Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

FC-то е един от най-стегнатите кабинети. На мен обаче ми дойде твърде грубичък в комбинация с тупалките под които ги слагам и го замених с Rear Loaded за една идея по-разпуснато звучене. :>

Редактирано от G.Varbanov
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Днес пристигна. Честно казано, за този ценови клас, и при положение че се води "Pro Series", има доста козметични забележки. Производството е в Индонезия. Имам една LTD и една Ibanez, също Индонезийски, в същия ценови клас, и са по-изпипани (кантове, инлеи, боя) С китарата няма нищо технически нередно, просто дребни неща, които се виждат като се загледаш. Фретборда беше ужасно мръсен (и много сух), и с една забележка по дървесината, което ми беше странно, като за чисто нова китара. Минах го с лимоново масло, и се освежи, и вече не си личи почти тази точка. Черния кант по тялото на места не е отсечен хубаво с бялото, има на едно място бели точици боя по черното. Инлеите по страницата на фретборда са леко криви (на снимка не си личи). И странното беше, че за капачето за тръс рода (с подписа на Мик Томсън) идва в пакетче, при шестограмите, и трябва сам да си пробия дупка в главата на грифа, за винтчето. Иначе китарата е масивна, дървото е хубаво, и дори акустично звучи много добре, и състейна ме учуди. В момента в който я включа, и засвиря на нея, забравям за всички тези кусури, а преди това се чудех дали да не я върна...

DSCF8636_2_resize.jpg

Редактирано от Rezachka
Отговорено (Редактирано)

Въпреки, че започнах с негативното, китарата е добра, и ми харесва. В ръцете се усеща сякаш е по-голяма, въпреки, че тялото не е по-голямо от на другите (мерих и сравнявах с рулетката и шублера). Може би това идва главно от кунтура на грифа, асиметричн, като е по-дебел в горната част, при дебелите струни. По спецификации, уж е е с 42.83мм нът, но като го меря, и сравнявам с LTD-тата, шублета показва еднакво: 42.5mm. Но струните са осезаемо по-раздалечени една от друга при джаксъна. Мик Томсън е висок и едър, така че има логика да се усеща така китарата. От всичките ми китари, тази е най-тежка, има най-силен звук акустично, тялото резонира повече. Състейна продължава да ме изумява. Blackout-ите и по-светли, в сравнение с EMG-тата, и осезаемо по-силни. Не знам как се сравняват с оригиналния Blackout модел. Много ми се иска да пробвам и някой Ibanez MTM, за сравнение... Дупката за жака е издълбана под ъгъл, така че кабела стърчи нагоре, вертикално. Това е удобно, ако се свири с wireless устройство, или ако кабела се преметне през  колана, но иначе когато виси, доста се огъва.

Редактирано от Rezachka
Отговорено (Редактирано)

Още един Японски самурай се присъединява към бандата. Ibanez Jpm P2 от 1997.
Всичко започна като на филм. В началото китарата дойде при мен в не много добро състояние и с пребоядисан финиш, но благодарение на Емил Михайлов / Djerjinski Custom Guitars китарата вече е възстановена до оригиналното й състояние и е едно голямо бижу. В по-късен етап Емо ако намери време може да пусне тема с подробности за реставрацията, която в началото стартира като идея за рефиниш като концертната китара на Петручи от 90-те (за това и пикапите са цветни), но след като се разбра, че китарата може да се спаси, проекта пое в нова посока.

JPM_P2_Tom_Bleys.jpg

Редактирано от killer
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Отговорено

След няколко години отлагане най-сетне се сдобих с KD китарка :hooray:

PhenboyReady-01.jpg

PhenboyReady-02.jpg

PhenboyReady-03.jpgPhenboyReady-04.jpgPhenboyReady-05.jpg

Снимките са малко умрели, но с телефон толкова, а и не знам кога ще излезе "официалната" фотосесия. :)

Инструментите на Майстор Коце са на световно ниво и тази китара не прави изключение от правилото! :yes:

Малко спецификации:

• Тяло Padauk, натурален финиш, третиране само с масло;
  • Гриф махагон+клен, 25.5" скала;
  • Kонструкция set-neck;
  • Фретборд абанос със стоманени прагчета и нът от биволски рог;
  • Адаптри '59™/Custom Hybrid Trembucker TB-16 & Jazz SH-2N, 3-позиционен суич и волюм контрол с Push-Push потенциометър, който превключва на сингли;
  • Бридж с вградено пиезо на Graph Tech + съответния преамп и волюм контрол с Push-Push потенциометър, който мютва изхода;
  • Ключове Schaller, заключващи.

Китарата дори акустично звучи отлично, може да сбори всеки скъп западен инструмент или поне сериозно да го озори! В сравнение с нея Ibanez Prestige-а ми е като кашон. :D

Предстоят тежки тестове с представители на западните къстъм шоп модели, който ще премине под надслов "Българският къстъм шоп - най-добрият къстъм шоп!" :greenball:

Благодарности на Майстора за търпението и разбирането, както и за прецизната изработка. Живот и здраве... догодина като зарастне бъбрека... може да поръчаме още някоя. ;)

Edit: Ето ЛИНК и към официалните снимки/инфо на сайта на KD.