Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 134
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
Отговорено

Някой тук верно не е чел правилата - пиратството не се толерира в форума. Оправяй се сам и без друго модераторите ще изтрият/заключат тази тема. :read:

• 4 weeks later...
Отговорено

Днес реших да пробвам най-накрая прословутия Reason . Останах с сравнително добро впечатление . Обаче ми трябва малко хелп - въпроса ми е как мога да вкарам Wav или MP3 файл да върви заедно с останалите тракове . Пробвах семплерите , ама не ми се получава нещо :)

• 4 months later...
Отговорено

Имам тази програма рових я доста време видях доста от нещата който има

знам стъпка 3,4,5,6 ....69 образно казано но ми бягат най елементарните неща в началото като стъпка 1 как да си направя да мога да свиря с Клавиатурата :wall: и после примерно как да си фкарам един .wav sound и да му добавя ритам с реддръм-а примерно. Иначе кфо ли не ръчках по нея.. кабели местих но като заредя .wav file-a in the NT sampler и ... на камък

Та да обобщя: как да засвиря през клавиатурата и как се баца с NT Sampler-a натам мисля че ще се оправа ма без тия неща не моа почна ..

Мерси

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Отговорено

Кажете ми как да излъжа REASON 3.0 т.е. нямам възможност за миди клавиатура за него и се опитвам да го излъжа с моя синтезатор"Gem Ws1 oriental " . Значи имам всичко аудио карта с миди/гейм порт , миди кабел от клавира към компа,....обаче не става. Според вас дали се дължи неуспехът ми на това , че миди файловете не са съвместими с " Windows " ,тоест както на Yamaha или на Roland , защото те са съвместими.???? Дали ми трябва софтуера за свирката или може да се излъже по някакъв начин????? :pray:;):pray::);)

Отговорено

Кажи първо какво разбираш под "излъжа"? Искаш като свириш на Gem-a да се чуват звуците от Ризъна ли? За какви миди файлове, несъвместими с Windows B) става дума? B)

За какъв софтуер на свирката говориш? Какво се опитваш да направиш?

Отговорено

Ами целта ми е- да използвам Gem-a като миди клавиатура, да свиря на Reason с неговите сеплери а мидитата на джема не са съвместими с Windows както другите. В смисъл като сложа миди от Gem-a на компа и ми изписва че това е непознат файл-чудя се дали заради това не мога да използвам клавира като миди клавиатура.

Отговорено

Не мисля, че форматът на МИДИ файловете има нещо общо с това да ползваш клавиатурата с Рийзън! Щом тя има МИДИ изход, разполагаш с кабел и звукова карта с МИДИ вход - значи ще стане. Аз не знам точно как става, но скоро имаше сходна тема, където някой беше помогнал на един съфорумец. Успех!