Jump to content
Българският форум за музиканти

estinto

Members
 • Posts

  271
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  piano

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  sofia

Recent Profile Visitors

2638 profile views

estinto's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

39

Reputation

 1. Gema music на ул. Будапеща № 5. На мен ми свършиха чудесна работа. Има и телефон на сайта.
 2. Рафо, прав си...може би и болезнено прав, но все пак "успешния" продук по същата тази логика не значи и качетсвен продукт. Както и да е истината е някъе там, нека всеки я намери за себе си!
 3. Александре, тоику-що чух албума ти и те поздравявам. Не бих си позволил да те критикувам, тъй като аз не съм издал албум все още, а може и никога да не издам. Нещата ти ми харесват, ефирни са и някак мистични, но колегата по-горе е прав, че като характер им липсва разнообразие и би могъл да обогатиш и развиеш музиката си в тази насока. Колкото до това, че медиите се дръжат като средновековна църква плюс това, че нямат никаква възпитателна функция мисля, че повечето тук сме съгласни с това, но пък и ти трябва да "заслужиш" споневането си. Публиката не може да е мерило за това колко успешен си като музикант, по тази логика днешните "рапърчета" и чалга дивите трябва да ни слушат за пример, а това май на никого тук не му се иска. Прави изкуството, както го разбираш, скромно и с по-малко суета около себе си и мисля, че няма как да не си доволен.
 4. Предвид таланта, който твърдите, че детето има е престъпление да свири на такъв "инструмент". Във форума има достатъчно теми с подробна информация за дигитални пиана и лесно ще се ориентирате какво точно да закупите, съборазено с бюджета ви. Моят съвет е, че трябва да намерите вариант за акустично пиано или много висок клас дигитално.
 5. Привет, Имам поглед върху деца, които учат в Любомир Пипков и смятам, че дори само заради средата си заслужава повече от всяко едно друго училище. Със сигурност не всичко е цветя, ноти и рози, но за музикално развитие на дете всичко друго би било компромис
 6. Привет, Красимира може да оставиш някакви контакти за връзка
 7. Много ми се ще ние като музиканти, макар и по-голямата част тук да сме любители да се опитаме да направим нещо по този въпрос, но за да не разводним съвсем хубавата тема, ще направя тези дни нова с няколко предложения и молба за съдействие и екипност
 8. Така и трябва да бъде, да не говорим, че вече и Шопен не говори много на хората, а какво остава за Евгени Божанов..За тази музика трябва сериозна подготовка, дори като слушател. Училищната среда не възпитава на това, телевизията също. Съсвем нормално е Григор Димитров да е по-популярен от Фредерик Шопен, а дали е нормално и правилно ...? Ами според мен не е, но аз съм малка мравка в големия мравуняк. Да добавя само, че не е важно на каквъ инструмент свириш...важно е мисленето, ако имаш широка музикална култура и художествено мислене..и зад пулта и зад тубата...ефект и послание ще има, но няма по-хубаво нещо от връзката и посвещението на инструмента.
 9. Ричард Клайдерман хич не седи добре до Вайсенберг и Гулд..не знам да е изпълнявал класическа музика. Аз поне не съм слушал.
 10. Интересна дискусия! Мисля си все пак, че Карпентър няма образователни намерения, а по-скоро лично комерсиални, но не това е важното в случая. Едва ли сериозна музика, каквато без съмнение е класическата може да се представи по несериозен начин. За мен това си е еклектика и не е негова работа да възпитава подрастващите в прекрасния свят на класическата музика, това е задача на семейството и обществото. Неговата работа е да бъде интересен поне за някакво време и да се продаде по-добре от потъналия в нафталин, костюмиран колега. И джаз и класика са некомерсиален продукт и си остават в миманса на големия "бизнес" и какво по-хубаво от това? Духовите инструменти за щастие не са застъпени само в тези два музикални жанра и, докато има музика, ще има има и духови инструменти и то не само саксофони, тромпети и тромбони, ами и всички останали. При народната музика е същото, инструменти като гъдулката не са изчезнали макар, че употребата им се е стеснила до ансамбли и специализирани училища и не съм съгласен с конспиративните теории, тук има много ясна целенасочена политика от образованието през здравеопазването..та чак до културата. Пртосто няма икономически интерес хората да са грамотни, здрави и нравствени.
 11. Всичко е въпрос на ценностна система. Музиката е нещо без, което човек може да живее, както е и киното и литературата и.т.н., точно това и дава особена ценност или както казва Димитрий Шостакович - Музиката облагородява човека. Съвремненният свят няма нужда от ренесансови хора, свирещи на пиано, арфа или цигулка, хора с богата обща култура и "възвишени" разбирания и ние просто трябва да се съобразяваме с това. От много време насам в западната част на кълбото "качествената музика" и въобще к"ачественото изкуство" е бутикова стока, за която богати хора плащат пари. Операта е точен пример, как едно масовои зкуство се е превърнало в снобско рандево на висшата класа. Иначе..докато има живот, ще има и духови инструменти, ще има саксофоности, тромпетисти, тромбонисти и прочие, но с "онзи свят", в който духовното е по-важно от материалното изглежда, че е свършено. От друга страна от нас зависи да предадем разбиранията си на следващото поколение и да живеем с надеждата, че доброто ще победи злото, че изкуството ще надделее над опортюнизма и "качествената" музика ще оцелее.
 12. Ех...този далечен запад , раджа ритмични музиканти, а не като нашите. Аз също като Пламен смятам, че подобна джаджа обезмисля идеята на джем сешъна. Тук не става въпрос за тесногръдие или отказ за приемане на "модерните" нововъведения, а просто за една форма на музициране, която изключва програмирането. Луповете сами по себе си са задължаващи, а джемовете са свобода. Как може да си свободен, когато се съобразяваш с някаква циклична даденост? Това го казвам и в защита на "неритмичните" музиканти, с които ти си свирил.
 13. Тонка станало е човек от тебе .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.