Heartman Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 Аз имам един въпрос.Значи имам GI 100 и включвам китарата в input-a, а микрофонния изход е с кабел канон-жак който влиза в line in на компютъра.Защо не усещам да има някаква разлика във звука когато китарата е включена директно с кабел в line in и когато минава през DI Box-a?Просто не мога да разбера смисъла на устройството.Някой беше писал че става дума да се ползва за включване в микрофонния вход или не е така?За това че можеш да свириш директно в пулт с DI box-a ясно,обаче в компютъра и да включвам и изключвам симулацията на 4х12 пак не се променя звука. Цитирай
tanov Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 (Редактирано) В твоя случай няма особен смисъл от ди-бокс. С твойта верига правиш сигнала от небалансиран в балансиран и после в линейния вход отново го правиш небалансиран. Импедансната конверсия също няма значение за теб, тъй като линейният вход на картите е достатъчно високоомен, за да не се скапе сигнала. Единствено не знам как ти стига нивото за запис. Редактирано Ноември 16, 2010 от tanov Цитирай
teodor624 Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 (Редактирано) Здравейте, търся си DI Box, с който едновременно да мога да записвам от ел. китара чист DI сигнал и да правя monitoring през процесор и съответно да записвам и двата сигнала в отделни канали на интерфейс. Колебая се между тези 2 DI box-a:http://www.thomann.de/gb/behringer_gi100_ultra-g.htmhttp://www.thomann.de/gb/palmer_pan_01.htmКой от двата е по-подходящ за тази дейност? Редактирано Април 14, 2013 от teodor624 Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 И двата ще ти свършат работа. Цитирай
Otveqn Отговорено Май 6, 2013 Отговорено Май 6, 2013 Аз също записвам китара директно в аудио интерфейса си и смятах да си взимам този DI-box - http://www.thomann.de/gb/behringer_gi100_ultra-g.htm . Преди да го взема обаче, се оказа че също така ще купувам и предусилвател, който ще ползвам за микрофон - http://www.thomann.de/gb/presonus_tubepre_v2.htm . Ако включвам китарата в този предусивател, ще отпадне ли нуждата от DI-box-a?В единия случай веригата е китара -> di-box -> preamp -> audio interfaceв другия - китара -> preamp -> audio interfaceЩе съм много благодарен на всякакви съвети! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 6, 2013 Отговорено Май 6, 2013 Еми Presonus-а има балансиран линеен изход. Според мен не ти трябва DI Box-а за запис. Освен ако по някаква причина не смяташ да му ползваш спийкър сим-а. Но е 20 пъти по-добре директно и после с импулс. Така че според мен е излишен. 1 Цитирай
Otveqn Отговорено Май 6, 2013 Отговорено Май 6, 2013 Хмм, аз си представях, че китарния кабел ще включа в di-box-а, от di-boxa ще взема XLR изхода - в преампа и от преампа пак с XLR в аудио картата. Чувствам се като теле в железница, тая индустрия живее заради такива дебили като мен, които не знаят какво си купуват и защо :D Цитирай
Ev1L4o_ Отговорено Юли 21, 2015 Отговорено Юли 21, 2015 (Редактирано) Търся DI бокс / AI с instrument input и usb изход към PC. Някой може ли да препоръча нещо, което да става за бас, а не уж само да пише, че става ? Редактирано Юли 21, 2015 от Ev1L4o_ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 22, 2015 Отговорено Юли 22, 2015 На това му се вика аудио интерфейс, DI-Box-а няма за цел да цифровизира звука и т.н. Ако случайно има някакво такова извратено чудо аз не съм го срещал. Цитирай
Demiurg Отговорено Юли 22, 2015 Отговорено Юли 22, 2015 Хмм, аз си представях, че китарния кабел ще включа в di-box-а, от di-boxa ще взема XLR изхода - в преампа и от преампа пак с XLR в аудио картата. - Теорията ти е правилна, ако имаш хубав пред, с някакво оцветяване, което те кефи. Тогава от DI-бокса разделяш сигнала (той трябва да има паралелен изход) - единия канал ти влиза като чист, директно от DI-я, а другия минава през пред-а за красота. За тоя пред и тоя DI - не си заслужава. Според мен (особено ако ще реампваш), дай повече пари за свестен DI-бокс (примерно някой на Radial, или някой класически Countryman), който наистина ще ти предаде звука на китарата към интерфийса, и наистина ще ти върши работа, и то - цял живот. Цитирай
Ev1L4o_ Отговорено Юли 22, 2015 Отговорено Юли 22, 2015 AI = Audio Interface, M-audio Fast track, един пичага в тубата записва с такова. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 23, 2015 Отговорено Юли 23, 2015 Да, де. Трябва ти аудио интерфейс с Hi-Z инструментален вход. Който е подходящ за директно включване и запис на китара, бас и други подобни. Почти всички домашни интерфейсчета имат подобен вход (поне един). И не съм чувал някой модел да става само за китара, а за бас - не. Цитирай
Ev1L4o_ Отговорено Юли 25, 2015 Отговорено Юли 25, 2015 Аха, мерси сега ми стана ясно. Е туй АИ от ниския клас си харесах, след някакво време ще взема да го пробвам - http://www.thomann.de/intl/focusrite_scarlett_solo.htm 1 Цитирай
richi Отговорено Юни 27, 2017 Отговорено Юни 27, 2017 Здравейте. Имам korg pandora mini bk. Когато превключа на ефект от тина на hi-gain ми се появява жужене от китарата. Проверих си масата и спойките по кабелите всичко си е наред. Наскоро споделих с един познат за проблема си и той ми каза да си купя di box. Прочетох темата във форума и доколкото разбрах di box не ми трябва щом съм с ефект. Кое е вярното трябва ли ми или не? На какво може да се дължи това жужене? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 27, 2017 Отговорено Юни 27, 2017 Тия Пандори са low-cost играчки, вероятно си е от вътре. Какви други джаджи имаш по пътя на сигнала? Опитай само с китара, слушалки и на батерии. Ако пак си има "жужене" значи си е от Корг-чето. Пробвай и с втора китара, по възможност гарантирано изрядна. Цитирай
Recommended Posts