Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^ А на концерти не си ли зависи от озвучаването. Правил съм DVD-та, да не се хваля тук на кои групи, но мисълта ми е, че аудиото се записва да речем на 24 канала, побутва се малко после, но си звучи. Как да звучи с гадната акустика на зала "Христо Ботев", или на стадион. Едва ли някой от нас не е слушал и гледал концерти на DVD. A и LIVE, записан с микрофон на камера- ясно как ще се чува.

• Отговори 111
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Според мен това е въпрос на вкус. Естествено, че такава банда не и е проблем да изкара какъвто си иска звук. Помня един концерт на Металика на някой от полюсите, всички свиреха с AXE, обаче свиренето им беше ултра зле. Хората се изкефиха обаче.

Отговорено (Редактирано)

^^Не, защото преди звучаха добре.

Звука им се прецака точно след въпросния концерт на полюсите, заради който изкараха Axe. Там и студът е фактор за свиренето им естествено.

Axe и Kemper са двата най-добри процесора, няма как да се оспори, но просто не смятам, че мястото им е в гиъра на световно известни банди, на сцена. 

До сега не съм видял на live записи и на живо в софийски клубове някой да звучи добре изцяло на процесор. Звучат приемливо, а в по-ниските класове процесори е просто трагично.

Редактирано от G.Varbanov
Отговорено

^ Само, че "добре" е твое субективно мнение. 

Както и за Металика, това е банда, която не би искала да рискува публиката си. Аз съм убеден, че знаят какво правят.

Отговорено

Добре помня  Metallica Antarctica.

Гледах го онлайн.

Гениален бизнес ход на Ларс.

По принцип борбата е между Мейдън и Металика, с този ход тогава, почти ми се изравниха.

За свирене на студ, според мен си свириха жестоко.

Правилно са подходили да свирят с Аксе-та там. Няма да рискуват с лампови ампове,

дето не е ясно дали няма да има проблеми.

Ама сега по принцип с аксета ли свирят, няма ли Меси , сигничър лампов Рандал на Кърк?

Отговорено (Редактирано)

Ето някои ригове, мисля, че ще Ви е интересно.

https://www.pinterest.com/azamatov/guitar-rigs/?lp=true

Вижда се, че всички използват "камиончета" и процесори, няма как да е иначе.

Редактирано от wiseppman
Отговорено (Редактирано)

^^ А защо искаш тогава всички да сме на твоето мнение? Кефи те - супер, пусни твои записи. Какво го сравняваш с Кампери - Мампери . Просто действай ;)

:) От 2 години не съм в София и тук в провинцията и ме хванаха да правя консерви. Но намерих малко време да направя едно демо за musicman. Не се смейте, правих го набързо подред с първите ефекти, които използвам най-много.

Е, чакам критиките...

https://www.youtube.com/watch?v=soAEjw_3FMs&feature=youtu.be

Редактирано от wiseppman
Отговорено

Ами да, това е по-смислено. Между другото и аз съм голям мераклия на един sy-300. Точно там ми беше вниманието в началото. Иначе за звуците, според мен са си супер, с изключение на драйвовете. Имаше една симулация на някакъв лес пол звучеше по- добре от другите. Симулацията на 12 струнната, по-добре да си го бяха написали хорус (ако това са фабрични присети де). Чистите си звучат страхотно, особено в контекста на парчето.

Отговорено (Редактирано)

^ Само 2 са фабричните (и 12 струнната). Другите са си мои и от vguitarforum, така си ги харесвам, пък и на сцена звучат добре, знаеш, там е друга работа. Затова и свиря с акустичен усилвател. Другите драйвове съм ги сложил от 10 нагоре-според някои песни. А за SY-то ако имам време е направя нещо по-свястно.

Редактирано от wiseppman
Отговорено

Абе щом такъв мега гений като Марти Фрийдман не можe да изкара читав звук от тия консерви... какво да обсъждаме повече. :)

За радост вече се върна в правата вяра и има сигначър ENGL-че. :metalist:

Отговорено

Честно ли? С тези играчки е по лесно да звучиш зле отколкото добре.Говоря като човек който за първи път свири на китарен синт 97ма година и в момента притежава такъв. И да звучи като пиано и бас, китаристите нямаме мисленето на пианисти и басисти. Това което си изсвирил , може да се изсвири от всеки пианист на произволна апаратура с доста по добър звук и доста по добре. Така че от гледна точка на слушателя остава въпросът защо да слуша пиано и бас , който не са пиано и бас. Мога да разбера - и аз затова го ползвам - от смисъла да запишеш синт с китарата като демо вместо да се мъчиш с истинско пиано.

Но да излезеш на концерт или на запис - не мисля. Всъщност понеже следя темата китарни синтове от години, моето мнение е че има само един китарист който звучи ОК с такъв синт и то е Ал Ди Меола и то не винаги - примерно

.Джон Маклафлин имаше много хубав период с триото с Доминик Де Пиаза и Трилок Гурту - звучеше жестоко с миди китара с найлонови струни - тук 

( ма то с този басист и Бисер Рачев ще звучи уникално :)))Иначе в по късните албуми, звукът му тотално стана синтетичен и изгуби характер до степен че понякога звучи като евтина касио самосвирка.

Та така, хубаво синтове, процесори - само че основното с което "печели" китарата е директния контакт със самата материя на инструмента и различния тембър които можеш да извлечеш само с промяна на ъгъла на перцето с 5 градуса - което при пианистите няма как ( нъцки :)))).

Колкото повече неща турите между китарата и директния звук - толкова повече се рискува да се изгуби характерът на инструмента и затова специално за синтовете , дори големите могат да звучат зле.

Иначе, поздравления за манящината - аз уважавам всяка страст и желание и след като това те прави щастлив, кой съм аз/ние че да те спираме :)

Отговорено

Хубаво де, ама темата е за друго. Обсъждаме COSM технологията на BOSS а не дали пианото звучи като истинско пиано. Нито лампи срещу транзистори.

Отговорено

musicman, дай да видим любимите ти дисторшъни, да ги опитам с COSM дали ще се получат, че ако ме извикаш да ти свиря на сватбата, да съм подготвен :)