Jump to content
Българският форум за музиканти

axel

Members
  • Мнения

    315
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    14

axel last won the day on Юли 6 2023

axel had the most liked content!

Относно axel

  • Рожден ден 01/25/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    барабани

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

2969 профилни разглеждания

axel's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

204

Обществена Репутация

  1. Това интро на барабаните е много объркано. Трябва да се нареди доста по-добре. Извинявай, че правя забележки постоянно за барабаните, но наистина там са най-големите проблеми. Гласът също не ми седи добре в микса, а и е тих.
  2. В никакъв случай не мога да кажа, че съм наясно с тази материя, но това което чувам по такъв тип видеа е, че масово ползват и сайд чейн компресия. Това ще рече, че говора задейства компресор на музиката и по този начин тя намалява, когато се говори, а когато говора спре, тя се усилва.
  3. Няма да успея за съжаление.
  4. Аз не мога да обещая за момента, но ще се постарая.
  5. Сега би трябвало да стане.
  6. Ами чак ад не е и не става чак толкова бавно, а и не трябва на всеки удар. Но си е занимавка, да. Най-лесно би било ако имаше семпъл, но при тази разлика в динамиката, май си е само живата каса. Това, което може да направиш за да си улесниш работата, е да сложиш семпъл. Ако се държи да е само живата каса, изрежи от нея един хубав удар и го зареди като семпъл. И при двата случая, копирай трака на касата, пусни daw-а да го нареже, мини го ръчно набързо за да си сигурен, че всеки удар е резнат, и го замести. След това го блендни към оригиналния трак. Който и начин да избереш, според мен е абсолютно задължително да се оправи това. Насреща съм, ако ти трябва помощ за тази операция.
  7. Вярно, че го слушах на телефона, но ми се струва, че криви. Освен това, продължавам да не разбирам, защо не му изравниш ужасно неравномерните каси на барабаниста. Звучи като Ларс на живо. пс: сега го чух на слушалки, наитина криви и то доста. Освен това микса пулсира повече от нормалното. При мастеринга си го предобрил, според мен.
  8. Ами нещо се обърках явно, не говоря за Кали, а за тези които си писал, че ги няма в европа.
  9. Първата стратегия прилагам и аз. От третия вид надали ще се намерят много. Реално ако разполагаш с много добри и подготвени музиканти, добри инструменти, хубави микрофони и идеално помещение, то надали ще има кой знае какво да правиш като микс така или иначе.
  10. Щом си ги замерил, вярвам ти. Не съм ги слушал, марката не съм чувал дори.
  11. Къде ги намирате тези толкова флат монитори и слушалки, не знам. Особено пък нещо като ДТ770, което спомена някой по-назад. Те са доста далеч от флат, според мен. Не че са лоши, супер са си и всичко, което съм правил на тях се транслейтва добре на други системи, но флат въобще не са. Не казвайте че и НС10 са флат.
  12. То да беше само на звука от тубата… Направо си е травма за цял живот.🤪
  13. Тези капачки ги има налични в магазина от линка, това че пише изчерпани е грашка, може да им пишеш на мейла.
  14. axel

    Фукня

    Да взема и аз да се разпиша в тази тема. Последните две придобивки: 8 канален преамп Audient ASP800 и поглезих барабанчето с един Beyerdynamic M201TG.
  15. Преди малко обявиха един конкурс. Парчето е деведесетарски дет метъл, което хич не е моето, но може би ще се пробвам. Ако на някой от вас му се занимава, ето линк: Поне ще има жури от прилично компетентни хора, а няма да се решава от лайкове.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.