Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibrahim

Members
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ibrahim

  • Рожден ден 07/02/1977

Previous Fields

  • Инструмент
    трион, раш пила, длето

Contact Methods

  • Website URL
    http://alex-ceibart.com

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

669 профилни разглеждания

Ibrahim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. Мен, сетих се малко след като постнах темата. Трябваше да размисля, но се бях ядосал. Благодаря все пак.
  2. Здравейте. Баса ми е Ibanez SR 505. Има проблем в електрониката, която като сложа нова батерия я изхабява изключително бързо. Говорим за 2 дена. Изключвам винаги кабела, когато не свиря. Слагам най-хубавите алкални батерии. Проблем е, че прекъсва от време на време докато свиря, мислих, че батерията се разкача, но уви. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем и дали е нещо което се отстранява лесно или ме насочете към човек в София, който може да помогне. Благодаря предварително.
  3. Ей това се казва отговор! Моят усилвател е 22 кила само главата. Добре, че имам колела на колоната или от. , защото тя е двойно по-тежка (ако не и тройно). Представлява проблем пренасянето им, защото са не само тежки а и големи. Побират се в голфа (хаха) само ако сваля задните седалки и пак ми е трудно да ги наместя и забрави за други неща и хора. Мисля, че ако взема нещо такова ще реша проблема с пренасянето, но за звука вече нещата са други явно... Все пак като усилвател добър ли е или за толкова пари има и по-добри? Ъъъ 100W, лампов на макс... едва ли ще го причиня на момчетата, съседите или на мен. Цената е ниска мамка му... Чакам още мнения.
  4. Здравейте. Някой може ли да изкаже мнение за този усилвател, имайки предвид продуктите произведени...там... дали заслужава 700 лева (разбира се втора ръка)? Темата за новите продукти и "винтидж" такива е дъвкана многократно и знаем, че разликата между едните и другите в качеството на вложените материали, изработка, звук и инженерна мисъл ако щете е сериозна, но въпреки всичко нещо ме гложди да му се не види. Притежавам чудесен усилвател, но тежи колкото мен и е почти толкова голям. Този няма да имам възможност да го чуя преди да го взема, все пак ще го погледне приятел преди това, той не е музикант, но поне се занимава с ремонт на аудио техника, та имa вероятност, ако го взема да е в добро състояниe. Поздрави на всички!
  5. Ibrahim

    1x15" чуденка

    Чудесни отговори! Не съм се надявал на толкова добри мнения по-въпроса ми. Благодаря ви момчета! Ще действам така: Взимам 1x15" с хорна, ако усетя,че този звук не ми допада, в последствие ще взема и 2x10 или 4x10(естествено, когато/ако имам достатъчна финансова възможност). Ако тогава също имам проблем, което силно ме съмнява, ще си прережа вените ритуално :-). Преди време бях в мъ.цъ.и. имаше някакво пиви 4x10 и друго производство на ibanez 2x10 не ми харесаха как звучат. Действително преди да купя каквото и да е било, мисля да взема баса и да се запътя към най-големия магазин, където да пробвам няколко тела, ако има налични . Лошото е, че няма как да занеса и усилвателя, ще ме гледат на криво .
  6. Ibrahim

    1x15" чуденка

    Привет и благодаря за отговорите. bassbull е прав. Действително нямам опит с бас апаратура. Принципно свиря на китара, но през последните 3-4 години много хлътнах по баса и свиря тук там. Групите са различни- уейв, индъстриал, рапметъл. Ейй не съм си и представял, че баса може така да те грабне... Кефя се на много стилове джаз, фънк, класически рок. Ще свиря всичко според настроението ми. Това нещо ще го държа в къщи да посвирвам и когато имаме изява с някоя банда, ще го мъкна с мен. До сега съм свирил на едно Peavey 120 с вермонско тяло, ама тези неща хич не са подходящи. Тъй като се сдобих с лейнито/чиста случайност/ за почти без пари, трябва да му туря нещо, от което да излиза приличен звук. Все си мисля, че бас би трябвало да се озвучава с поне 15". По-плътни ниски, мощен звук или бъркам жестоко? Комбинация 15"+2x10 или 4x10 не ми е по силите в момента. Криза е. )) Предложиха ми: http://www.thomann.de/de/ampeg_pf210hlf_portaflex.htm за същите пари като петнайската, както и http://www.thomann.de/de/hartke_410_xl.htm за 280 еуро.
  7. Ibrahim

    1x15" чуденка

    Здравейте. Притежавам бас ibanez SR505 и усилвател laney DB300H. Интересува ме вашето мнение дали някое от тези озвучителни тела са подходящи за моя случай. Имайте предвид, че няма да ги купувам от Thomann и цените ще са по-ниски (мой роднина има магазин в европата) съответно 330 еуро за ampeg-а,270 за Warwick-a и 230 за hartke-то. Първият си има хорна което е голям плюс, но пък цената е по-височка. Ако някой има впечатления от тези озвучителни тела, моля да сподели. Предлагат ми се само тези и други доста по-скъпи модели и марки така, че нямам голям избор. Разбира се приемам и други предложения. http://www.thomann.de/de/ampeg_pf115he_portaflex.htm http://www.thomann.de/de/warwick_wca_115_4.htm http://www.thomann.de/de/hartke_115xl_bass_box.htm
  8. Здравейте другари! Laney DB300H. Помощ.Help.Моуим.Please. Ако има някой който е работил с такова или подобно, нека разкаже за впечатления, добри и лоши страни и пр. Прилагам снимки: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2123/104326998618965335451354212493Sxrc4wgs84G1uXqEpOuG.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1796/1295977595172305918113542125957tFhmSKDCIsi2gZ1G5Z5.JPG
  9. Черното е универсално. Ампа е черен и мебелите дОма са черни. Душата ми е почернена,съзнанието също. Първоначално го бях замислил винено червен, но размислих.
  10. Тъкмо днес го загледах в един магазин близо до големия фонтан дето днес не работи . Чудесен инструмент да ти служи вярно и да му се радваш дълго!
  11. ееее хахах На пазара има чушки и домати . Ъглите са за куфар, не са подходящи, затова съм сложил само отпред, пък и стените са ми гипсови та... Ако намеря подходящи ще ги сменя. мен ми харесва и без ъгли. Оригиналният също е без ъгли. Терминалът е от неръждаемо канче за крем карамел . Толекса не е толекс а кожа залепена с изключително гаден български хелметекс дето уж беше в срок, но явно просто си е кофти и стана "сра маца у каца". Грила не е грил и не може да е по-зле от респромски, щото е респромски. Майтапя се. Това е "звукопропусклив плат" от една фирма близо до централна гара, не е много лош. В процеса на слагане обаче се оказа, че не е много здрав... Не съм търсил идеалната линия. За толкоз време и толкоз пари толкоз . Опитах се да обърна повече внимание на звука не на външния вид. Тъй или иначе изводите съм си ги направил и ако реша да направя нещо ново няма да допускам тези грешки, които съм допуснал сега. Пък и не съм религиозен. ;-) Мultirumen, и мен си ме кефи. И звука му е готин.
  12. Здравейте приятели! Преди година и половина, един чудесен човек и невероятен специалист( :-) ), ремонтира един прекрасен усилвател HIWATT 100. Тъй като тази стара машина си нямаше озвучително тяло, Човека ми предложи да си направя едно с оглед на това, че новите, подходящи за този усилвател хич не ме грабнаха откъм ... цена. Бяха ми дадени съвети и напътствия как да изградя едно 4x12 също ме снабди с оригиналните HIWATT размери и ме насочи към един юнак, от който да се сдобия със подходящи говорители, за което съм много благодарен. :-) Юнака се оказа и доста добър китарист... До тук добре,но.... Сблъсквали ли сте се с проблеми от типа на: Ми ся...откъде матерЯл, ми то кой ша го реже, ами, че и лепило ше требе, винтчета, машинки,летви, брейй то големо туй чудо... пък и ше тежи уфф малийй, ма като му сложа говорителите не мога го поместя бреййй ми толекс... от где толексс аре убу кожа а за кожа хелметекс къф?...бе аре български...ГРЕШКААА ами грилклот?... Ми то по магазините пълна скръб от запада иде за 50 евра аре бегай плат ще е...Крака? Нема крака, колела има(щото ще тежи), а дръжки и дръжки нема. Има ама големи и са в Русе...ми то отзаде ше се слага и таквоз... терминал му се вика.. а време... :-) ВРЕМЕ НЕМААА!!!! Шегата на страна,но мазалото почна и почнаха и компромисите с това и онова. Ясно ми беше какво трябва да направя,но ми стана и ясно,че ако направя всичко както ми се иска ще го правя до края на живота си.(щото нямах време)(половин час след работа и то през 2-3 дена) След около месец и половина се появи на бял свят моето озвучително тяло,което в крайна сметка се оказа много сполучливо откъм звук с не особено добра визия, здраво като гранитен бордюр и горе/доле толкоз тежко: http://www.picvalley...u4lObOx7IqO.JPG http://www.picvalley...67rQDrW3Y6U.JPG http://www.picvalley...KGSL3j5GRmD.JPG За жалост не мога да открия снимките от процеса на изработка, а толкова много писах...язък. Ще търся пак.:-) Поздрави на всички!
  13. отвориха, погледнаха,пипнаха тук там и: -ние това в никакъв случай...
  14. Здравейте! Става въпрос за "custom hiwatt 100". Вероятно е изгорял изходния трансформатор,но може да има и други проблеми. Въпросът ми е къде бих могъл да го занеса, за да го погледне някой специалист,който би се занимавал с ремонта му? Вече ми отказаха на 1 място а не ми се разделя с машината.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.