Jump to content
Българският форум за музиканти

НиколайGK

Members
 • Posts

  294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

НиколайGK last won the day on July 16 2011

НиколайGK had the most liked content!

Previous Fields

 • Инструмент
  Keys, bass

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София
 • Interests
  Psychedelic/progressive/space/stoner/kraut rock, doom metal

Recent Profile Visitors

5815 profile views

НиколайGK's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

221

Reputation

 1. Благодаря отново за дискусията. jabs, нещата, които пишеш, са много полезни и със сигурност са по темата. Какво мислиш за Knauf Akustik Board? Стъклена вата, но уж конкретно за звукоизолация... Мислех да я комбинирам с два слоя Knauf Sonicboard.
 2. @Baby Thomas, имам един въпрос. Обикновени окачвачи ли ползва за тавана, или акустични? @Продуцент, как точно имаш предвид да внимавам? Какъв вид вата ще избера или...? В мазето нямам прозороци (само врата), ако има значение.
 3. И аз благодаря за подробния пост, линковете и видеата, ще ги прегледам. Иначе да, макар че под мен няма нищо, със сигурност ще направя нещо и за пода. Като минимум ще имам подиумче от дървени палета, над които ще сложа дебели гумени подложки (нещо такова: https://mario10.com/product/1077/vibro-shumo-izolatsionna-guma-600h600mm.html) и евентуално самите палета ще ги натъпча също с вата. Но мисля и за по-сериозния вариант направо на целия под да сложа вата и отгоре - някаква настилка.
 4. Здравейте и благодаря за отговорите. Точно звукоизолация ми трябва. Имам къща с мазе, което искам да използвам за репетиционна/студио. Под мазето няма нищо, но стените му се засичат с най-долния етаж, а макар че над него няма жилищни помещения, на горния етаж пак се чува, ако долу се свири. Затова съм се спрял на поставяне на вата и картон. Доколкото четох тук: https://napravisam.net/?p=34316 каменна вата 100мм + два слоя подходящ гипсокартон може да намали звука с ~20db, т.е. 4 пъти, което на теория звучи добре.
 5. Здравейте, Бихте ли препоръчали фирма за монтаж на гипсокартон и вата? Трябва ми за изолация за репетиционно помещение (с акустични барабани), ще се облицоват стените и ще се прави окачен таван. Всички сме патили от майстори, затова питам за препоръка за хора, с които сте работили и от които сте останали доволни. Благодаря предварително и поздрави.
 6. Да, и аз търсих на същото място, но ще е добре да чуем и някакви отзиви за конкретен човек, преди да се свързваме с когото и да е било Мерси пак.
 7. Здравей - благодаря за съветите при закупуване. И това е вариант, ако не намерим подходящ човек, но предполагам, че все пак ще е полезно учителят да покаже поне основите. Особено като имаме предвид, че приятелят ми, който е заинтересуван, не е свирил на нищо преди. Освен това, допускам, че при тежък инструмент като акордеона, постановката и позата при свирене е важна, за да не си докара някакви болки в гърба.
 8. Здравейте, Някой може ли да препоръча добър учител по акордеон в София? Благодаря предварително!
 9. Здравейте, Пускам темата от името на приятел, който има желание да почне да свири на акордеон. Основното му желание е да свири интерпретации на популярни песни, както и българска народна музика. 1) Можете ли да предложите школа, читалище или добър учител за уроци, както и телефон, сайт или e-mail за връзка? 2) Ако се стигне до закупуване на инструмент - бихте ли препоръчали нещо, което е подходящо за целта? Може да е нов инструмент; модел, който се среща често втора ръка; или пък конкретна обява. И двамата не сме навътре с акордеоните, тъй че не мога да кажа с колко клавиша и баси търсим. Бюджетът е около 200-300 лева. Поздрави!
 10. Също така MusicWorld и, мисля, MMG предлагат възможност за безплатна поръчка през тях. Пиши им за повече информация.
 11. За тежка клавиатура и 88 клавиша - може да се оглеждаш за Casio CDP-100 на старо, горе-долу би трябвало да влезе в бюджета.
 12. И какво ти е мнението за DR-S3? Аз ги имам, но са ми супер неудобни (за сметка на това Superlux HD330 направо ми заспиват на ухото) и доста рядко ги ползвам.
 13. Човекът е казал Les Paul модел, не Gibson Les Paul модел. Да не говорим, че Studio примерно в Thomann няма за по-малко от 1700 лева, в Rockshock са по 1400 лева и т.н. В този форум хората са крале на това да надвишават бюджета многократно (в случая - с поне 30%) или да пишат пасивно (или активно) агресивни коментари. Разглеждал съм поне десетина небългарски музикантски форума и това никъде, ама никъде го няма И за да не съм off-topic - чувал съм добри думи за Vintage V100. Има я за 600 лева в MMG.
 14. Focusrite Scarlett имат добра репутация, но техните са правени предимно за записване на музика, тъй че ако вземеш такава - може би ще доплатиш за нещо, което няма да ползваш. Тъй че нека и някой друг пише. Иначе аз имам такава и съм доволен. Ако все пак се спреш на нея - при положение, че няма да записваш, си потърси модела Solo.
 15. http://forum.muzikant.org/topic/164197-%D1%82%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/ Успех!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.