 с подобно звучене: https://youtu.be/xWGQw8icfN8?t=40s (да звучи като тоя риф). Самият тон да стане с по-дебело звучене. Четох и в чуждестранни форуми, но така и не ми се получава, когато приложа написаното там. Като цяло, с какъвто и да е preset го няма това дебело звучене. Използвам вградената в лаптопа саунд карта. Китарата я свързвам директно към мястото за микрофон (3.5). Ако имате някакви предложения за някакъв hard rock/metal preset с подобно звучене или пък препоръка за някакви настройки или каквото и да е, ще съм благодарен, ако ги споделите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.