Jump to content
Българският форум за музиканти

НиколайGK

Members
  • Мнения

    295
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

НиколайGK last won the day on Юли 16 2011

НиколайGK had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    Keys, bass

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Psychedelic/progressive/space/stoner/kraut rock, doom metal

Последни посетители

5890 профилни разглеждания

НиколайGK's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

223

Обществена Репутация

  1. Да вметна нещо. Формално, целта на темата беше да ми бъде препоръчан добър майстор за поставяне на гипскартон (разбира се, последвалата дискусия ми беше изключително полезна, особено включването на jabs). Такъв намерих и съм много доволен от работата му. При интерес, пишете ми и ще дам контакт.
  2. Благодаря отново за дискусията. jabs, нещата, които пишеш, са много полезни и със сигурност са по темата. Какво мислиш за Knauf Akustik Board? Стъклена вата, но уж конкретно за звукоизолация... Мислех да я комбинирам с два слоя Knauf Sonicboard.
  3. @Baby Thomas, имам един въпрос. Обикновени окачвачи ли ползва за тавана, или акустични? @Продуцент, как точно имаш предвид да внимавам? Какъв вид вата ще избера или...? В мазето нямам прозороци (само врата), ако има значение.
  4. И аз благодаря за подробния пост, линковете и видеата, ще ги прегледам. Иначе да, макар че под мен няма нищо, със сигурност ще направя нещо и за пода. Като минимум ще имам подиумче от дървени палета, над които ще сложа дебели гумени подложки (нещо такова: https://mario10.com/product/1077/vibro-shumo-izolatsionna-guma-600h600mm.html) и евентуално самите палета ще ги натъпча също с вата. Но мисля и за по-сериозния вариант направо на целия под да сложа вата и отгоре - някаква настилка.
  5. Здравейте и благодаря за отговорите. Точно звукоизолация ми трябва. Имам къща с мазе, което искам да използвам за репетиционна/студио. Под мазето няма нищо, но стените му се засичат с най-долния етаж, а макар че над него няма жилищни помещения, на горния етаж пак се чува, ако долу се свири. Затова съм се спрял на поставяне на вата и картон. Доколкото четох тук: https://napravisam.net/?p=34316 каменна вата 100мм + два слоя подходящ гипсокартон може да намали звука с ~20db, т.е. 4 пъти, което на теория звучи добре.
  6. Здравейте, Бихте ли препоръчали фирма за монтаж на гипсокартон и вата? Трябва ми за изолация за репетиционно помещение (с акустични барабани), ще се облицоват стените и ще се прави окачен таван. Всички сме патили от майстори, затова питам за препоръка за хора, с които сте работили и от които сте останали доволни. Благодаря предварително и поздрави.
  7. Да, и аз търсих на същото място, но ще е добре да чуем и някакви отзиви за конкретен човек, преди да се свързваме с когото и да е било Мерси пак.
  8. Здравей - благодаря за съветите при закупуване. И това е вариант, ако не намерим подходящ човек, но предполагам, че все пак ще е полезно учителят да покаже поне основите. Особено като имаме предвид, че приятелят ми, който е заинтересуван, не е свирил на нищо преди. Освен това, допускам, че при тежък инструмент като акордеона, постановката и позата при свирене е важна, за да не си докара някакви болки в гърба.
  9. Здравейте, Някой може ли да препоръча добър учител по акордеон в София? Благодаря предварително!
  10. Здравейте, Пускам темата от името на приятел, който има желание да почне да свири на акордеон. Основното му желание е да свири интерпретации на популярни песни, както и българска народна музика. 1) Можете ли да предложите школа, читалище или добър учител за уроци, както и телефон, сайт или e-mail за връзка? 2) Ако се стигне до закупуване на инструмент - бихте ли препоръчали нещо, което е подходящо за целта? Може да е нов инструмент; модел, който се среща често втора ръка; или пък конкретна обява. И двамата не сме навътре с акордеоните, тъй че не мога да кажа с колко клавиша и баси търсим. Бюджетът е около 200-300 лева. Поздрави!
  11. Също така MusicWorld и, мисля, MMG предлагат възможност за безплатна поръчка през тях. Пиши им за повече информация.
  12. За тежка клавиатура и 88 клавиша - може да се оглеждаш за Casio CDP-100 на старо, горе-долу би трябвало да влезе в бюджета.
  13. И какво ти е мнението за DR-S3? Аз ги имам, но са ми супер неудобни (за сметка на това Superlux HD330 направо ми заспиват на ухото) и доста рядко ги ползвам.
  14. Човекът е казал Les Paul модел, не Gibson Les Paul модел. Да не говорим, че Studio примерно в Thomann няма за по-малко от 1700 лева, в Rockshock са по 1400 лева и т.н. В този форум хората са крале на това да надвишават бюджета многократно (в случая - с поне 30%) или да пишат пасивно (или активно) агресивни коментари. Разглеждал съм поне десетина небългарски музикантски форума и това никъде, ама никъде го няма И за да не съм off-topic - чувал съм добри думи за Vintage V100. Има я за 600 лева в MMG.
  15. Focusrite Scarlett имат добра репутация, но техните са правени предимно за записване на музика, тъй че ако вземеш такава - може би ще доплатиш за нещо, което няма да ползваш. Тъй че нека и някой друг пише. Иначе аз имам такава и съм доволен. Ако все пак се спреш на нея - при положение, че няма да записваш, си потърси модела Solo.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.