Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. synchu

    synchu

    VIP listed


    • Points

      5

    • Мнения

      5708


  2. Baby Thomas

    • Points

      5

    • Мнения

      9177


  3. Evtim Djerekarov

    Evtim Djerekarov

    VIP listed


    • Points

      4

    • Мнения

      8667


  4. CyberGene

    CyberGene

    Mods


    • Points

      1

    • Мнения

      1835


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 01/10/19 във всички области

  1. Точно. Аз имам шаблон за dovetails, както и всички останали джаджи, които са необходими за производство на dovetail с обер фреза. Ако използваш конфигурацията за производство на един тип кутии (еднаква ширина на дъската) и разполагаш с помещение (аз използвам терасата) тогава всичко е прекрасно и бързо. Ако обаче не разполагаш с помещение и всяка следваща кутия е различна ширина (да кажем като повечето при мен) е доста играчка. Аз лично имам няколко кутии, които са с finger joint (които ми ги е правил мебелист и повече не иска ) няколко dovetail, които съм си правил аз и последните всички са т.нар. butt joint - т.е. просто лепене и добавям и дибли Съвременните лепила за дърво са доста здрави и по-скоро ще се счупи дървото, отколкото мястото на сглобката (проверено, слава богу не с амп). Още повече масово производителите (Меса, Маршал и Пииви например) използват сходен метод, разликата е че диблите са отново относително бавна процедура и използват пирони (с пневматични чукове) и лепене. Като материал основно използвам слепени дъски смърч или бор или напоследък паулония (от която дървесина съм супер доволен - лека и здрава), които първо са налични в Баухаус и второ структурно са доста устойчиви.
    5 points
  2. Сглобка с прави зъби (a.k.a. finger joint) може да се направи по няколко начина - на циркуляр със специален комплект дискове точно за целта; с нелегален комплект такива дискове; с настолна фреза (или ръчна с шаблон); с CNC машина; ръчно с резбарски лък... Първият вариант доколкото разбрах е забранен в EU като опасен метод (самите дискове не се продават), вторият е още по-опасен, последното иска доста опит и нерви (пробвах и става, но не е много лесно). Конкретно тази кутия ми я направи майстор, май на CNC машина. Сглобка тип "лястовича опашка" (a.k.a. dovetail joint) може да се прави по същите технологии. Малко по-здрава е, но и по-засукана и малко няма смисъл според мен. Освен ако не правиш гола кутия от красиво дърво. От моето търсене проучване едно 99% от майсторите работят с ПДЧ (много трошлив) или чам (разкривява се лесно), които са кофти избор. И другото кофти е, че само ги лепят и в най-добрия случай слагат и дибли. Което за мебели може да е ОК, но за амп/кабинет, дето постоянно има вибрации и се носи по участия - не е много добре. Макар че хиляди евтини китайски ампове се правят така и не се разпадат за по няколко месеца, така че... става пак. Просто аз в случая опитвам да направя нещо максимално добро (според способностите ми).
    5 points
  3. Правите вие разни чудеса тука... Често казано, засега, поради неголямото излишество от семпли, най-много ме впечатляват кутиите. Как я правите тази сглобка по ъглите? На ръка ли изрязвате "зъбите" или с някакви CNC фрези? Изобщо, можете ли да споделите нещо за кутиоправенето, че ще ми се наложи скоро, или да дадете линк, ако вече е писано?
    2 points
  4. Едно клипче, което направихме със съпругата ми. Исках да седи като на по-забавен кадър та песента я забързах двойно при снимането и после я върнах към нормалното.
    1 point
  5. ^ О не, една червена едновремешна малка домашна Бразилия с дискове. По-нисък клас е, но все пак е дискова мелачка. Откакто я взех, не съм купувал мляно кафе, освен по изключение. Няма нищо общо просто.
    1 point
  6. А така, Кенията е от хубавите кисели, писал съм вече Ти с коя мелачка си от адаша? Евриката ли? С какво я е ъпгрейднал?
    1 point
  7. Момци и евентуално девойки - днес пробвах Kenya AA+ в Домани и макар, че е МАЛКО киселичко, съм силно вЧепетлен - наистина прекрасен букет от аромати, сякаш вярно плодови, при това, май от моносорт, което е изключително. След него, Вивачето ми се стори някак по-обикновено. Следващия път, ще си взема от Кенията, да видя, как ще стане вкъщи на Класик-а. ^ Кое кафе от ЛИДЛ те разочарова - Dallmayr или онова "био" кафето? Може би половин година и повече (откакто взех мелачка от blr и й турих нови дискове) пробвам да пия магазински кафета на зърна и вече си имам нещо като лична класация, като това, което наистина си става, май засега е само среднопеченото ILLY на зърна, имам нелоши впечатления и от черната Lavazza, дето е 100% арабика. Чиботата там, Милано и Сицилия стайл, не ме впечатлиха, Кимбо-то 100% арабика като че ли все пак става за пиене уж. Не че съм пробвал всички кафета на пазара, но като цяло, според мен, ILLY-то е класи над тях. Вярно, че е към 80 лева килото. И все пак, бутиковите кафета, които пием, мисля, че са поне едно стъпало по-горе, ако не и две-три.
    1 point
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.