Parni_Valjak Публикувано Септември 1, 2012 Публикувано Септември 1, 2012 Реших, по подобие на другите Фукни, да поставя начало на подобна тема в раздела Изработка и ремонт. Тук да се хвалим какви инструменти, апаратури и разни Убавини с които да работим сме придобили. Започвам с един подарък, който получих за скорошния си рожден ден. По принцип не си падам по комбинирани клещи или други комбинации от инструменти. Но ! Това чудо, не е обикновенно. Да оставим, че е Original Victоrinox, ами е Special Edition. Изработката както се вижда не е китайска, а от страната, където се правиха STUDER-REVOX и други знаменити неща. Този модел "Spirit" е снабден с 22 инструмента, със забележително качество. Благодаря на дарителя 7 Цитирай
blr Отговорено Септември 1, 2012 Отговорено Септември 1, 2012 (Редактирано) Да ти е честит и да си го ползваш дълги години със здраве и кеф! За Victorinox няма какво да се каже освен повхали. Аз имам един нож, който не е заточван от началото на 90-те и е все още като нов, въпреки че е рязал какво ли не, включително и инструментни/микрофонни кабели. Редактирано Септември 1, 2012 от blr Цитирай
jabs Отговорено Септември 1, 2012 Отговорено Септември 1, 2012 (Редактирано) Еййй ! Със здраве да се ползва ! Зоркият ми поглед забеляза още един детайл връз тоЙзи инструмент, който го прави хептен специален, но да си замълча, че да не правя скрита реклама Редактирано Септември 1, 2012 от jabs Цитирай
Ibrahim Отговорено Септември 1, 2012 Отговорено Септември 1, 2012 Тъкмо днес го загледах в един магазин близо до големия фонтан дето днес не работи . Чудесен инструмент да ти служи вярно и да му се радваш дълго! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Септември 1, 2012 Автор Отговорено Септември 1, 2012 (Редактирано) Точно такъв няма да се намери в магазин... Както jabs спомена, има нещо което го прави хептен специален. Правен е специлно за Schindler, друга швейцарска фирма със световно реноме. Редактирано Септември 1, 2012 от Parni_Valjak Цитирай
Telerig Отговорено Септември 2, 2012 Отговорено Септември 2, 2012 Честито, много практична вещ и на мен ми подариха подобно пособие за рожденния ден от марка Leatherman - много работа ми върши и постоянно си го нося с мен. Цитирай
univox Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 Честито! И само за инфо на всички, по информация от Victor Inox -София засега не са засечени ментета на пазара в България. Цитирай
Лими Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 (Редактирано) Страхотен инструмент, който обичам да подарявам на приятели вече две години! Знам от къде да го купувам без да попадам на "ментета"! Има и "аналог" на този инструмент, струващ два пъти по-скъпо и много по-красив естетически! Редактирано Септември 14, 2012 от Лими 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Септември 14, 2012 Автор Отговорено Септември 14, 2012 Както обикновенно, безкрайно толерантен и ТАКТИЧЕН... 1 Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 16, 2012 Отговорено Септември 16, 2012 И аз да се запиша във фукнята Отдавна искам да имам машинка за огъване и рязане на крачета на резистори. Китайските са на добри пари но идват двойно с пътните и качеството им е неясно. Читавите пък са много скъпи. Въпреки това, за мой късмет, спечелих на търг една от ибей на Cliff electronics - английско качество. В същото време пък реших да си взема и още едно Fluke-че за колекцийката. Исках малък боен мултицет. Та добре дошъл при мен Fluke 21 Повече ми се щеше някой от серията 110. Или по-точно fluke 112, но те са доста по-скъпи. Може би другия път... И ето и картинка от новите ми машинарийки: http://s10.postimage.org/wvx2nkg1z/IMG_89751.jpg 1 Цитирай
lyubohar Отговорено Септември 16, 2012 Отговорено Септември 16, 2012 (Редактирано) Като стане въпрос за инструменти не мога да остана безучастен. Имам огромно количество.Някои от които собствено производство. Първо поздравления за хубавия подарък на Парни Валяк. Благородно завиждам. Скоро бях в Русе и в магазина срещу нас продаваха едни джобни отвертки с 14 накрайника.Че и с тресчотка.Китайски вероятно,но добре направени и симпатични. Купих 5 броя за подаръци на приятели: А ето един инструмент за разрязване на седеф-мое производство: Седефа се ползва в лютиерството-по скоро в направата и ремонта на лъкове за струнни инструменти. Дискчето е диамантено-диам.30мм и дебело 0.3мм. Машинката е Дремел с 34000 оборота. Освен за седеф я ползвам за фрезоване на жабки за лъковете под различни ъгли. Засега толкова,да не стане много "фукнята". Редактирано Септември 16, 2012 от lyubohar 4 Цитирай
bluelemon Отговорено Септември 28, 2012 Отговорено Септември 28, 2012 И аз да се запиша тук китайско, но от сърце. Джелезна машинка. http://360.content4u...lish&skin=nedis 2 Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 Библия на младия жичкаджия Появиха се преиздания в интернет на добра цена. Отдавна ми се иска да я имам тая книга хартия, че от пдф се чете гадно. Е вече я имам и на хартия. А дано нещо ми влезе в картуната от нея Цитирай
Jim-ph Отговорено Януари 16, 2013 Отговорено Януари 16, 2013 (Редактирано) И сами инструменти, продукцията: Редактирано Януари 16, 2013 от Jim-ph 4 Цитирай
g_vayov Отговорено Април 4, 2014 Отговорено Април 4, 2014 Леко свързано с тази тема http://forum.muzikant.org/topic/150673-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%81%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B0/ Тъй да се каже, предястието пристигна 2 Цитирай
Recommended Posts