Heartman Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 @BabyThomas - половината известни китаристи свирят с тоя риг дето си го изброил,а другата половина свирят с Gibson,Boss и Marshall 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jim-ph Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 на фото е модерна версия на Fender Twin Reverb. 1992 година. Плата е умряла, има ограничен живот на 10-20 години, след коите трябва да се смени всич-ко. процесс на капитален ремонт. Щом сменяме всичко и правим ръчна работа, избрал съм да изхвърлим евтини детайли от фендъра и да исползваме тези, коите са били в 1965г схема. Сега е 1965 блекфейс! Е това е вече Усилвател! 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DaftFunk Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 Половината китаристи свирят едновременно с Маршал и Фендър усилватели щото ползват фендерските туйн ривърби за клийн и маршалските за дърти чанъл. Бос ползват 90 процента от китаристите. Поне по 2-3 педала в педалбоарда си. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 Моите любими китаристи са от останалите 10% явно. Значи: 1. На повечето им наливат пари; 2. Доста от тях са моднати и не са като тия от магазина; 3. Никой не може да ме накара да харесам нещо, което ми е гадно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 //offtopic ^ИлюмЕнати и разработка на военните и световна конспирация... 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Юни 7, 2016 Автор Share Отговорено Юни 7, 2016 (Редактирано) Както по-рано споменах целта на темата не е да спорим за субективни неща (вкус), а точно да изразим чисто субективно мнение към продукти, към които имате лична "война", колкото и непопулярно да е мнението ви. Интересното на темата е как едно нещо обожавано от едни може да е Most hatred за други и съответно до колко мненията "какво да си взема" и "кое е хубаво" са меродавни. Гледам, че се прокрадват модели като Mesa Triple Rectifier и JCM2000, които нито са евтини, нито са непопулярни, даже напротив. Редактирано Юни 7, 2016 от bratmito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mita4eto1977 Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 Като се замисля най мразя - Mesa Mark v 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 Както по-рано споменах целта на темата не е да спорим за субективни неща (вкус), а точно да изразим чисто субективно мнение към продукти, към които имате лична "война", колкото и непопулярно да е мнението ви. Интересното на темата е как едно нещо обожавано от едни може да е Most hatred за други и съответно до колко мненията "какво да си взема" и "кое е хубаво" са меродавни. Гледам, че се прокрадват модели като Mesa Triple Rectifier и JCM2000, които нито са евтини, нито са непопулярни, даже напротив. Точно затова и никога не давам акъл на хората какво да си купуват, освен ако някой изрично не ми го иска. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 Все пак има стотици стилове в които се ползват различни апаратури и спрямо към какъв звук си се насочил, харесваш или не даден гиър.Обаче има и неща доказани с времето и хората които ги ползват, и не може да се омаловажават. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sunsleeper Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 Чак да мразя не, но често ми се е налагало в репетиционна да свиря през Marshall JCM900 с 412 колоната му (1960A с говорители G12T-75) и това ми е крайно нелюбима комбинация. Общо-взето, всеки друг лампов Marshall амп, с който съм свирил, ми е харесал повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 7, 2016 Share Отговорено Юни 7, 2016 (Редактирано) ... но не можеш да имитраш един добър органично звучащ аналогов драйв. Инак TS808 нямаше да струва колкото един китарен процесор ;-) за Клонове и Кентаври въобще няма да говорим. А за аналогов драйв през добър китарен усилвател да не говорим... Можеш, можеш. Просто всичко си има икономическата обосновка. Качествени ЦАП, АЦП, Процесор, памети, хубав PLL тактов генератор с минимален jitter, по-специализирно захранване. Това всичко е необходима основа, на която трябва да стъпиш, за да напишеш хубави цифрови симулации. За да имаш шзходен (чуваем) шум, който се равнява на истинския хардуер (примерно при хай-гейн), ти трабва АЦП, чийто фонов шум е поне 105-110dB под максималния сигнал, който можеш да вкараш от китарата неизкривен - ще видиш такъв конвертор в ширпотреба процесор, ама друг път . Евтините процесорчета имат някакви съмнителни конвертори, в сравнение с които и AC'97 вграден на дъното кодек е слънце, тактовият им генератор е дори по-зле от вградения на дънната платка и най-често имат някакво хилаво стотина мегахерцово "DSP", което се води такова, само защото може да прави хардуерно умножение на 16-битови цели числа. Понеже нито хардуера, нито разработката в тези сфери са много прости и евтини, къде-къде по-лесно е, да налепиш ефектче с няколко ОУ и да го продадеш за дори повече, понеже има вече изградена легенда около него. Няма никакви тайни в аналоговата схемотехника (поне в електрическата и част) и всичко е въпрос на желание, цели и сметки (бизнес план, маркетинг). Редактирано Юни 7, 2016 от Evtim Djerekarov 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mar4enko Отговорено Юни 9, 2016 Share Отговорено Юни 9, 2016 Снощи гледах по хистори канала серията "Спецове в заложната къща". Един човек донесе да продава педал с който е свирил Кърт Кобейн-на концерт и после го хвърлил в публиката. Човека беше получил мейл от техника на Кърт че според него текста написан на две лепенки върху педала е неговия (на техника). Едното беше някаква дата а другото - захранващото напрежение. Интересното ми беше че захранващото беше отбелязано като 9.44 волта. Та си мисля дали и това не оказва влияние върху звука на ефекта. Ефекта беше DOD Grunge. ПП Призовавам колеги с хубава техника да следват примера на Кобейн !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 9, 2016 Share Отговорено Юни 9, 2016 Толкова малки промени в захранващото напрежение най-често не оказват чуваемо влияние. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jim-ph Отговорено Юни 9, 2016 Share Отговорено Юни 9, 2016 предполагам че той е се целил в главата му, ама не попаднал. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Юни 9, 2016 Share Отговорено Юни 9, 2016 Да не говорим, че точно DOD Grunge, който съм имал (бтв. тогава си нямах никаква идея за техниката на Кърт Кобейн и въобще така или иначе не съм фен ) не бих го окачествил като хубава. Ма за толко стигаха парите преди двайсе и няколко години, и звучеше супер мега напържено през транзисторния Л55 със Самик китарка .... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts