edgecrusher Публикувано Януари 10, 2017 Публикувано Януари 10, 2017 Такам, предстои ми да записвам собственоръчно китара в домашни условия с микрофон пред кабинета. Досега многократно съм записвал, но с други пособи и искам да постигна по-добър резулат без да губя много време в проби. Конкретния ми въпрос е, избора м/у тия два микрофона. Наясно съм, че SM57 е по-добрия в случая. Исках да разбера само от хора, които са си имали работа в студини условия с двата микрофона дали единия е да кажем 2 пъти по-добър от другия (така както е приблизително 2 пъти по-скъп) и специално PGA57 дали се разполага по същия начин при записите както е препоръчително за SM57? Ще съм признателен, ако някой сподели мнения и препоръчки! Благодаря предварително! Цитирай
presly Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Позиционирането на микрофон не зависи от марката и модела, а се подбира за всеки конкретен случай, в зависимост от търсеното звучене. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 И още нещо по темата. Преди няколко месеца гледах едно видео с Пийт Торн и Скот Хендерсън, от което стана ясно, че те никога не използват SM57 с иначе разпространения метод "под 45* ъгъл". Само по оста и вече на различно разстояние от центъра на говорителя. Цитирай
musicman Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Аз бих заложил на класиката - SM57 Имай в предвид, че си е играчка докато си намериш позицията и това си зависи най-вече от теб и твоите уши Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 11, 2017 Автор Отговорено Януари 11, 2017 Благодаря на всички за отговорите! @presly: Знам. че е така но исках да попитам за тези конкретни 2 микрофона, защото са доста сходни. @Baby Thomes: Това с 45 гр. е интересна гледна точка, но за сега нямам мнение преди да съм експериментирал. @Musicman: На хартия двата имат много сходни характеристики, а разликата в цените им е озадъчаваща и се чудех дали не става въпрос за "лежане на стари лаври" както се казваше едно време. Цитирай
Get off Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Наскоро в домашни условия записвах с PG 57. Резултата беше доста приличен. Право в центъра на десния спийкър на кабинет 2Х12. Ако разполагаш и с двата бих те посъветвал да записваш и с двата едновременно само че на различни тракове. Успех! Цитирай
Heartman Отговорено Януари 11, 2017 Отговорено Януари 11, 2017 Shure SM57 е класика, но ако записваш модерна музика, по-ниски строеве,дропнати китари и търсиш по-масивен звук Sennheiser e609,e906 е микрофона. PG серията на Shure като цяло е евтина.Няма да видиш никой да пее с PG58 и да озвучава с PG57. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 12, 2017 Отговорено Януари 12, 2017 На заплата мисля да си взема e906, че отдавна му се каня. Ще сравня пряко със Суперлукс клонинга му и с SM57 и ще докладвам по някое време... SM57 супер ми е писнал, също като Vintage30. Върши си идеална работа, но е време за нещо по-интересно. Цитирай
synchu Отговорено Януари 12, 2017 Отговорено Януари 12, 2017 Beyerdynamic M160 например е906 си е готин микрофон тоже. Разполагам и с двата. Като през последните години, почти всичко, което съм напускал е с Байер-а + един кондензаторен. 1 Цитирай
jabs Отговорено Януари 12, 2017 Отговорено Януари 12, 2017 +1 за Beyer. Изпадат втора употреба на добри цени, само трябва да се внимава в какво състояние им е панделката, особено на старите модели. Цитирай
Fashion Отговорено Януари 12, 2017 Отговорено Януари 12, 2017 PGA57, SM57 и Beta57 са три нива при Shure.Като цена почти се удвоява при всеки следващ, като качество бих казал с около 30% всеки е по-добър от предходния. Този процент обаче се усеща все по-осезаемо при по-висок клас апаратура.Според мен не си струва инвестиция за PGA57, освен ако няма да се ползва рядко, с по-нисък клас апаратура и за демо записи. Цитирай
edgecrusher Отговорено Януари 12, 2017 Автор Отговорено Януари 12, 2017 (Редактирано) Shure SM57 е класика, но ако записваш модерна музика, по-ниски строеве,дропнати китари и търсиш по-масивен звук Sennheiser e609,e906 е микрофона. PG серията на Shure като цяло е евтина.Няма да видиш никой да пее с PG58 и да озвучава с PG57. Макар и не насериозно ще ти кажа, че аз пея и записвам с PG58! Такаче не е никой - има поне един будала! Благодаря за препоръката за Sennheiser e609. Заинтересувах се и попрочетох малко. Мисля, че ще е добро попадение като за мен. @Fashion: Имам PGA57 и го взех предимно за домашни демо записи, но все пак исках да се посъветвам как се класира спрямо SM57 и другите образци. Имам на разположение и още 2 микрофона, които дори пробвах, но май не съм много доволен от резултатите. Става въпрос за SE Electronics 2200a & AKG P100 (Мисля...) От 3те Шура най-ми допадна като звук. Другите два звучат по-богато от към честоти, но и също мътно и дефацирано. Редактирано Януари 12, 2017 от edgecrusher Цитирай
Recommended Posts