Jump to content
Българският форум за музиканти

greenwood

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

greenwood last won the day on July 22 2019

greenwood had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Китара

Recent Profile Visitors

915 profile views

greenwood's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

60

Reputation

 1. Все по-голям процент от новата музика се разпространява дигитално, а не на физически носител. Езикът се променя спрямо живота. В наши дни е възможно да кажеш "издавам" и без да си произвел физически носител. Аз регистрирах моя аранжимент в PRS - вече официално се водя автор на този конкретен аранжимент, т.е. нещата са формални и официални. В този смисъл действително съм издал нещо, а не просто съм споделил някакъв си запис в мрежите.
 2. https://ohsinnerman.com/ В този сайт разказвам по-конкретно за кавъра и за по-големия проект, за работата ми като учител по музика в затвор, за историята на песента. Надавам се да ви е интересно.
 3. Традиционна фолклорна песен на афро-американците. Най-известната версия е може би тази на Нина Симон. Моят аранжимент е кратък китарен инструментал с много ривърб. https://alexanderkyd.bandcamp.com/track/sinnerman
 4. Аз съм в Лондон и се опитвам да се свържа директно с Кремона, но комуникацията им е просто покъртителна - имейл, телефон, инстаграм, просто безумно отношение към клиент. Вторият ми вариант е мой човек да се разходи до някой магазин в София, който ги зарежда. Някой да знае нещо? Благодаря.
 5. За песента "Плюс" ти трябват следните три акорда: Gm, Dm, Cm "Карам като луд": редуват се F#m и А, в общи линии нищо друго. "Юпитер" (една от малкото техни песни, които реално ме кефят): F, Dm, Gm, Bbm
 6. Лековитите лъчи на слънцето като символ на връзката на човека с Природата. Изправи се, повдигни се, протегни се и дай на слънцето да те докосне и изцери с лъчите си. Надявам се да не звуча като Дийпак Чопра, просто така го чувствам това произведение. Ползвал съм класическа и електрическа китара, много ривърб, малко дилей. В домашни условия записах партиите, след което ги пратих на моя човек в Лондон за смесване и мастериране. При домашния запис ползвах ривърб TC Electronic Hall of Fame, а след това той допълнително е минал трака през Strymon BlueSky и се е получил ривърб върху ривърба. Идеята на първата част е да бъде по-спокойна и медитативна, а втората - една идея по-смела и игрива. За съжаление не можах да ползвам други инструменти/ музиканти. Надявам се за следващите неща да имам времето и парите да ползвам тромпет, кларинет и перкусии. Слушайте тук. https://alexanderkyd.bandcamp.com/
 7. В общи линии това е моят стил - филмово звучащи китарни инструментали с много ривърб. Винаги съм наблягал на авторските неща, но напоследък съм по-благоприятно настроен към идеята да правя кавъри на стари хитове.
 8. Човек, изключително много съм ти благодарен за този коментар. Да те мразя?! То идеята на цялата тема е, че на никой не му се занимава да ми чуе музиката и да поразсъждава над силните и слабите й страни. А ти точно това си направил, за което чест и почитания. Не си първият, който посочва липсата на разнообразие (и в двата смисъла - динамика и инструментализация), но ти ми даваш най-подробни насоки. В следващото ми парче ще има саксофон и кларинет. Подозирам, че това няма да реши проблема, но е стъпка в правилната посока. В следващия ми албум ще има перкусия и бас. Може би не във всяко парче, но колкото да се различават по-отчетливо едно от друго. Поздрави и успех!
 9. UPDATE: WorldHasPostRock, канал с над 130 хиляди последователи, промотира и хвали албума ми. За 24 часа албумът има 500 слушания, 70 харесвания и 10 положителни коментара. Междувременно аз се разстройвам, че българските медии не ми обръщат внимание и не ме рецензират. Явно проблемът е в мен - още не съм проумял колко нерелевантни, незначителни и морално остарели са българските медии.
 10. Благодаря! За суетата си болезнено прав - тя ми е основен проблем. За другото - съгласен съм, че трябва да работя в посока разнообразяване на музиката. Не може да се свири едно и също. Произведението, над което работя в момента, ще бъде в размер 9/8 - нещо много ново за мен. След това съм планирал екзотични китайски инструменти, за да не е само смесица от китари. Все повече се кефя на саксофона и тромпета - ще ги ползвам в бъдещи композиции.
 11. Привет, албумът може да се слуша и купи тук: https://alexanderkyd.bandcamp.com/album/cassis
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.