Jump to content
Българският форум за музиканти

axel

Members
 • Content Count

  269
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

axel last won the day on June 2 2020

axel had the most liked content!

Community Reputation

162 Excellent

About axel

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 01/25/1984

Previous Fields

 • Инструмент
  барабани

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

2,033 profile views
 1. axel

  Квартално студио

  Тук има много тракове за смесване: https://cambridge-mt.com/ms/mtk/ Прочетох темата (не много внимателно, признавам), но не можах да разбера, имаш ли реален опит със записи, микс и тн? Ако нямаш, ще ти трябват няколко години, за да започнеш да постигаш резултати сеизмерими с тези, които постигат малко по-опитните в спалните си. Като се вземе предвид този факт, не можеш да очакваш, че с отварянето на студио, хората ще започнат да идват. Но ако го правиш, като хоби, не виждам защо да не се забавляваш, след като имаш място и възможност.
 2. Скокни до Германия да си пробваш тогава.
 3. Audio Technica M50x може би отговаря на изискванията ти.
 4. axel

  Преходи USB и S/PDIF

  Трябва да има spdif вход на интерфейса за да го свържеш. Ако използваш този начин, ще имаш едно конвертиране преди да влезе в daw и то ще се прави в процесора ти. Ако използваш аналоговия изход за да влезеш в интерфейса, пак ще имаш едно конвертиране, но то ще се прави от интерфейса.
 5. axel

  Калъф за китара ?

  Калъф за класическа китара и такъв за акустична са две различни неща. Различават се по размерите. Затова, когато търсиш калъф, трябва да гледаш дали пише класическа, защото ако пише акустична, то най-вероятно ще е голям за твоята китара.
 6. Още никой не се е разписал тук покрай черния петък, та ето нещо, което си заслужава според мен: https://www.waves.com/bundles/cla-classic-compressors#intro-to-the-cla-classic-compressors Общо взето, всичко на Waves е намалено, но без тези компресори живота просто не е същия.😆
 7. axel

  Избор на аудио интерфейс

  Според мен, прекалено задълбочено проучваш интерфейси в най-ниския клас и се хващаш за някакви опции, които за 99% от хората са незначителни, като това дали само единия или и двата входа стават за инструменти. Може и да искаш двама да свирите едновременно, ти си знаеш, но аз не бих се замислил за това дори. Друго, което си слагаш прекалено много на сърце е това, дали ще работи с уиндоус 10. Разбира се, че всеки актуален интерфейс ще работи с уин 10, това е операционна система на 5 години вече. А дали да дадеш 200 вместо 400 лв си зависи само от теб. Ако си готов да пренебрегнеш ефекта на одеялото, не виждам смисъл от дискусията даже, взимай възможно най-евтиния и готово.
 8. axel

  Избор на аудио интерфейс

  И Ево 4, ако ти трябват два микрофонни.
 9. axel

  Избор на аудио интерфейс

  192 кхц е абсолютно излишна опция и има много по-важни параметри, на които може да се обърне внимание. Аз лично имам впечатления от моделите на Аудиент и бих ти препоръчал да ги включиш в списъка ти, като имат два модела в този ценови клас.
 10. На мен какво ми харесва в случая въобще не е важно. Просто се учудих, че някой предлага всичко това за 200лв.
 11. За 200лв ще ползвате, колкото ви е нужно студийно време и ще ви смесят парчето, така ли? Аз, както и много други хора, искаме да си купим най-яките студийни монитори на света за 200 лв, но пазарната икономика ни предлага само китайски компютърни колонки.
 12. Съгласен съм с разсъжденията на Рафо. Твърда тарифа за запис би могло да има при положение, че имате и твърда часова рамка, в която да запишете, каквото искате да запишете. Относно смесването, там е по-нормално да има твърда тарифа, в която обикновенно се включват и 1-2-3 ревизии, но пак зависи от миксера.
 13. axel

  Смяна на audio interface

  Явно само колегата е живял достатъчно, че да види.
 14. axel

  S/PDIF на звукова карта

  Мидито не се брои, два аналогови и два цифрови през един спдиф кабел.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.