Jump to content
Българският форум за музиканти

Алекси Георгиев

newbies
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  Бас

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Враца

Recent Profile Visitors

325 profile views

Алекси Георгиев's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

1

Reputation

 1. Има два малки винта, 2 или 3 мм, гайките на които са от вътрешната страна, но както казах не виждам да играят някаква роля. Иначе, залепих го вчера с fix за дърво, но още не смея да опъвам струните за да хване добре.
 2. Благодаря. А тези двете винтчета с гайките не би ли трябвало при стягане да го притиснат? Честно казано малко ме е страх да го свалям, че не знам дали ще го уцеля на същото място и да не изфалшивее. Или да отбележа с молив примерно и да го гоня колкото е възможно по-точно.
 3. Здравейте! При смяна на струни се надигна магарето на китарата. Струните са точния размер и не са опънати повече. Отвътре има две гайки, които изобщо не влияят за да се върне позицията обратно. Някакви съвети какво мога да направя?
 4. Оня ден говорих с мой познат, който е лайк в електрониката и се уговорихме да му занеса въпросната Вермона. След като му обясних какво е станало, каза че се съмнява в транзисторите или в някакви филтри. За транзисторите каза, че ако ги няма, трябва да имат заменими такива. Ако има някой запознат ще се радвам да сподели мнение. Те са такива
 5. Хич не ми се занимава с ремонт. Няма смисъл само да хвърлям пари, а и освен това, през него баса звучи отвратително. Идеята ми беше да му се сменят само потенциометрите, но след като оная вечер изпуши, отива в кофата. Започвам да се оглеждам за нещо 10''-12" над 20W до 150-200лв, защото от доста време вече свиря само вкъщи и то предимно само уикенда за по няколко часа. Затова не ми се наливат пари.
 6. То май няма да излезе нищо, защото снощи сдаде багажа. След около 30 мин работа запуши и спря да свири. Отворих го и се беше нагряло доста. Двата транзистора направо не мошеше да ги пипнеш.
 7. Не знам дали да не опитам с контактен спрей. Ако не помогне, няма и да навреди.
 8. Здравейте! Не знам дали тук е мястото на тази тема и затова ще помоля, ако не е, модератор да я премести. Имам въпросното кубе, на което са гръмнали говорителите отдавна. Не е ползвано откакто бях ученик. Уикенда го извадих за тест и се оказа че си работи, но повечето потенциометри пукат и заглъхват при дори най-лек допир. Но пък като го нагласиш и не го пипаш си свири нормално. Въпроса ми е колко ще струва смяната им, ако го дам на техник? Да отбележа, че откачих старите говорители и го включвах към две 40w 8 ohm, с каквито разполагам. Поздрави и благодаря предварително!
 9. Здравейте! Не се ориентирам във форума и моля, въпросът ми да бъде преместен в правилния раздел. Този пулт нуждае ли се от крайно стъпало за усилване или директно може да захрани две 40 ватови колони (8 ома)?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.