Jump to content
Българският форум за музиканти

rettere

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About rettere

 • Rank
  Навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  к`вото хвана

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Клавир, акордеон, барабани, гайда, ток

Recent Profile Visitors

757 profile views
 1. Човек, чак ме е срам за дето не ми дойде на ум... Ползваме моно изхода за мониторите. Глася му плъзгачите, лепя ги с анкерпласт и да не се пипат... че да не се тормози "оператора". Мерси за идеята. Поздрави!
 2. Ами пак съм аз с друг въпрос. Става въпрос за EUROPOWER PMP3000 на BEHRINGER. Ползва се за озвучаване в зала, като същевременно звука се излъчва и записва. Въпрос: Къде му е на това изхода, дето не се влияе от общото усилване? Демек каналите са си настроени на всеки според гласа и инструменти и т.н. За залата се "играе" само с общото усилване /най-десния плъзгач/ според ситуацията... За излъчването и записа ползваме CD аут, но той се влияе - много неудобно е. Другия пулт Yamaha MG32/14FX.. си има изход за запис с -10 db. При него общото усилване не влияе и си е супер. Та какъв акъл ще ми дадете за изход, дето да го ползвам.
 3. Напълно разбрах. На прав път съм бил. За последното /с не прекъсването на сигнала/ TIP и RING на късо, и си вадиш небалансиран изход (-: Мерси.
 4. Здравейте момчета, става въпрос за пулт Yamaha MG32/14FX... Едно от неясните неща е аджаба по какъв начин се ползват входовете с надпис INSERT I/O Гледах упътването, схемата на самите входове... Кабела ми е ясен По схема, като вкараш жака, предната му част TIP контакти с изхода на EQ на канала, като същевременно разкъсва EQ от Fader-a на канала. RING-а се връзва с Fader-a на канала... Демек RING-а се ползва за вход, а TIP-а за изход от пулта. Значи ли това, че чрез самия INSERT I/O се "вкарва" нещо външно между EQ и Fader-a на самия канал. И ако вкарам жак без кабел в това гнездо, каквото и да вкарам през другите букси на канала, канала няма да работи, щото въпросния жак разкъсва връзката между EQ и Fader-a. То май ми стана ясно, ама и Вие кажете ползвате ли INSERT I/O и за какво. Мерси!
 5. Здравейте. Туй го продават за 55 лв. Някой пробвал ли го е на гайда, кавал или друго подобно духово изпълнение? Другите октавери гледам са към 250 лв... Та...
 6. Здравейте. Моля да ми препоръчате безжични микрофони най малко два с един приемник! Поне някакви честотни корекции да имат за всеки отделно... Става въпрос за непретенциозно откъм техническо качество пеене на живо в зала 200 квадрата. Добре ще да е да не пищят в близост до колоните, че мястото е ограничено... До към 200 лв. Мога да се хвърля и на някакви китайчета, но за всеки случай рекох да питам и тук. А искам да са безжични, че понякога се ползват и за сценки, а там си е движение... Гледам има и четири с един приемник, ама за тях ще ме увикате повече....!
 7. Ако е само този тон, последната ти клапа не затваря добре.
 8. А здравейте. Ами търся си нов мех. Джура гайда. По възможност зашит от към "дупето". Голямо ровене из гугъла....и т.н. От къде се снабдявате с мехове? Някой на близо до Свищов?
 9. Вземай "масите" от една точка. Това мога да кажа за 50-те Hz.
 10. Здравейте, сериозно питам. Има ли не правилен начин на удряне по чинелите? Трябва ли да се удрят ръбовете или само плоската част?
 11. Благодаря за школата. Там разбрах за меха и за звучността на ниските тонове. Общо взето не приемам някои съвети за положението на ръцете, кое е правилно, стойка тактуване, движения на главата и т.н........но това е мое решение... От 8 годишен съм с акордеон - школово изучаване. Бутам барабани, клавирчета, китари...Не смятам да съм перфектен в гайдата. Та това клише с учителя мисля, че е за начинаещи музиканти. Просто търсех смляна информация за поддръжка /лошо ли е да си я коландря/ и настройка на гайдата, когато "баща и" не я е издокарал както трябва. Както и да е. Благодаря зя отзивчивостта.
 12. Здравейте отново! Гледам темата ми се чете, ама нямам отговори.... Ще ви попитам още нещо. Меха с какво да го импрегнирам? Като я вземах ми казаха да я пръскам с прясно мляко. Така и правя. Конците ги мажа с овча лой. Пискуна явно се разсвирва. По-малко пищят ниските тонове. Чета из нета туй онуй, ама явно не всичко се казва....та ще се уча и сам.Направих си АЗ нова надуялка. Много малко изпуска, почти нищо, за разлика от оригиналната. Даже по-лесно се надува! Почнах да свиря с акомпанимент от синтезатора. Час-два ... Колкото ме изтърпят в къщи. Айде лека!
 13. Нормално е да ти свети, щото захранването му е импулсно! Импулсните имат кондензатор между ниска и висока страна на напрежението! Има и такива захранвания дето не пускат фаза на изход! И да обръщаш щепсъла все тая! Фазопоказателя ти е точния инструмент! Не се връзват на мултицети и др. Ако останалата ти апаратура ползва контакт и щепсъл шуко, провери заземителните/зануляващите пластни! Ако усещаш гъделичкане.......не е добре! Ако усещаш ток само като си с тая джаджа, без други неща закачени към нея, търси рекламация! Уреда е опасен! П.С. Я пробвай зарядното на телефона когато не е в телефона, май и то се офазява :-)
 14. Не, благодаря. Този си обръща ВЕЧЕ неговите файлове във Мидита. Обратното също. След толкова години си направих системна дискета...... и така. Мога и на живо да записвам от секвенсъра към клавира с кабел......Тъкмо си ги прослушвам на него, щото песните са правени с ЕМ-25 :-) МС-50 е в пъти "по-як" от секвенсъра на ЕМ 2000. Та това е.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.