Jump to content
Българският форум за музиканти

Kris Dimitrov

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Kris Dimitrov last won the day on Декември 12 2016

Kris Dimitrov had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Ibanez/Epiphone

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Kris Dimitrov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. Аз наскоро за 1082лв от Thomann си взех Epiphone Les Paul Custom Prophecy Plus GX (тук са по около 1400-500лв). Върви си комплект с твърд куфар, адаптерите са Gibson, тунерите са Grover и според мен е добро попадение. Хвърли им един поглед ако ти се дават толкова пари
  2. С извинение на двойният пост, направих избора си - VOX Lil Night Train глава + VOX V110NT 10-инчов кабинет. Мъникът е изцяло лампов, 2W при 16 ома, с чист и "thick" канал и има доста приятно гласче. Впечатли ме най-вече с чистият тон, който извади, слушах и AV-то паралелно с него - разликата беше прекалено чуваема за да я подмина и не оправдах покупка на кубето, само заради трите му вградени ефекта. Отделно, успява да "изкриви" доста приятно и при не-големи нива, което ми е в плюс за вкъщи, а има и изход за слушалки. Пробвах го и през 12" инчов "open-back" кабинет - определено звучи страхотно, но на този етап ще се въздържа.
  3. Ще послушам съвета ти. Най-малкото за да имам ясна представа как свири лампа, транзистор и хибрид при различни нива на усилване, гейн, с различни мощности и през различни кабинети. Предполагам тогава вече ще мога адекватно да преценя кое ще ми свърши работа в момента и кое ми харесва най-вече.
  4. То и идеята не е вие да ми избирате техниката, а просто да получа генерални насоки кое си струва, плюсове, минуси и т.н. Споделяне на опит реално. И вече от това аз да си направя сметката кое ще ме устройва най-много за домашна употреба. Иначе е ясно, че универсални неща няма, или ако има - ще са най-често с голяма доза компромиси. Петьо Бояджиев: Сега проверих, че Superchamp-a, който съм гледал е бил XD, а не X2, но вторият ми изглежда просто като "обновена" версия на първият. Лампите са същите (предполагам работят и в същата конфигурация). Ако имам възможност ще отида да го чуя със сигурност. А за драйва - въпреки че "естественият" на усилвателя си е най-готин, при нужда винаги може да бъде предизвикан с ефект педал при доста ниски нива на усилване, както правя в момента, та и за този "проблем" си има решение.
  5. Аз бях залитнал по VOX AV серията, които са с лампов преамп и аналогови ефекти (уж няма никакъв дигитален процесор в тях). Имат delay, reverb и някакъв модулиращ ефект, което ми е предостатъчно. Слушал съм ги и не звучаха зле, 30/60W вариантите са доста силни за вкъщи, но 15W е перфектен. От друга страна, това което ме накара да гледам за хибридна глава с кабинет е, че държи повече на ъпгрейд и може би е стъпка по-близо до желаният звук. Поне така си мисля де, може и да греша доста.
  6. Да, хибрид си е. В този ценови клас се намират и изцяло лампови, но са кът. Което ме навежда на мисълта, че в момента в MMG има Fender Superchamp X2 в бюджета ми и е изцяло лампово кубе с 10" говорител. Иначе, ако помогнете с насоки за читав practice rig (било то хибрид или лампи), ще ви бъда безкрайно благодарен! Идеята е да почерпя от вашият опит и да избегна първоначалната главоблъсканица до "топлата вода", имайки предвид, че вече взех приличен инструмент. Бюджета е плаващ между 500-600лв. Това са парите, които мога да дам с лека ръка без да го мисля, като за повече вече ще трябва убеждаване
  7. В случая говорим за домашна употреба основно, а Micro Terror-a е 1kg, та носенето му е последна грижа. Участията са мнооооого далечна мисъл в момента. Този Orange с кабинета се връзват на 470лв от Thomann. Той бюджета е 500лв, но ако нещо си заслужава и не е скандално много отгоре, ще развържа кесията. Иначе, лично според мен, откъм възможност за ъпгрейд комбинацията глава + кабинет ми изглежда по-примамлива, докато кубето в повечето случаи ще си е "as is". Много избор има на пазара и честно казано се обърквам.
  8. Аз за момента клоня към комбинация между Orange Micro Terror глава + Orange PPC108 8" кабинет. Някой имал ли е опит с тях и заслужават ли си вместо комбо за подобни пари?
  9. Китара вече е при мен от една седмица. Първите ми впечатления - страхотна е, въпреки че я слушам през нисък клас комбо и BOSS ME-25 процесор. Двоумя се в момента какво комбо да взема за домашна употреба - честно казано, с 10 ватовото си мога доста сериозно да разстроя съседите при повечко gain, което ме навежда на мисълта, че абсолютният максимум, който ми трябва е в диапазона 10-20W. Преслушах VOX AV15, VOX VT20X, а също така ми привлече вниманието и Bugera V5 Infinium (изцяло лампов). Като цяло VOX-овете са натъпкани с много ефекти, хибриди са (има наченки на лампов звук) и това най ме дърпа към тях, защото все пак са за упражнения вкъщи. От друга страна - комбо като Bugera-та също ми изглежда не-лош вариант, куплиран с някакъв малък процесор с reverb, delay и т.н. (В момента разполагам с един BOSS DS-2 distortion.) Бюджета е около 500лв, имате ли по-добри предложения? (Основно ще се свири блус, рок, много рядко нещо по-тежко)
  10. Благодаря за добрите пожелания! Според мен за първа китара е супер - доколкото разбрах, моделът е от високият клас на Epiphone и реално нищо "китайско" не видях/усетих в нея
  11. Ходих малко по магазините. В крайна сметка се спрях на Epiphone Prophecy Les Paul Custom Plus GX: http://www.epiphone.com/Products/Les-Paul/Prophecy-Les-Paul-Custom-Plus-GX.aspx Видях китарата на живо - пасна ми идеално и ме грабна моментално, та вдигнах бюджета и я поръчах без да му мисля. Остана само някакво комбо да си харесам. В магазина успях да пробвам VOX AV60/30, като колебанието сега ще е евентуално между VT40 или AV30.
  12. Някакви конкретни примери за модели и къде могат да бъдат намерени?
  13. А какви са недостатъците на Epiphone-ните? По ревютата никъде не споменават кофти качество или това се предполага, имайки предвид, че се правят главно в Китай? Колега TARTO: откъм комбо гледах такова с повечко "екстри" - ефекти, модулации и т.н. поне докато установя какво точно искам като звук (все пак се водя начинаещ)
  14. Отворен съм и за по-добри предложения. Кой Epiphone не е китайски в този ценови клас?
  15. Здравейте отново. Възраждам пак темата, тъй като дойде финалният момент за избор на ел. китара. Последният път залитнах по акустиката и се оборудвах с един приличен Ibanez, с който си правим компания до ден днешен. Та, в момента се двоумя главно между два Les Paul модела, които още не съм ходил да пробвам някъде. И двата ми харесват, най-големите ми притеснения обаче са за формата на neck-a - предпочитам по-изтънени вместо изпъкнали, а за тези модели информацията е малко противоречива и бих се радвал ако някой може да сподели кои модели отговарят на изискването. 1) Epiphone Les Paul Standard: https://www.thomann.de/intl/epiphone_les_paul_standard_rc.htm 2) Epiphone Les Paul Traditional Pro : https://www.thomann.de/intl/epiphone_lp_traditional_pro_ltd_wr.htm И хибридно китарно комбо: 1) VOX VT40X: https://www.thomann.de/intl/vox_vt40x.htm?ref=search_prv_8
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.