Jump to content
Българският форум за музиканти

presly

Members
 • Content Count

  1,090
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by presly

 1. Продължаваш да използваш глупав, ненужен и объркащ термин. Sample си е семпъл навсякъде по света (освен при малка част от французите ). Ако толкова държиш да превеждаш термини, използвай правилният превод. На български sample се превежда като пример, образец. Но все пак семпъл се е наложил като международно признат термин, дори и в България. А очевидно още не си на нивото да създаваш собствена терминология. Успех! PS - и намали малко тоя шрифт - не всеки е полукьорав
 2. То от Ютубовската компресия едни семпли ш'съ нарежат...Както се казва на латински - за@би
 3. Не знам, доколко са бутикови или хай-енд, но никой не спомена канадците от Empress. Ползвам техния ParaEq, и смея да твърдя, че е великолепен педал. Планирал съм и компресора им. https://empresseffects.com/collections/products
 4. Новият работен кон. Taylor 114ce Walnut. Имаше и по-скъпи, ама 114 е най-лека :)
 5. Викат му музикант
 6. presly

  Кабел за тонколони

  Не, няма значение. Ама кой да ти учи физика?!
 7. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Ключови думи за търсене с Гугъл: "Честотен диапазон на човешкия глас", честота, децибел. След разбирането на тези понятия минаваме към "криви на Флетчер-Мънсън" И те така...нататък А на какво слушаш?
 8. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Бих препоръчал да не се забиваш толкова в графичното представяне на звука (визирам подравняването на вокала на бретонче). Най-добър резултат се постига, като затвориш очи и слушаш резултата. Графиката може да подскаже, къде са проблемните области, но смесването "по картинка" никога не води до приемлив (за добър изобщо не говорим) резултат. Поради тази причина, хората си купуват контролери - да може със затворени очи да променяш параметри и да слушаш ефекта от тях. Нямам спомен Аудишъна да позволява ефекти в реално време, а да "набереш" правилните настройки за деструктивен процес си е висш пилотаж, и то не винаги се получава. Затова и колегите подсказват смяна на DAW с нещо съвременно, което да позволява мониторинг в реално време и минимизиране на деструктивните обработки.
 9. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  https://www.voxengo.com/product/elephant/
 10. presly

  Въпрос за захранване

  не е проблем - без товар винаги дават малко повече
 11. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  По принцип - няма проблем. Но дали древният, като мамутско лайно, CoolEdit го може? Нямам представа.
 12. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  Няма как да сме били колеги - щях да помня. Знанието на основите на цифровия, както и на аналоговия, звук е задължително, за да не се задават подобни неграмотни въпроси. При 16 битов запис всяка деструктивна манипулация върху амплитудата на семплирания сигнал води до драстично увеличаване на КНИ.и загуба на микродинамика.
 13. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  16, 24 или 32-float - за това питах
 14. presly

  Adobe Audition/Cool Edit Pro

  В какъв формат записваш?
 15. presly

  Music best in 1980!

  Мислs, че списъка с "шарено" би бил непълен без този албум - Styx - Paradise theater (вярно януари 81 е )
 16. за ю-тюб университета - първо разбери следното понятие: loudness equalization
 17. Лошото е, че на Гибсън дълга не се обслужва, за разлика от Гитар център и пр. Та прогнозите ^^ май ще се сбъднат
 18. presly

  Домашно студио

  ПроТулс е инструмент, тонрежисурата не е пряко свързана с инструмента. Курсове по ПроТулс има с килограми в Тубата.
 19. presly

  Домашно студио

  Аполо са също много добър избор. Разликата е, че при Антилопите всички плъгини са безплатни и с безплатен ъпдейт. При УАД - цакаш си за всичко допълнително...
 20. presly

  Домашно студио

  https://en.antelopeaudio.com/products/zen-tour/
 21. presly

  Домашно студио

  Lexicon Alpha е USB1.1 интерфейс, с ужасен звук и кошмарна латенция. Усилвателя е под всякаква критика, освен това е излишен при активни монитори. А въпросните JBL "монитори" стават за някаква контрола в телевизионен ван, но не и за студийна работа. Хакинтоша не е ясно, защо е избран като платформа. Общо взето - от по-горе изброеното нищо няма да свърши работа. Ако е за фън - няма значение.
 22. А какво пише в упътването на дръм модула?
 23. presly

  Amplitube

  Само ме е яд, що Kemper не направят VST
 24. presly

  Омове

  Баси якото! И като ударят басите, сателитите ще позамлъкват, щото стъпалото е с един траф. Или ще му сработва защитата. А за нелинейни и фазови изкривявания нЕма смисъл да се коментира - всичко ще е с дисторшън, при това гаден!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.