Jump to content
Българският форум за музиканти

Светослав

новаци
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара и бас китара

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

1128 профилни разглеждания

Светослав's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Светослав

    Harley Benton

    Здравейте, на скоро ми мина през главата да закупя Harley Benton DYI kit, с идеята да бъде направен различен, интересен и цветен, също така с идеята да става и за сцена, но не като основен бас. Имам идея да му закупя адаптери, прагчета и каквото се наложи друго за да е хубав. Имам запитване към хората които са пробвали басове на марката или точно тези, дали са удобни, защото не съм начинаещ и за мен това е важно. Също така ако някой има други подобни идеи може да ги сподели, блогодаря!
  2. Здравейте, колеги Имам нужда от помощ. Свиря от 2 години и половина (сериозно) на електрическа китара, но до сега все съм свирил рифчета и по бавни сола.Сега се хвърлих да свири така малко по бързи. Тези със средна скорост не са ми особено трудни. Но имам нужда от съвет относно по-бързите сега съм се хванал да уча Dorje-Aeromancy паралелно с Master of puppets и прекарвам доста време да им вдигам темпото. Но просто имам чувство че става по бавно от колкото трябва. Ще съм много благодарен ако някой ми даде неговите си начини и трикчета, за да мога да продължа напред с изграждането си като китарист
  3. Да доста е тежичка, аз я поръчах от musicworld и беше последна бройка и оцелих хубавия "по-красивия" fredboard
  4. По принцип искам да владея и ударни, на мен основния ми инструмент е китара но мога да свиря и на пиано ако става въпрос, искам да владея няколко инструмента. И барабаните ще дойдат с Еконт и ще мога да ги върна ако не ми харесат или им има нещо.
  5. А можете ли да ми предложите китара на цена до 600-700лв на която че се свири предимно Trash и Death но най вече Trash? за сега съм се насочил към един Jackson JS32 Flying V model. Някакви плюсове и минуси
  6. Аз за начинаещ бих препоръчал Yamaha psr F50. Преди 3 години взех такъв синетзатор от лидл за 200лв, а цената му в техно полис беше 300лв. Доволен съм, по принцип съм китарист и самоук пианист, основно когато хвана нещо по слух, на скоро започнах малко по сериозно с паното и съм се насочил към yamaha YDP 143 но това е друга тема. Аз бих препоръчал точно този модел на Yamaha за начинаещи.
  7. Здравейте, скоро си поръчах барабани които са втора ръка понеже съм начинаещ и нямам възможност за нови. Та въпроса ми е към по разбиращите от вас, какво трябва да огледам по самите барабани и какви проблеми могат да имат те? Започвам тази тема защото не разбирам. Благодаря, предварително! :yes:
  8. Здравейте, начинаещ барабанист съм и ми трябват барабани. Харесал съм си един модел на Startone ето и линк : https://www.thomann.de/intl/bg/startone_star_drum_set_standard_bk.htm . Ще може ли да ми да ми предложите барабани на цена до 400лв за начинаещ барабанист.Възможно е и втора употреба но според мен нови е най-добрия вариянт Също така се интересувам за доставката от Thoman знам каква е цената но къде идват доставката до дом ли е?
  9. Няма да си давам парите отказахте ме. Или най много както каза някой по горе да купя втора ръка адаптер че да мога после да си върна парите евентуално. Ще си свиря на Jackson-а и на татък ще си взема друга 6 струнна. В момента съм се насочил към един BC Rich но е извън темата.
  10. Аз просто исках мнения и на други хора. Мога да пратя линк към сайта в който пише че адаптера е за по тежък рок.
  11. Ако е от потенциометрите със спрей се оправят но може да е от кабела ти, ти смени ли го, пробва ли с друг кабел. ако да отиди при човек който разбира той ще я погледне
  12. Вече се съветвах с човек който го е правил с китара от същият ценови клас и той каза че ако ми е удобна самата китара си заслужава. На една кола като и смениш мотора с по мощен тя ще върви повече нали. А това с певицата е по скоро пример за да купиш най-скъпата китара на най-калпавият китарист. Няма логика да не се получи защото от китарата ако остане само тялото и е със части за 1000лв тя няма как да не е по добра в пъти от оригинала (говорим за евтина китара)
  13. На мен лично първият ми бас беше стаг и втория също на приятел басът му на Корт се развали два месеца преди да продам моя здрав стаг точно като този който искаш. Въпроса е до лично мнение но много хора ги плюят тези китари като цяло без причина. Китарите са корави логично цената отговаря на качеството. Електрическата ми китара е stagg i300 и толкова ми харесваше че имах пари и ги вложих в китарата в момента е с адаптери Gibson за 500лв и страпон кокове fender и леко я освежих с червена рамка около двойния адаптер капачки на адаптерите червени врътки и една червена лепенка. В момента мога да ти кажа че тази китара е по добра дори и от джаксъните и кортовете от ценови клас 500-600 а и е с много добър дизайн защото моята е с лимитираният гриф. Взимай китарата има гаранция право на връщане а и нещата които може да се развалят не са много скъпи потенциометрите и кондензатора не са никак скъпи а самите адаптери дори не са на стаг а са стоковите които дават на евтините китари. Аз бих я взел
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.