DYLGIQ Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 Дам, прав си. Ако си пипвал това С7 - гоу фор ит. Грифът на Ви-то е мааалко по-дебел от моя идеал за гриф и само това ме притесни като я оглеждах, но пък дава почти автентично гибсънско усещане, та не само го преживях, но и свикнах с него и сега му се кефя. С7 не съм пипал, но на 7 струнния ми Ривенджър грифът му е по-тънък от на 6 струнното Ви, тъй че ми е чудно какво може да се очаква от С7 като фийлинг. Иначе за останалото като качество, звук и т.н. си прав, че няма за какво да се притесняваш. Надявам се да съм бил полезен с информацията. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 Грифа на С7 е масивен! Но учудващо и за мен самия ми е адски удобен. Цитирай
serengeti Отговорено Септември 24, 2008 Отговорено Септември 24, 2008 И аз искам да се изкажа относно качествата на въпросните Шектъри,за които пишете.Наскоро с един приятел си направихме малко свирня и имах възможността да пипна неговия Лес Пол -не знам какъв си харабийски и т.н.,Направо моя блекджак го отнася по всякакви критерии.Обичам си я мойта летвичка. Цитирай
HSD Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 хммм , един приятел има китара на тази марка , пробвах я въобще не ми хареса звученето на инструмента .Но това си е мое мнение мисля че не са лоши нали знаете, че има schecter и за 600лв и за 5000 Synyser Gates има няколко модела. между късъм и стандарт модела разликата е 1000 лева но разликата в звука е толкова голяма, че дори и начинаещ (дори не мога да кажа китарист) като мен може да я усети чувал съм я на живо в ръцете именно на Synyster и мога да кажа, че е уникална! надявам се някой ден да я имам 1 Цитирай
serengeti Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 И аз искам да се изкажа относно качествата на въпросните Шектъри,за които пишете.Наскоро с един приятел си направихме малко свирня и имах възможността да пипна неговия Лес Пол -не знам какъв си харабийски и т.н.,Направо моя блекджак го отнася по всякакви критерии.Обичам си я мойта летвичка. Отмятам се от думите си съвсем сериозно!!!! 1 Цитирай
IgniteAll Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Нормално е да се откажеш от думите си. Това са две коренно различни като концепции китари. Блекджек АТХ е със Сиймор Дънкан Блекаути и с невъобразимо напомпан звук, като само махагоненото тяло(частично формата му) и сет-нет конструкцията на грифа леееко го доближават до идеята на ЛП. Ако трява да съм максимално откровен, точно този модел на Шектер не ми е най-любимият, въпреки че не бих отказал един като подарък за РД-то ми. По-близо до Лес Полът е Соло 6 серията, но пак си има огромна разлика. Шектер просто са китари, които си струва да се чуят и да се пипнат, а и да се притежават. Собственик съм на техен бас и съм очарован от това, което получих като продукт. За всеки кораб си има пътници. Има си поклонници на определени марки, които не искат да погледнат в по-широк периметър дори и само заради теста. Удобни са като гриф, имат разнообразна палитра от звук и има форми за всеки вкус. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Август 3, 2011 Отговорено Август 3, 2011 Как ше няма магазин бе днес бях в магазин Schecter в София имаше си ги всички китари Цитирай
Janick_Gers Отговорено Януари 29, 2014 Отговорено Януари 29, 2014 Здравейте, гледам, че има тема за Шектър и за това не пускам нова. Искам да попитам нещо: Искам да си купя китара (7-струнна) до 1000 лева. За сега съм се спрял на Schecter Damien 7 (http://www.telesound.bg/catalogue/schecter-damien-7/) и BC RICH Outlaw 7 (http://www.muzikalen.bg/index.php?route=product/product&product_id=6568&search=outlaw) . Шектъра е 1080 лева, а Биси Рича е 700 лева. Шектъра е с пасивни EMG адаптери, докато Биси Рича е с активни Дънкан дизайн. Каква е разликата между двата типа адаптери, кои са с по-плътен звук? Пояснение - не обичам голямата мазня, въпреки че търся подобна китара за метъл. Шектъра е с около 400 лева по-скъп, но толкова много по-як като изработка и хардуер ли е от Биси Рича? Благодаря предварително за помощта Цитирай
ZLE Отговорено Януари 29, 2014 Отговорено Януари 29, 2014 За съжаление няма как да не ти отговорим леко наизуст,ако не сме свирили точно на въпросните модели. Моят съвет е ,след като си прежалил 1000 лв. да вземеш Шектера.Няма смисъл да взимаш за 600 лв,пък после за 1500 и т.н. Вземи максимума за парите,които си приготвил. Цитирай
serengeti Отговорено Януари 29, 2014 Отговорено Януари 29, 2014 За Outlaw-a мога да кажа че е много сериозна китара за парите си,единствения недостатък е скалата 25,5,ако ще дропваш още надолу незнам как ще се получи с интонирането(тук положението зависи от конкретния инструмент).Грифа е приличен,удобен,когато ходя в магазина свиря само на нея.Пробвал съм я в Dark terror,rockerverb,и звучи перфектно за парите си.Ако си решил само да пробваш на седмак,но не си сигурен,няма да дадеш много пари и си готов.От друга страна шектъра е с по-дълга скала,която повярвай има значение,но липово тяло което не е зле в никакъв случай(но зависи пак от звука който те интересува-в каква апаратура ще я включиш дали сте 2 китари в групата) и с по хубави адаптри,нищо че са пасивни.Ключовете са грувър което е голям плюс.Ако бях на твое място щях да ги пробвам и двете,и тогава да реша.Понякога можеш да решиш когато посвириш малко на китарата.Погледни и в базара гледах 2 шектъра от по високия клас в този ценови диапазон. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 ^Подкрепям мнението за късата мензура - 25,5 е малко за 7 струни. Ще имаш проблеми с ниските строеве освен ако не сложиш доста дебели струни. Имаи едно на ум и за финиша: черен сатен - с времето се "излъсква" там където има допи с ръцете ти. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 (Редактирано) Разбирам. Най-ниския строй, който ще позлвам е тон по-ниско от стандартната настройка, демек - ре. Иначе просто някак си стигнах до извода, че за тези пари Шектъра е най-доброто, което мога да намеря и за това пуснах запитване тук. Ако имате по-добри предложения ще се радвам да ги обсъдим и да ме насочите Редактирано Януари 30, 2014 от Janick_Gers Цитирай
G.Varbanov Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 Огледай какво има тук: http://rockshock.eu/китари/електрически-китари/7-струнни-китари.html Шектърите доста ми харесват на визия, но имат ужасно дебели некове, които лично за мен са неудобни. Ibanez от друга страна са точно обратното - тънки и удобни некове с 27' мензура. Всичко опира до лично предпочитание и удобство, за това иди и пробвай. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Януари 30, 2014 Отговорено Януари 30, 2014 ^Набелязал съм си два Шектъра, които ще пробвам този уикенд - вече споменатия Damien 7, а също така и Omen Extreme 7. Omen-а е с 200 лева по-евтин. Гледам, че и адаптерите са други - Schecter Diamond Plus. Имаш ли отзиви за тези адаптери? Говорим само за металджийско свирене в стандартна и най-много ре настройка. А, притеснява ме това за грифа, което каза, защото търся малко по-бърз такъв, но.... както казах ще пробвам до няколко дни и ще кажа Цитирай
Recommended Posts