Jump to content
Българският форум за музиканти

YouTube канали


Stagg

Recommended Posts

Здравейте, колеги! От два месеца насам се занимавам усилено с разработването на YоuTube канал. Темата я пускам тук, защото каналът е клавишно ориентиран, със няколко различни клона, ако мога така да се изразя. Основната идея е да се създаде техническа част, в която се обясняват основни функции на инструментите, които ще се презентират. Вторият клон е чиста аудио демонстрация, и третата(за момента) е подкаст, в който ще се канят музиканти от родната сцена. Имаме контакт със интересни имена от така наречения кръчмарски бизнес. В общи линии ще гледаме да има за всекиго по нещо, да е полезно и да има събрана информация за основни самосвирки, синтове, органи и т.н. 

Молбата ми тук е, ако не е твърде нескромна. Посетете каналчето и ударете по една камбанка и лайкче. Не ви коства нищо, а на нас това ни е от полза, за да има смисъл да продължаваме в тази насока. Доста неща са инвестирани, време, техника, и т.н. За момента с всеки ден нивото се качва, учим се в движение както се казва. Та поразгледайте и ударете едно рамо - ще сме безкрайно благодарни. Също, ако виждате нещо, което ние не виждаме - дайте съвети, споделете, за да се получат нещата по-добре. Предварително благодаря.

Оставям линкче на едно видео, от там на сетне сте вие.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 27.03.2023 г. at 15:51, Maestroto написа:

Относно набавянето на инструменти не е проблем.

Абе баш си е проблем, отчитайки какво каза колегата по-горе относно броя абонати & гледания на клипове. :) За пример мога да дам един от каналите със сходно съдържание, за които отдавна съм абониран и съм изгледал почти всичко. Днес също изгледах последното им ревю "Yamaha N1X vs Kawai NV10s" - хибридни пиана, едното с цена 16k, другото 18k. И това далеч не им е единственото ревю-сравнение на такива скъпи инструменти. А да речеш, че самият канал е някакъв супероборотен - ами не, имат си хората 58k абонати, което е едното нищо, предвид разни други канали с по милиони абонати и отдавна получили ютюбската "плей-грамота" за първия си милион, но тия с малкото абонати могат да си го позволят, защото просто разполагат с всякаква техника. Не го казвам всичкото това за да ви разколебавам или нещо подобно, но наистина е трудно да се завърти сериозно канал, в който ще има ревюта на техника, защото в един момент приятелите с различните модели ще свършат и ще трябва да се търсят други източници, защото не е много сигурно тукашните дистрибутори как ще се отнесат към идеята и към канал, който все още няма да е толкова оборотен, че да има интерес откъм рекламодатели да пускат/спонсорират всяко едно издание. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте колеги! От доста време четъ вашият форум тук и доста ми е полезен аз съм с па 700, не е кой знае какво, но ми върши работа свиря за хоби и аз имам канал ако някой желае да се абунира ще ми бъде приятно да се запознаем извинявам се ако има нещо каквото и да е то!!! Ето и линкче към него. https://youtu.be/HapvtLEDBXA

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако Ви харесва да си свирите с бекинг тракове- може да погледнете и моя канал. Понякога слагам и известни песни с акорди и текст.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема на Youtube е, че платформата е препълнена с безброй канали с видеа и трябва да качваш ежедневно качествено съдържание за събиране на добър рейтинг. Преди известно време открих сайта саундклауд за стрийм на аудио файлове. Предимстото е, че за шер с приятели не се налага видеообработка.. лесно качвам от клавира през флашка към клауда. Безплатния акаунт има лимити, но за некомерсиални цели е повече от достатъчен. Предлагат също и платен абонамент за стрийминг към някои популярни комерсиални канали като Spotify, Apple Music, TikTok. Алтернатива за безплатно споделяне са файловите сториджи в Google Disk или Dropbox. Ако държите на видео споделяне, Vimeo също е добра платформа.

 

https://soundcloud.com/discover

Редактирано от pooh06
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001:@pooh06 Имай предвид, че за разлика от файловете сториджи, Soundcloud/YouTube компресират звука ... ако си пурист или ако имаш остър слух не се чуди, защо са ти изядени супер-високите. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

https://youtube.com/@Y1o2o3Y?si=Z6OliYuL9cC6gXoo

 

Това е YouTube каналът ми. 

Ако ви харесва съдържанието, ще се радвам да ме последвате. 

Благодаря! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Koobenot changed the title to YouTube канали
  • Koobenot pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.