Jump to content
Българският форум за музиканти

Janick_Gers

Members
  • Мнения

    424
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от Janick_Gers

  1. Програмата не е тежка. Аз съм с i7-ца, но и на 5-ца ще върви добре. Няма да имаш проблеми, стига да ползваш правилните aудиo драйвери. На всичкото оторе, аз ползвам абсолютно същата външна карта - Focusrite scarlett 2i2 и върви като charm. Има ауди настройки, които ще трябва хубаво да пипнеш в самия BIAS FX преди това.
  2. Благодаря за отговора. Може ли ценови ориентир за нещо подобно, независимо дали е правено или закупено. Говорим за прилично качество/клас - нито евтинджос, нито мега луксозна марка за много пари.
  3. Здравейте всички, Имам следното запитване - може ли да ми разясните как стоят нещата с така наречените ефект контролери (ако се изразявам правилно). Става дума за това, че чувам за случаи, в които имаме кабинет, да кажем с три канала, имаме 5-6 външни ефекта (камиончета), но най-накрая имаме една голяма педалиера, която прилича на процесор и може така да се програмира, че комбинация от 2-3 ефекта да представлява бленда, която да се задейства с едно натискане на педалиерата. А не да правим три отделни натискания за хоръс, дилей и бууст. Това, всъщност миди контролер ли се нарича или не? Как точно се навръзва в целият сетъп и какви марки и ценови листи има за тези неща? Някой ползва ли такъв тип педалиера и доволен ли е спрямо удобство/цена? Има ли опасение за намаляването на качеството на звука по някакъв начин? Благодаря предварително
  4. Last Resort също е със шамаросан риф от Мейдън, не помня точно коя песен. Тия са им абонати явно! Infinite Dreams е песента на Мейдън, за която говориш.
  5. Качихме още няколко парчета от албума в youtube: В спотифай го има качен пък целият албум, на който му се слуша https://open.spotify.com/album/0BKWUUs3nJiDrCTdvcciSM
  6. Продължаваме да работим с Дъги и за третият албум като имаме вече доста планирани участия за другата година. Аз написах музиката за албума на песните. Имам също така 3 текста и три кантота, а останалите текстове и вокални мелодии си ги измисли и написа той сам от разстояние. Тъй като музиката е написана изцяло от наша страна, той пожела да му разпишем подробно секунда по секунда за всяка песен къде трябва да пее, какво да изпее и по какъв начин да мисли. Комуникацията беше по имейл. Всичко беше изсвирено и записано в студио тук в Бг, но само инструментално и след това му пратихме музиката и той си записа вокалите от Лондон. Бяхме скептично настроени, че с него ще направим нещо добро, което да е различно от Рокендрол, но в крайна сметка на мен продукта ми хареса много. Иначе той си има и други участия п освета за това не може да стои дълго в София, така че преди участия правим 1 седмица всеки ден репетиции от сутрин до вечер и се подготвяме
  7. Здравейте, Ето няколко песни от вторият албум, който издадохме на 1-ви Септември 2017 с John Steel. Стилът е класически хеви метъл с леки 80-тарски прогресив елементи. Надявам се да ви хареса:
  8. Групата е събрана, скоро започваме участия, а края на лятото и албум. Ето го парчето записано с вокали. Поздрави!
  9. Здравейте. Ето една моя нова авторска композиция. Има и текст на български. Ако има вокали с добър диапазон, да казват кои са https://www.youtube.com/watch?v=QqHbWiugalM Поздрави!
  10. Това си купих днес. Френска китарка - Lag Arkane 500 със Seymour Duncan адаптери, ама не знам точно какви. Най-големия й бонус е, че е супер лека и грифа е уникално як и удобен. Адаптерите също звучат много яко!
  11. Първата ми китара евър беше акустична Мартинез. Нея ми я купиха нашите за 90 лева чисто нова. Няколко месеца след това от дългогодишните си спестявания си купих и втора ръка един Скуайър Страт (най-евтините... исках електрик). Имаше страхотен сетъп, пипнат гриф и беше супер удобна. Още от тогава (2005-2006, тогава започнах да свиря) съм голям фен на King Diamond и на скуайърчето прасках яко неща на краля... разбира се без особен успех След две години свирене на нея й смених бриджа с един хъмбъкер димарцио. Китарата стана невероятен инструмент за супер малко пари. Сега вече отдавна не съм с нея. Първият ми ефект беше Zoom 606 и съответно първият ми амп едно 8-ватово Pеavey. От всичките тези неща само акустичната китара съм запазил.
  12. Janick_Gers

    Schecter Guitars

    ^Набелязал съм си два Шектъра, които ще пробвам този уикенд - вече споменатия Damien 7, а също така и Omen Extreme 7. Omen-а е с 200 лева по-евтин. Гледам, че и адаптерите са други - Schecter Diamond Plus. Имаш ли отзиви за тези адаптери? Говорим само за металджийско свирене в стандартна и най-много ре настройка. А, притеснява ме това за грифа, което каза, защото търся малко по-бърз такъв, но.... както казах ще пробвам до няколко дни и ще кажа
  13. Janick_Gers

    Schecter Guitars

    Разбирам. Най-ниския строй, който ще позлвам е тон по-ниско от стандартната настройка, демек - ре. Иначе просто някак си стигнах до извода, че за тези пари Шектъра е най-доброто, което мога да намеря и за това пуснах запитване тук. Ако имате по-добри предложения ще се радвам да ги обсъдим и да ме насочите
  14. Janick_Gers

    Schecter Guitars

    Здравейте, гледам, че има тема за Шектър и за това не пускам нова. Искам да попитам нещо: Искам да си купя китара (7-струнна) до 1000 лева. За сега съм се спрял на Schecter Damien 7 (http://www.telesound.bg/catalogue/schecter-damien-7/) и BC RICH Outlaw 7 (http://www.muzikalen.bg/index.php?route=product/product&product_id=6568&search=outlaw) . Шектъра е 1080 лева, а Биси Рича е 700 лева. Шектъра е с пасивни EMG адаптери, докато Биси Рича е с активни Дънкан дизайн. Каква е разликата между двата типа адаптери, кои са с по-плътен звук? Пояснение - не обичам голямата мазня, въпреки че търся подобна китара за метъл. Шектъра е с около 400 лева по-скъп, но толкова много по-як като изработка и хардуер ли е от Биси Рича? Благодаря предварително за помощта
  15. Здравейте, отдавна не съм писал във форума, но това не означава, че съм спрял да свиря. Ето какво си купих днес в обедната почивка: Чисто нов от един магазин в София.
  16. По принцип в темата би било интересно да се пише и за други жанрове освен метъл, но тъй като съм си жичкаджия, ето моите предложения: Megadeth - Tornado Of Souls; Judas Priest - Hellrider (всичките сола); Running Wild - Rebel At Heart (първото соло); Firewind - Charriot (всичките сола); Hammerfall - Hearts On Fire (Live - One Crimson Night);
  17. Много оригинално, дори ударните се доближават на 120% като звук до ударните от St. Anger
  18. Като цяло за процесорите и свиренето без кубе директно: наистина настройките на еквалайзера са причината за потъването в микса. Аз свиря с Korg AX1500G Toneworks и често имам такива проблеми при свирене на живо. Ще ви споделя какво решение намерих за този проблем - едно камионче на Behringer "Graphic EQ". Много евтино е и като се сложи след процесора прави чудеса. Много отваря звука, а и няма да се карате с озвучителя за звука ви, защото сами ще можете да си го нагласите без да се бъзика по пулта. (Това не означава да не се пипа еквалайзера на процесора! Двете да са комбинирани!)
  19. Judas Priest - Between The Hammer And The Anvil
  20. Megadeth - Black Curtains Специален поздрав за всички фенове на бандата!
  21. Много злобни кавъри! Евала за положения труд!
  22. Хаха, тва стана като запазена марка...... Яко... звука също е бая добър!
  23. Аз имам такъв Ибанец и съм много доволен. Китарата е много здрава, а адаптерите и са страшни. Достатъчно силни са (все пак китарата се води метълска). Флойда е добър и не разстройва изобщо (много китари особено джаксъни за тия пари с флойдове разстройват бая от ръчкане, а тая не мърда). Единствения проблем, който имам с тази китара, е че болтчетата на заключването бързо се износват и трябвада ги сменям, щото иначе шестограма превърта. Но то едно така или иначе струва 15 стотинки и не е болка за умиране..... Имам семпли с китарата, мога да ти пратя, ако ти е кеф.
  24. ^^И аз искам, ама с толкова пари няма как.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.