Jump to content
Българският форум за музиканти

Otveqn

Members
  • Мнения

    93
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Otveqn

  1. Проблема се реши със галваничен разделител за 5лв от Конрад - два мъжки и два женски чинча, по средата с някакво малко пасивно устройство, което явно галванично разделя масата чрез някакви бобни (?). Казва се "Аудио филтър за автомобили / Ground loop isolator. Мониторите имат чинч входове, така че всичко е ок сега. Ако някой някога попадне на тази тема със същия проблем ето какво може да му е полезно за четене: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=113721 DIY решение https://electronics-shop.dk/isolated_serial.htm - USB галваничен изолатор още на входа на usb-to https://bgaudioclub.org/showthread.php?10100-USB-%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80 - DIY от български форум за това как да си направиш USB устройството.
  2. Имам един преамп Presonus TubePre V2 със балансирани изходи/входове и със самостоятелно захранване. Предоплагам че и то може да свърши работа на DI box?
  3. Това, което казваш, съвпада до голяма степен с това, което този човек е описал: http://forum.cockos.com/showthread.php?t=113721 Въпреки това, ми е трудно да разбера всичко, което трябва да направя. Картата ми има само RCA и обикновени небалансирани изходи
  4. Здравейте! Току що си взех за първи път студийни монитори за да заменя hi-fi уредбата, която до сега бях включил към USB аудио-интерфейса-а си. Останах много неприятно изненадан от това че се чуват всякакви странни жужения и смущения - има някакъв постоянен тих жужащ звук, и всякакви други звуци, които се появяват когато мърдам мишката, скролвам броузер и подобни действия (налични при volume на 0 на интерфейса). От няколко часа чета за ground loops, и като че ли това е проблема, поради това че мониторите всеки си е със автономно захранване, а интерфейса e USB. До колкото разбирам това представлява проблем поради разликата в масите на мониторите и компютъра, към когото в включен USB интерфейса. Пробвах всякакви комбинации от контакти, разклонители, включване на компа в един контакт, мониторите в други и тн и нищо не работи. На едно място един пич казваше че е оправил проблема като е махнал масите от кабелите, които свързват изходите на интерфейса с входовете на мониторите. При мен нямаше ефект. Можете ли да дадете някаква насока къде и какво да чета, защото мисля че заседнах
  5. Здравейте! Наистина се извинявам ако всичко това по-долу са пълни глупости.В момента чета всичко във форума на тема екраниране и съм леко объркан. Извинявам се предварително ако писанието по-долу е плод на твърде много невежество! Когато разговарях с един съсед-инженер, той ми обърна внимание на сериозната разлика между "земя" и "маса" и ми каза, че според него е възможно 'масата' в ел. контакта да е, както казва Evtim Djerekarov - 'замърсена', и да допринася за шума на китарата, и това от своя страна да компрометира цялото екраниране (предстои ми да си екранирам китарата и евентуално да се смени опроводяването). Ставайки дума за това как масата на контакта може да влияе върху нивата на шума, той (съседа-инженер) започна да мисли дали е възможно да се изведе 'земя' от другаде. Тоест 'масата' на китарата от една страна и 'масата' на захранването на усилвателя от друга, да отиват в проводник (заедно или поотделно), който е заземен така, както се заземяват гръмоотводите например. (роди се по едно време и хрумването да се заземява в арматурата на сградата, което бързо беше отхвърлено като вариант) Не съм сигурен дали това, което казваш тук, има връзка с това по-горе. "(примерно, купувате един голям жак, но вместо да си правите кабел от него, свързвате извода на централната "клема" на жака с външната "земя", така че жака да заземява входа... )" Ако разбирам правилно, под "централната клема" имаш предвид онази част на жака, предвидена за сигнала (другата съответно е за масата). В такъв случай, ако вкараш такъв жак в усилвателя, които отвежда проводника предназначен за сигнал, в някаква "външна земя", то тогава от къде ще дойде сигнала (от китара) за този усилвател? Аз си представях обратното - че от кабела, който свързва усилвателя с китарата, има разклонение, което свързва 'масата' му с някаква външна земя. Демек някакъв Y кабел, от който стърчи някакъв втори проводник свързан с масата, който отива някъде другаде да се заземи. Или може би това е напълно безмислено, ако самия усилвател е заземен правилно. Ако нещата по-горе не са глупости, то предполагам, че звукозаписните студия имат съвсем различни изисквания към ел. мрежата и заземяването, в сравнение с обикновената репетиционна.
  6. :godbless: :godbless: !!!! Нечовек !!!! :godbless:
  7. Здравейте! В момента търся активни студиини монитори около 400-450лв. От разни различни сайтове прочетох добри неща за Behringer 1030a (http://www.musicworld.bg/bg/c_1068/i_27110/BEHRINGER_B1030A_Pair.html), а от друга страна познати ми препоръчаха M-Audio BX5A Deluxe (http://www.musicworld.bg/bg/c_1068/i_13717/M_Audio_BX5A_Deluxe_Pair.html). Щях да взимам от Томан.де, ама като гледам цените са горе-долу същите и тук. Някои от вас може ли да сравни и да даде мнение за тия монитори, или да препоръча други в тоя диапазон. Ще се използват в помещение около 3 на 5 метра, със среден таван. Предстои да се прави и акустично третиране. Знам, че в тази цена каквото и да се вземе няма да е качествено, но със сигурност ще е стъпка напред спрямо hi-fi колоните, които използвам в момента... Ще съм много благодарен за всякакви мнения!
  8. Хмм, аз си представях, че китарния кабел ще включа в di-box-а, от di-boxa ще взема XLR изхода - в преампа и от преампа пак с XLR в аудио картата. Чувствам се като теле в железница, тая индустрия живее заради такива дебили като мен, които не знаят какво си купуват и защо :D
  9. Аз също записвам китара директно в аудио интерфейса си и смятах да си взимам този DI-box - http://www.thomann.de/gb/behringer_gi100_ultra-g.htm . Преди да го взема обаче, се оказа че също така ще купувам и предусилвател, който ще ползвам за микрофон - http://www.thomann.de/gb/presonus_tubepre_v2.htm . Ако включвам китарата в този предусивател, ще отпадне ли нуждата от DI-box-a? В единия случай веригата е китара -> di-box -> preamp -> audio interface в другия - китара -> preamp -> audio interface Ще съм много благодарен на всякакви съвети!
  10. Нямам идея как да я продължа https://soundcloud.com/val-j/work-in-progress
  11. VSTi -ясно е че трябва всичко да се тества в съответната обстановка, ама няма как...Човека за когото го купуваме прави много кавъри на Цепелин и гласа му много прилича по характер на този на Плант (в тоя диапазон е и тембъра му е подобен). Това не знам дали има нещо общо с това какъв микрофон точно ще му пасне най-добре, ама нали за това пиша тук, защото не разбирам... Значи последно разбирам, че Scarlet-a e добър интерфейс, остава само да се уточни микрофона.
  12. Доообре, ново развитие. Намериха се още средства. Какво бихте казали за Rode NT2-A заедно с Focusrite Scarlett 2i2 ? Така махаме тоя миксер от веригата. Според вас адекватен ли е този аудио интерфейс за тоя микрофон? Добавям отново, че помещението е акустично третирано добре.
  13. По мои скромни наблюдения акустиката на помещението е много добра. Третирано е акустично и са вложени не малко средства - от акустиката не се притеснявам ни най-малко. Единственото което ме притеснява е миксера и предусилвателите му. Ако тези предусилватели не са качествени, сигурно няма да има никаква разлика между микрофон за 1000лв и микрофон за 200.
  14. Привет Възложена ми е задача да избера подарък за човек, който се занимава със записи вкъщи (няма да го плащам аз и няма да го ползвам аз). Тавана на бюджета е 600лв. Съответния човек си има репетиционна/студио и единственото нещо, което знам че не притежава, е кондензаторен микрофон за запис на вокали и акустични китари (в момента използва само динамични за всички записи). В момента за всички записи използва смесителен пулт с вграден аудио интерфейс - Behringer Xenyx X1622 USB ( http://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_x1622_usb.htm) Въпросът ми към вас е - ще бъде ли грешка да се вземе кондензаторен микрофон в ценови клас 500-600лв и да се използва директно с този пулт(без собствен предусилвател)? Всички предусилватели, които ми препоръчаха, изстрелват общата цена много нависоко и се чудя дали разликата в качеството ще е голяма при положение, че ще минава през този пулт, който като цяло е нисък клас. С други думи кое е по-добре - да се вземе само микрофон за 500-600лв, да се вземе по-евтин микрофон - около 300лв и евтин предусилвател за още 300 или няма значение какво взимам защото пулта е нисък клас и няма да се усети голяма разлика? Микрофоните, които разглеждах днес са следните: Rode NT2-A http://www.thomann.de/gb/rode_nt2a_studio_solution_set.htm AKG C3000 http://www.thomann.de/gb/akg_c3000_b.htm Интересува ме общото ви мнение за тая покупка. Моля бъдете снисходителни, наистина не разбирам още от записи и може би пропускам нещо важно... Всякакви мнения са добре дошли Благодаря предварително.
  15. Има ли някой на когото да не са му стигали 8гб RAM, когато е използвал много виртуални инструменти и други семпли? В момента си правя конфигурация за нов компютър и ще взимам най-вероятно 16 гб, но се чудя дали не е излишно...
  16. Някакъв експеримент... малко е тих, за което предварително се извинявам. https://soundcloud.com/val-j/the-event
  17. Хехе, да има Флойдско звучене, неизбежно е - много ги обичам! А за тая несигурност си прав напълно, импрозивирах го пианото и не беше перфектно..
  18. Ето и малко ембиент от мен -
  19. Otveqn

    Guitar Rig

    Естествено bobomarinov трябва да си оправи потенциометрите и да вземе сносен интерфейс, но не мисля, че това му е основния източник на шума.
  20. Otveqn

    Guitar Rig

    Кабелите ми са наред, нямам проблем с потенциометрите, нито със софтуера нито с хардуера на компа. Китарата обаче не ми е екранирана и я вкарвам директно в интерфейса. Звука, особено когато съм на единичен адаптер, не е същия както на който и да е обикновено комбо на чист звук без ефекти. Има много повече жужене, което става особено силно при пресети с много гейн. Според мен човека, който пише по темата има същия проблем като мен.
  21. Otveqn

    Guitar Rig

    Аз имам що годе същия проблем и съм с Focusrite Saffire 6. Още не съм имал възможност да пробвам, но от това което съм прочел за момента ми се струва, че един DI-box + добро екраниране на електрониката в китарата най-вероятно ще реши повечето от тези проблеми. Как мислите ?
  22. Импровизация по една странна мелодийка. Записахме я на последната си репетиция преди няколко години, после я гримирахме леко и сега се връщам към нея пак - мисля да я доразвия тая идейка, току виж излезнало истинско парче http://soundcloud.com/val-j/improvisation-on-a-theme-in-d
  23. Otveqn

    Отделен Mod wheel

    Здравейте отново Имам бърз въпрос към вас - имам миди клавиатура, 88 клавиша с 2 педала, доста стара, но много удобна. Няма Mod wheel. Какво бихте препоръчали като заместител на това - трябва ми някакъв начин да контролирам виртуалните инструменти докато свиря. Има що годе евтини контролери от сорта на Nanokontrol на Korg ( http://www.thomann.de/gb/korg_nanokontrol_2_black.htm ), но не знам дали това ще ми свърши работа и дали има по-добри варианти, ако ми трябват просто две програмируеми колелца.
  24. Абе от всички форуми където сравняват USB интерфейси от този клас навсякъде препоръчват Focusrite saffire 6. Дано успея да си взема тази.. Благодаря за съветите
  25. Благодаря ти много за бързия отговор musicman ! Да си чувал някакви отзиви за тия интерфейси Edirol? (аз до вчера не я бях чувал тая марка )
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.