Jump to content
Българският форум за музиканти

Lathron

Members
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

135 Excellent

About Lathron

 • Rank
  Неидентифициран ходещ обект

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна

Recent Profile Visitors

753 profile views
 1. Имам Mooer preamp 005 - откакто взех лампов преам не съм го пипал, но пък е 5 пъти по-голям и 15тина пъти по-тежък от муъра. Въпреки това изкарах няколко дребни гигчета с него . Ако и компакният вариант, и този вариант са просто ОК - тогава не виждам защо да е в негативна посока . Това също ме интересува, доколко на клубните сцени озвучаването с микрофон е добро и дали нещо под 15-тина вата лампа ще свърши работа (според опитните хора тук естествено)? Ако повечето озвучители са с произволни микрофони или недоглеждат какво правят... някак си бих вярвал на директната връзка повече.
 2. Целта ми не е с драйв и IR да ходя да свиря или да правя компромиси, а да видя останалите китаристи какви портативни ригове ползват и как се справят с нормалните барове и места за свирене. Комбо 112 с микрофон и ефекти си е напълно съвпадащо в тази категория примерно. В момента аз лично сякаш клоня към някое леко комбо, което поема хубаво ефекти (примерно Boss Katana или други предложения), а включването директното да го ползвам при наличието на адекватни монитори или по-тежки пътувания. Аз съм доволен, но силно зависи какъв IR ще заредиш и евентуално как ще го донаместиш с еквалайзера. Може да замести пауър амп (прекалено е относително това), доколкото вградената му симулация за това те устройва. Мен лично не ме - при къстъм импулсите винаги я изключвам. Също така освен Magnum, друг малък вариант е и Mooer Babybomb 30. Линк или име на усилвателчето, звучи интересно?
 3. Наясно съм с пробването, но варианти има бол... не може всичко да ми хрумне от раз Какъв процесор използваш? Към момента съм хвърлил много здраво око на HX Stomp - заедно с Tubemeister-a и същевременно и сам чрез симулациите му + текущите ми ефекти.
 4. Здравейте, ВАЖНО: Темата е за удобство в целия процес на мъкнене и наместване на техника при участия, не че звука и тона на 4х12 с някоя 100 ватова глава е бруталити.. това го знаем . все повече клоня към леките и портативни китарни rig-ове за лайвове и реих да видя дали има подобни съфорумници и какво използват . Идеята ми е да обменим малко идеи за сетъп, който е тестван и използван. Примерно: Какво използвате вие в подобни сценарии? Влизате директно в PA с процесор? Използвате IR - ове и подобни? Имате малко комбо с клийн и всичко останало е в педалборда? Или използвате комбото само за монитор на сцената? Смятате ли, че е нужно повече от 112 кабинет в сегашните клубове (разчитаме, че има озвучаване и тн)? Аз лично до момента съм тествал тези варианти, директно в системата/PA: Blackstar HT Dual като усилвател чист/гейн -> Mooer Radar с OwnHammer Messa 412 IR (Blackstar: двата канала за мен звуат доста различно и EQ секцията не е оптимална в случая) Hughes & kettner Tubemeister 18 - чрез вградения red box; използвам и двата канала на усилвателя
 5. Аз имам Radar + Mooer 005 (EVH) и съм си доволен :) От всичките им заредени IR-a реално ми харесват около 2-3, но пък винаги може да се купят по-качествени, което все повече обмислям. Ако си в София и много се чудиш може да измислим нещо да ги тестваш.
 6. Здравейте Търся лютиер, който ще може да изработи нов pickguard, тъй като си взех нови адаптери и няма как да паснат на стария. Става въпрос за гр. София, като ще се радвам да намеря човек, който е в централната част на града или около жк Младост. Благодаря предварително!
 7. Ти да видиш! Много ме зарадва фактът, много успехи на девойката! ето и линк към Guitarworld: http://www.guitarworld.com/guitarist-eva-vergilova-covers-princes-purple-rain-video линк към видеото: https://www.youtube.com/watch?v=wDFHQtgBtyc&index=2&list=UU9qxrmVzOWsw5dg9LDn3KuQ
 8. А всички курсове на сайта ли са безплатни?
 9. Lathron

  Guthrie Govan jumps to Charvel guitars!

  "A demo of the newest prototype Charvel done for Guitarist Magazine."
 10. Съвсем случайно намерено, беше ми много интересно да го изслушам
 11. Ето я: http://www.muzikant.org/lessons/composing/198-bridge-in-contemporary-music
 12. Lathron

  "Признание" - Savov

  Бравоо! Много се радвам и на видеото, и на песничката! Супер са станали
 13. Lathron

  AC/DC - TNT

  https://soundcloud.com/lathon/ac-dc-tnt-guitar-cover
 14. Да е жив и здрав!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.