Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Защо има 2 врътки отстрани ? Едната е за навиване, ами втората ?

П.С. Ей напоследък все за врътки питам ! :)

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Значи едното си е за навиване както си се досетил, а другото не е врътка. Нещо като 5-степенен ключ е. И дава опцията да звъни звънче на всеки 2, 3,4 или 6-ти удар, или да се изключи.

Отговорено

Ааа това е някакъв ултрамега модерен модел :) Моят само си се навива, няма звънчета. Честито, честито, винаги е гот да си имаш един истински метроном, усещането е по-яко.

Отговорено

Не е до мода. Имам як дървен метроном още от времето когато германиите бяха две, мисля че е маде ин западна, и той също има камбанка. :rulez: Само съм го отварял да посмажа механизма. Така или иначе ползвам софтуерен че поне мога да го намалям :P

Отговорено

След като минах през два евтини китарни процесора и омазан звук се зарибих по аналоговия звук - камиончета. Сега към Digitech DF 7 (Distortion factory) прибавих Digitech Digiverb. pickture

Определено този звук няма нищо общо със двупедално пластмасово процесорче - никакъв шум , богат звук и сякаш никакво орязване на честоти. Незнам дали по-нататък ще добавя и трето камионче но засега това , което ми дават тези две кутийки ми е достатъчно. :headbang:

Отговорено

Специално тези и двете са си дигиталки ! :D Вярно преди време се зачудих - (почти нищо не разбирам от електр. компоненти ) - уж аналогово, а пък вътре гъмжи от интегрални схеми. Но за мен беше важно какъв звук излиза накрая - просто ги пробвах - посвирих и ми харесаха. Това за мен е най-важно !

Вярно , че си ги пише (всичките останали единични дисторшъни на Digitech са аналогови) ,но аз първо пробвах пък после се зачетох ! Както и да е - първи опити с подобни джаджи - засега съм доволен :greenball:

Отговорено

То усилвателя е важен и говорителя(говорителите) :greenangel: Тези кутиики могат да звучат и добре и зле(по често зле :girl_witch: ) , ама си зависи къде са включени...

Отговорено

То не е ново ,но да се включа -

71545823166152864312484727387wGt63Afv745npLCTTPi.JPG

Малкио дзвер озвучава клуб като Бекстейдж усилен на 5 без микрофони ,и да ,новите Маршали нямат много общо със старите ,(това е таткото на JCM 800) made in England преди 20 и нещо години.

Отговорено

^може и да бъркам,как да е - имаш чист тон при леко свирене и убийствен овърдрайв при атака - тип Ангъс,Слаш и т.н...,друго ми не требе :)

Отговорено

И на мен ще ми е любопитно да чуя как звучи въпросния амп.

Тези усилватели са с полупровоников преамп със операционни усилватели и лампово крайно стъпало.

Как звучи на ниски нива?