synchu Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Както знаем, модераторите могат (и го правят) да трият плюсове и минуси. Това, което са оставили е тяхното мнение за нас. Благодарим за вниманието. Освен това нощно време по пълнолуние се събират на тайни места и с непривични действия, известни като настъпателна операция с права лопата тип бел, копаят дупки в земята, горят литературно наследство в тях и вият срещу луната, като викат великия дух на модераторите да опрости горките нас. Това, което остава след тях е дупка с пепел и няколко разочаровани кваратални песа да лаят срещу луната. Те обаче запълват дупката надлежно и остават само разочарованите песове. Туй то, ако не вярвате излезте някоя нощ по пълнолуние и ако не намерите някой друг разочарован пес, да не ми се пише ника synchu. 6 Цитирай
bgmttt Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Може би не съм разбрал правилно следното изказване: ....Аз лично не разбрах защо на мнението на Parsekguitars имаше минус (и го коригирах) Човекът се е напънал и написал полезен и добре оформен пост..... Срещал съм и други подобни. Понякога се говори за минуси, каквито всъщност няма... Извинявам се ако не съм бил прав. Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 ^ Корекция, каквато всеки потребител може да направи - има -1, слагаш +1 и става 0. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Септември 22, 2011 Отговорено Септември 22, 2011 Напротив, имаше минус-както написах и в самата тема не уцелих плюса и ... стана минус, който Кольо е 'коригирал' като просто му е сложил +.( а не защото ВИП-овете имаме право да 'коригираме' чрез триене...) Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Като пряк извършител и аз да обясня. Наистина изглежда двусмислено Под коригирах разбирам, че сложих плюс, в този случай един минус и един плюс правят 0. И наистина, никой не може да коригира рейтинга в форума, включително и администраторът му. Такива корекции биха направили цялата система за рейтинг безсмислена. Цитирай
hologram Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Нещо по-високо от VIP няма ли, както и ×10N рейтинг на мнения? 3 Цитирай
blr Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Ето, точно в тази тема, имаме пример за това как рейтинговата система работи сравнително обективно. Горното мнение на hologram няма смисъл от коментар и рейтингът му съвсем правилно отразява качеството на написаното. 1 Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Да, но малко хора се интересуват от развитието на форума и не поглеждат изобщо на "най-долния рафт". Както виждам, hologram е вече shit listed, което не съм сигурен дали означава, че няма да може да пише повече, но ще се радвам да е така, защото ме дразни от известно време с лекомислие. И това всъщност ще бъде доказателство, че системата работи добре в тази област. Аз не съм му слагал системно минуси, но този път си беше за 2 минуса дори. Спрямо мен има един типаж, който си ми слага редовно - на обявите в борсата. Аз го разучих кой е, но не предприемам нищо с нарочна цел. 1 Цитирай
valitchy Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Туй то, ако не вярвате излезте някоя нощ по пълнолуние ... synchu , ок, няма проблем, че модераторите са върколаци и копаят с беловете чат-пат, обаче защо са и сексисти, каква е тази дискриминация? - няма нито една девойка модераторка, просто за цвят, ако щеш - е не е на добре тази работа, личи си, че няма баланс между Ин и Ян! Що се отнася до рейтинг системата - хич не я искам, като видя минуси някъде (тук например някой знае ли защо всички коментари са изхейтени?)да се червенеят и ми се свива една топка в стомаха, много неприятно. Защо не оставите само +? Другото, което знам, че няма да го направите е вотът да е явен, нека се вижда кой какво натиска + или -. Едно положително присъствие ще стимулира повече потребителите, отколкото нарастваща бройка в "shit listed". Освен това си мисля, че може би, наистина трябва да се махне рейтинг системата от "Свободно време" или поне от "Говорилня". Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Ето, точно в тази тема, имаме пример за това как рейтинговата система работи сравнително обективно. Горното мнение на hologram няма смисъл от коментар и рейтингът му съвсем правилно отразява качеството на написаното. Аз бих написал сравнително СУбективно и поста ми ще добие напълно противополжно мнение. Което е и вярно. Защото; 1)Болшинството от потребителите не четат мненията по контекст, а само ги прехвълят по диагонал. 2)Дори и да ги прочетат, не е ясно колко са ги разбрали. 3)Много от тях бучат минуси ей така за спорта. (от яд, от завист, от безхаберие, по настроение и тн..) 4)Те пък (бучещите минуси), много от тях нямат достатъчно житейски опит и когато прочетат един двусмислен пост винаги избират лошия смисъл. В тоя ред на мисли в мнението на hologram има едно 'намигнато око', което много от субективните драскачи на минуси не са забелязали и точно това доказва не само, колко са субективни минусите в поста му, но и колко са безсмислени. Като цяло съм 100% съгласен, че българина не е дорасъл да оценява по такава рейтингова система и използвайки я, по-скоро я опорочава, отколкото да я употребява по предназначение. Също така съм на мнение, че (ако е възможно) системата трябва да се премахне в някои раздели. Искам да завърша поста си така: '' Когато мъдрецът сочи луната, глупака гледа пръста му '' Приятно цъкане! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 Ще припомня - нека виждаме кой как е оценявал? Цитирай
musicman Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 ^ И като видим кой ни цъка минуси започваме и ние да му цъкаме и нещата се оправят 2 Цитирай
ultramega Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 (Редактирано) Може примерно да се дава възможност на потребител да дава оценка по даден пост, само след като той самият е писал в същата тема. Така поне малко ще се ограничи безпричинното трупане на минуси само на лична основа , а и като цяло самото цъкане ще се ограничи значително. Друго предложение: да дават вот само избрани потребители, които по някакъв начин са се доказали че са от полза на форума (VIP потребителите например). Макар, че и това не е съвършен вариант. Между другото мнението на hologram , не мисля че заслужено си получава минуси. Малко чувство за хумор ли нямате ? Редактирано Септември 23, 2011 от ultramega 1 Цитирай
Свилен Бас Отговорено Септември 23, 2011 Отговорено Септември 23, 2011 ^ И като видим кой ни цъка минуси започваме и ние да му цъкаме и нещата се оправят А ми, не - както писах по-горе - често не ми се "обяснява", пък искам да се знае, че минусът е от мен. ...но и ти си прав Има и трета страна, обаче Цитирай
FoolofRemorse Отговорено Септември 24, 2011 Отговорено Септември 24, 2011 Аз пък предлагам, да е както в някой други форуми, има такива, които мненията в "Говорилня" в нашият случай не се зачитат, а относно проблема с рейтинга, има няколко варианта, мисля, че този на @musicman е най - удачен, или примерно не знам дали мога да рекламирам други форуми, но имаше един който имаше само харесвам. Нямаше "+" или "-" и когато се види профилът на потребителят пише примерно 125 Харесвания, но мисля, че най - добре си остава това с 1 "-" на ден и 3 "+" или по скоро 4... Цитирай
Recommended Posts