Jump to content
Българският форум за музиканти

Janick_Gers

Members
  • Мнения

    424
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Janick_Gers last won the day on Май 8 2018

Janick_Gers had the most liked content!

Относно Janick_Gers

  • Рожден ден 02/11/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Janick_Gers's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

26

Обществена Репутация

  1. Програмата не е тежка. Аз съм с i7-ца, но и на 5-ца ще върви добре. Няма да имаш проблеми, стига да ползваш правилните aудиo драйвери. На всичкото оторе, аз ползвам абсолютно същата външна карта - Focusrite scarlett 2i2 и върви като charm. Има ауди настройки, които ще трябва хубаво да пипнеш в самия BIAS FX преди това.
  2. Благодаря за отговора. Може ли ценови ориентир за нещо подобно, независимо дали е правено или закупено. Говорим за прилично качество/клас - нито евтинджос, нито мега луксозна марка за много пари.
  3. Здравейте всички, Имам следното запитване - може ли да ми разясните как стоят нещата с така наречените ефект контролери (ако се изразявам правилно). Става дума за това, че чувам за случаи, в които имаме кабинет, да кажем с три канала, имаме 5-6 външни ефекта (камиончета), но най-накрая имаме една голяма педалиера, която прилича на процесор и може така да се програмира, че комбинация от 2-3 ефекта да представлява бленда, която да се задейства с едно натискане на педалиерата. А не да правим три отделни натискания за хоръс, дилей и бууст. Това, всъщност миди контролер ли се нарича или не? Как точно се навръзва в целият сетъп и какви марки и ценови листи има за тези неща? Някой ползва ли такъв тип педалиера и доволен ли е спрямо удобство/цена? Има ли опасение за намаляването на качеството на звука по някакъв начин? Благодаря предварително
  4. Last Resort също е със шамаросан риф от Мейдън, не помня точно коя песен. Тия са им абонати явно! Infinite Dreams е песента на Мейдън, за която говориш.
  5. Качихме още няколко парчета от албума в youtube: В спотифай го има качен пък целият албум, на който му се слуша https://open.spotify.com/album/0BKWUUs3nJiDrCTdvcciSM
  6. Продължаваме да работим с Дъги и за третият албум като имаме вече доста планирани участия за другата година. Аз написах музиката за албума на песните. Имам също така 3 текста и три кантота, а останалите текстове и вокални мелодии си ги измисли и написа той сам от разстояние. Тъй като музиката е написана изцяло от наша страна, той пожела да му разпишем подробно секунда по секунда за всяка песен къде трябва да пее, какво да изпее и по какъв начин да мисли. Комуникацията беше по имейл. Всичко беше изсвирено и записано в студио тук в Бг, но само инструментално и след това му пратихме музиката и той си записа вокалите от Лондон. Бяхме скептично настроени, че с него ще направим нещо добро, което да е различно от Рокендрол, но в крайна сметка на мен продукта ми хареса много. Иначе той си има и други участия п освета за това не може да стои дълго в София, така че преди участия правим 1 седмица всеки ден репетиции от сутрин до вечер и се подготвяме
  7. Здравейте, Ето няколко песни от вторият албум, който издадохме на 1-ви Септември 2017 с John Steel. Стилът е класически хеви метъл с леки 80-тарски прогресив елементи. Надявам се да ви хареса:
  8. Групата е събрана, скоро започваме участия, а края на лятото и албум. Ето го парчето записано с вокали. Поздрави!
  9. Здравейте. Ето една моя нова авторска композиция. Има и текст на български. Ако има вокали с добър диапазон, да казват кои са https://www.youtube.com/watch?v=QqHbWiugalM Поздрави!
  10. Това си купих днес. Френска китарка - Lag Arkane 500 със Seymour Duncan адаптери, ама не знам точно какви. Най-големия й бонус е, че е супер лека и грифа е уникално як и удобен. Адаптерите също звучат много яко!
  11. Първата ми китара евър беше акустична Мартинез. Нея ми я купиха нашите за 90 лева чисто нова. Няколко месеца след това от дългогодишните си спестявания си купих и втора ръка един Скуайър Страт (най-евтините... исках електрик). Имаше страхотен сетъп, пипнат гриф и беше супер удобна. Още от тогава (2005-2006, тогава започнах да свиря) съм голям фен на King Diamond и на скуайърчето прасках яко неща на краля... разбира се без особен успех След две години свирене на нея й смених бриджа с един хъмбъкер димарцио. Китарата стана невероятен инструмент за супер малко пари. Сега вече отдавна не съм с нея. Първият ми ефект беше Zoom 606 и съответно първият ми амп едно 8-ватово Pеavey. От всичките тези неща само акустичната китара съм запазил.
  12. Janick_Gers

    Schecter Guitars

    ^Набелязал съм си два Шектъра, които ще пробвам този уикенд - вече споменатия Damien 7, а също така и Omen Extreme 7. Omen-а е с 200 лева по-евтин. Гледам, че и адаптерите са други - Schecter Diamond Plus. Имаш ли отзиви за тези адаптери? Говорим само за металджийско свирене в стандартна и най-много ре настройка. А, притеснява ме това за грифа, което каза, защото търся малко по-бърз такъв, но.... както казах ще пробвам до няколко дни и ще кажа
  13. Janick_Gers

    Schecter Guitars

    Разбирам. Най-ниския строй, който ще позлвам е тон по-ниско от стандартната настройка, демек - ре. Иначе просто някак си стигнах до извода, че за тези пари Шектъра е най-доброто, което мога да намеря и за това пуснах запитване тук. Ако имате по-добри предложения ще се радвам да ги обсъдим и да ме насочите
  14. Janick_Gers

    Schecter Guitars

    Здравейте, гледам, че има тема за Шектър и за това не пускам нова. Искам да попитам нещо: Искам да си купя китара (7-струнна) до 1000 лева. За сега съм се спрял на Schecter Damien 7 (http://www.telesound.bg/catalogue/schecter-damien-7/) и BC RICH Outlaw 7 (http://www.muzikalen.bg/index.php?route=product/product&product_id=6568&search=outlaw) . Шектъра е 1080 лева, а Биси Рича е 700 лева. Шектъра е с пасивни EMG адаптери, докато Биси Рича е с активни Дънкан дизайн. Каква е разликата между двата типа адаптери, кои са с по-плътен звук? Пояснение - не обичам голямата мазня, въпреки че търся подобна китара за метъл. Шектъра е с около 400 лева по-скъп, но толкова много по-як като изработка и хардуер ли е от Биси Рича? Благодаря предварително за помощта
  15. Здравейте, отдавна не съм писал във форума, но това не означава, че съм спрял да свиря. Ето какво си купих днес в обедната почивка: Чисто нов от един магазин в София.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.