jabs Публикувано Февруари 9, 2014 Share Публикувано Февруари 9, 2014 След голяма борба с кабели и настройки, с колегата Anomandrus успяхме да произведем първия форумен Kemper тест. Kemper-а от него, мястото от мен Да започнем със следните уговорки: 1) Kemper-а е нов, това е вторият опит за профилиране от страна на Anomandrus; 2) Тази машина има 1001 настройки и следва да се разучи основно за да се постигне резултат по-добър от днешния...; 2) И двамата сме куци видео-оператори. Аз съм свръх-куц видео-монтажист... ; 3) Не преставам да се изумявам колко скопен звучи звуков файл след като се качи в Soundcloud; С оглед на гореописаното, няма особен смисъл от обяснения, представяме на любезната аудитория следния видео репортаж: http://youtu.be/JuFTi1fyfsE Пробвахме запис и "клониране" на звука от два усилвателя: Peavey Classic 20 и Koch Studiotone. Директният запис (както и Kemper профилирането) са през самонаправен 2х12 кабинет със Celestion Heritage и микрофон Shure SM57. Записите нямат никаква обработка. http://soundcloud.com/darth_jabs/peavey-classic-20-crunch-1 http://soundcloud.com/darth_jabs/peavey-classic-20-crunch http://soundcloud.com/darth_jabs/koch-studiotone-clean-ch http://soundcloud.com/darth_jabs/koch-direct Не искам да коментирам прилики / разлики и оставям всеки да прецени за себе си. Иван, ако има да допълни негово мнение, сигурен съм че ще го направи. Поради недостатъчни познания не успяхме да се сборим напълно с директния чейн Kemper ---> Говорител (да уточним че тествания Kemper е Power-вариант). Получи се някаква микрофония... и спряхме с експериментите, за да не взривим нещо (отзад на Kemper-а има надпис 300 W RMS ). Моето лично наблюдение след 1-2 минути свирене през Kemper-а е че няма осезаема разлика с копирания усилвател. Смятаме темата да има продължение. Заниманието е крайно интересно, а машината си струва всеки цент (драхма, песос, шекел) 13 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Февруари 9, 2014 Share Отговорено Февруари 9, 2014 2 и 4 -ти трак има загуба на звук спрямо 1 и 3. Нещо се губи, примерно в презенса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 10, 2014 Share Отговорено Февруари 10, 2014 Маниаци ! 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anomandrus Отговорено Февруари 10, 2014 Share Отговорено Февруари 10, 2014 (Редактирано) Няколко грешки/пропуски, които направихме с колегата Jabs по време на теста: 1. Не използвахме достатъчно дълго опцията refine profile. Моят скромен опит показва, че колкото по-дълго refine-ваш, толкова по-точен е крайния резултат. 2. При реампинга на оригиналния амп не си поиграхме с нивото на сигнала, излизащ от reamp box-а и по тази причина най-вероятно има малки разлики в gain настройките. 3. Изравняването на нивата на двата сигнала е далеч от точно и по тази причина е лесно човек да се заблуди. 4. Изравняването на нивата го направихме през предусилвателя на картата, който малко или много оцветява и добавя шум. Това се сещам за момента. Със сигурност можеше да се справим по-добре, но за времето, което имахме това беше максимумът, който успяхме да докараме. Яворе, другия път жена ти ще снима, защото сме по-зле от Уве Бол. Инак монтажът е супер- благодаря ти за отделеното време, защото знам, че доста си поигра. P.S> Можеш да разрешиш опцията за download в Soundcloud, така че хората да могат да свалят файловете. Редактирано Февруари 10, 2014 от anomandrus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Февруари 10, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 10, 2014 (Редактирано) Soundcloud траковете вече могат да се свалят. Искам само да добавя, че макар и да не успяхме да постигнем най-добрите резултати предвид слабите познания и умения (все още) с командването на тази машинка, сме се постарали теста да е абсолютно коректен. Настройки на усилвателите, както и позицията на микрофона не са пипани между записите и на милиметър. Дори реампнахме Пивито втори път, защото аз неволно бутнах гейна докато се мотках около усилвателя. Редактирано Февруари 10, 2014 от jabs 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Февруари 10, 2014 Share Отговорено Февруари 10, 2014 Определено има разлика в звученето, но като начало резултатите ми се струват добри. Със сигурност на следващия тест ще станат още по-добри, като задобреете с техниката Браво за начинанието! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Февруари 10, 2014 Share Отговорено Февруари 10, 2014 (Редактирано) Може би може да стане и по-як саунд от истинските усилватели . Поне като тон, като динамика и как преампа реагира на свирене, не знам. --- По-звънтящ тон и по-малко да замазва в ниските, по-ясно звучащи акорди с по-малко 'задиране' и замазване, но това вече си е въпрос на вкус. Glassy vs Warm съотношение, ако не бъркам за какво ползват определението glassy sound (more 'sparkle'?). Редактирано Февруари 10, 2014 от emosms 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 16, 2014 Share Отговорено Февруари 16, 2014 Поздравления за добрата идея и реализация на теста! За оперирането - един китайски статив от 20 лева щеше да елиминира 90% от проблемите. ModSelfEdit Чух семплите. Има минимални разлики, но е доста идентично. На мойте глухи уши им се счува мааалко повече високи и острота в Кемпер семплите, амповете са една идея "по-меки". Но наистина минимални. Вече ако се запишат повече тракове и се наслагат в микс може и да се увеличи разликата. И не смятам, че непременно ще е в полза на едната или другата техника. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 18, 2014 Share Отговорено Февруари 18, 2014 Яворе, другия път жена ти ще снима, защото сме по-зле от Уве Бол. Хахахахахх! Семплите звучат близко до усилвателя, както може и да се очаква от цифрова технология, разработена през последните години. Много ми е интересно, обаче, както коментирах и в една друга тема, как свири този усилвател на живо с неговото си крайно стъпало, сравнен с истинските усилватели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Февруари 18, 2014 Автор Share Отговорено Февруари 18, 2014 (Редактирано) ^Евто, за минутката в която включихме директно Кемпера в колоната, нищо не успях да направя Иван е водещият в комбината, ако му остане време и се намери по-широко пространство за проби съм сигурен че експеримента ще бъде продължен...че у нас стъпка встрани и си настъпил я кабел, я котката... Но си е голяма заигравка. Привидно десетина бутона, а в действителност си има много настройки. Единственото което на мен не ми допада (Ванка, шъ прощааш ) е че работата става малко "приказка без край".. Ти профилираш конкретен амп, с конкретен говорител, с конкретни настройки, да не говорим и за конкретната китара. После, слагаш малко гейн и намаляваш високите, харесва ти и айде пак. Има корекции на самия Кемпер, но те вече влизат в полето на симулацията. Става една необятна работа и неслучайно в нета имало (Ванката така каза де, ако греша да ме поправи) библиотеки със стотици семпли. То тука опира може би и до спирачките на конкретния индивид. Тоест, ако си намериш хубав звук, ползваш го, иначе трупаш и събираш и така до откат.... и друго: за студийни условия (запис), наистина е много голямо улеснение, като му сложиш и всички входове, изходи и преходници. Студиото става Кемпера и звуковата карта. Яката работа Така казват, де Редактирано Февруари 18, 2014 от jabs Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Февруари 18, 2014 Share Отговорено Февруари 18, 2014 Пичове, както обещах в една друга тема, ще има организирано мероприятие по случая. Вероятно другия месец. Ще има процесори, усилватели, всеки ще може да пипне, да чуе и да си прецени. Ще има и време И бира 5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Февруари 19, 2014 Share Отговорено Февруари 19, 2014 А може ли да си докарам истински кемпер? ..... п.п. човек винаги може да научи нещо .....все си мислех че каравана и кемпер са устройства за прекарване на свободно време, далеч от тикви..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Февруари 19, 2014 Share Отговорено Февруари 19, 2014 Това за което говориш се нарича кАмпер. Май... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts