Jump to content
Българският форум за музиканти

estinto

Members
 • Content Count

  271
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

39 Excellent

About estinto

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  piano

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  sofia

Recent Profile Visitors

2,241 profile views
 1. Gema music на ул. Будапеща № 5. На мен ми свършиха чудесна работа. Има и телефон на сайта.
 2. Рафо, прав си...може би и болезнено прав, но все пак "успешния" продук по същата тази логика не значи и качетсвен продукт. Както и да е истината е някъе там, нека всеки я намери за себе си!
 3. Александре, тоику-що чух албума ти и те поздравявам. Не бих си позволил да те критикувам, тъй като аз не съм издал албум все още, а може и никога да не издам. Нещата ти ми харесват, ефирни са и някак мистични, но колегата по-горе е прав, че като характер им липсва разнообразие и би могъл да обогатиш и развиеш музиката си в тази насока. Колкото до това, че медиите се дръжат като средновековна църква плюс това, че нямат никаква възпитателна функция мисля, че повечето тук сме съгласни с това, но пък и ти трябва да "заслужиш" споневането си. Публиката не може да е мерило за това колко успешен си като музикант, по тази логика днешните "рапърчета" и чалга дивите трябва да ни слушат за пример, а това май на никого тук не му се иска. Прави изкуството, както го разбираш, скромно и с по-малко суета около себе си и мисля, че няма как да не си доволен.
 4. Предвид таланта, който твърдите, че детето има е престъпление да свири на такъв "инструмент". Във форума има достатъчно теми с подробна информация за дигитални пиана и лесно ще се ориентирате какво точно да закупите, съборазено с бюджета ви. Моят съвет е, че трябва да намерите вариант за акустично пиано или много висок клас дигитално.
 5. Привет, Имам поглед върху деца, които учат в Любомир Пипков и смятам, че дори само заради средата си заслужава повече от всяко едно друго училище. Със сигурност не всичко е цветя, ноти и рози, но за музикално развитие на дете всичко друго би било компромис
 6. Привет, Красимира може да оставиш някакви контакти за връзка
 7. estinto

  Духови инструменти

  Много ми се ще ние като музиканти, макар и по-голямата част тук да сме любители да се опитаме да направим нещо по този въпрос, но за да не разводним съвсем хубавата тема, ще направя тези дни нова с няколко предложения и молба за съдействие и екипност
 8. estinto

  Духови инструменти

  Така и трябва да бъде, да не говорим, че вече и Шопен не говори много на хората, а какво остава за Евгени Божанов..За тази музика трябва сериозна подготовка, дори като слушател. Училищната среда не възпитава на това, телевизията също. Съсвем нормално е Григор Димитров да е по-популярен от Фредерик Шопен, а дали е нормално и правилно ...? Ами според мен не е, но аз съм малка мравка в големия мравуняк. Да добавя само, че не е важно на каквъ инструмент свириш...важно е мисленето, ако имаш широка музикална култура и художествено мислене..и зад пулта и зад тубата...ефект и послание ще има, но няма по-хубаво нещо от връзката и посвещението на инструмента.
 9. estinto

  Духови инструменти

  Ричард Клайдерман хич не седи добре до Вайсенберг и Гулд..не знам да е изпълнявал класическа музика. Аз поне не съм слушал.
 10. estinto

  Духови инструменти

  Интересна дискусия! Мисля си все пак, че Карпентър няма образователни намерения, а по-скоро лично комерсиални, но не това е важното в случая. Едва ли сериозна музика, каквато без съмнение е класическата може да се представи по несериозен начин. За мен това си е еклектика и не е негова работа да възпитава подрастващите в прекрасния свят на класическата музика, това е задача на семейството и обществото. Неговата работа е да бъде интересен поне за някакво време и да се продаде по-добре от потъналия в нафталин, костюмиран колега. И джаз и класика са некомерсиален продукт и си остават в миманса на големия "бизнес" и какво по-хубаво от това? Духовите инструменти за щастие не са застъпени само в тези два музикални жанра и, докато има музика, ще има има и духови инструменти и то не само саксофони, тромпети и тромбони, ами и всички останали. При народната музика е същото, инструменти като гъдулката не са изчезнали макар, че употребата им се е стеснила до ансамбли и специализирани училища и не съм съгласен с конспиративните теории, тук има много ясна целенасочена политика от образованието през здравеопазването..та чак до културата. Пртосто няма икономически интерес хората да са грамотни, здрави и нравствени.
 11. estinto

  Духови инструменти

  Всичко е въпрос на ценностна система. Музиката е нещо без, което човек може да живее, както е и киното и литературата и.т.н., точно това и дава особена ценност или както казва Димитрий Шостакович - Музиката облагородява човека. Съвремненният свят няма нужда от ренесансови хора, свирещи на пиано, арфа или цигулка, хора с богата обща култура и "възвишени" разбирания и ние просто трябва да се съобразяваме с това. От много време насам в западната част на кълбото "качествената музика" и въобще к"ачественото изкуство" е бутикова стока, за която богати хора плащат пари. Операта е точен пример, как едно масовои зкуство се е превърнало в снобско рандево на висшата класа. Иначе..докато има живот, ще има и духови инструменти, ще има саксофоности, тромпетисти, тромбонисти и прочие, но с "онзи свят", в който духовното е по-важно от материалното изглежда, че е свършено. От друга страна от нас зависи да предадем разбиранията си на следващото поколение и да живеем с надеждата, че доброто ще победи злото, че изкуството ще надделее над опортюнизма и "качествената" музика ще оцелее.
 12. Ех...този далечен запад , раджа ритмични музиканти, а не като нашите. Аз също като Пламен смятам, че подобна джаджа обезмисля идеята на джем сешъна. Тук не става въпрос за тесногръдие или отказ за приемане на "модерните" нововъведения, а просто за една форма на музициране, която изключва програмирането. Луповете сами по себе си са задължаващи, а джемовете са свобода. Как може да си свободен, когато се съобразяваш с някаква циклична даденост? Това го казвам и в защита на "неритмичните" музиканти, с които ти си свирил.
 13. estinto

  Класическа музика

  Тонка станало е човек от тебе .
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.