Jump to content
Българският форум за музиканти

emosms

Members
 • Content Count

  1,070
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

259 Excellent

About emosms

 • Rank

Previous Fields

 • Инструмент
  китара, бас

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,092 profile views
 1. emosms

  Питане за Wah педал

  Трябва да има някаква разлика за честотите на които работят (уа за бас и за соло китара), също и електрониката на входа на ефекта, да не реже най-ниските. Но по принцип, за бас, авто уа ефект, или envelope filter, е много по-удачно и използвано решение. Самата фразировка на бас фигурите и динамиката от звукоизвличане е достатъчна, за да се получи доста добър контрол на уа ефекта. И е по-лесно и удобно. https://www.youtube.com/watch?v=rUwSURWrvOo
 2. Горното сигурно е същото нещо, но в по-ретро дизайн. Ланито го взех сигурно преди 2 месеца. Добре е. Чистак бърсак. 270 беше в крайна сметка, таксуваха ме по промоционална оферта за същия продукт, СЛЕД като бях направил поръчката. Адмирации към Музикер за което. Не е супер изгодна сделка, но е чисто ново, а и в общи линии приключвам с покупките на техника. Вкъщи не мога да го усиля докрай. Ползвах го и за солокитара, с процесор - звучи си както си звучи процесора :)
 3. emosms

  Компресор Caline CP-45

  Някой има ли вчепетления от това чудо на техниката ? Look at this on eBay http://www.ebay.com/itm/173597767594 https://imgur.com/ONozdGH
 4. emosms

  Поръчка Музикер

  Има понякога промоция - безплатна доставка за 149 лв с един код FREEDEL. Иначе, безплатната доставка е над 389 лв. Самата доставка е 39 лв. За сравнително евтини неща си струва да се спести. Вече комбинирах поръчка с един човек, надявам се няма да се откаже. За сумата на поръчката взех бонус... слушалки Superlux за ок. 60 лв :D. A това, което поръчах за мен, е по-евтино от thoman. За втори път поръчвам продукт, по-евтин от thoman.
 5. Усилвателя за репетиционната е гола кутия отпреди 2 години... Сега пак напъвам по този проект. Кабинета е готов, ползва се чат пат с DI Box, минипулт и стъпало вермона. Повече не искам да правя неща, искам да свиря в свободното време. Не става и двете. Колкото до 8'' кабинет - в talkbass.com препоръчаха EBS Session 30, наместо вариантите с 10'' за които питах. По-квалитетна марка, макар и с по-малко екстри на електрониката. - https://www.muziker.bg/ebs-session-30 Няма да мога да ги пробвам всичките. Иначе, ако 8'' върши работа вкъщи, супер :). Има и балансиран изход, да се вързва към PA.
 6. Силно се надявам, горния запис на Laney RB1 (8") да криви, защото самия микрофон криви от силата на баса :D. А и 10''-ката тр. да е една идея по-корава. Иначе ме очаква пращане на десетина кила обратно, май за моя сметка. Слушалки - ами цъкам на един беринджър xenyx през пасивен DI box. Може и по-безшумно, особено с компресора на пултчето, но бива. Все пак на слушалки се чува всичко - тр. да е доста квалитетна техника за да е dead silent. Но.... НЕ е същото на слушалки. Не търся мега усещане за бас и плътност - просто друго е да чуваш звука в помещението.
 7. Вокса направо без пари. Има интересни предложения, но са по като за репетеционната. Вкъщи стари дараци и големи сандъци не искам. Новите и тоя калибър (10''), хубаво че са малки и леки някои (дали е хубаво ?). Че са китайски е лошата част :D.
 8. Изглежда има някакъв лимитер (блок диаграмата). Но упътването предупреждава, всички кабели да са свързани преди включване на усилвателя, както и волюма да е на минимум при включвне.
 9. Здравейте, оглеждам се за домашно комбо за бас, да речем 10''. Ще се ползва с 5 струнен бас. Фаворит засега ми е Laney Ricther RB2 - https://www.thomann.de/gb/laney_rb2_bass_combo_2017.htm Други 10'' комбота за подобни пари - httpshttps://www.thomann.de/gb/ampeg_ba_110_v2_b_stock.htm - https://www.thomann.de/gb/warwick_bc_40.htm Уоруик BC 40 и Ампег BA 110 имат по-малко опции, ампега даже няма ВЧ пищалка. Обаче са по 15-16 кила срещу 10 кила за Laney. По-леко е по-добре като удобство, обаче какво означава... - импулсно срещу трансформаторно захранване? - по-мощен и здрав говорител ? BC 40 и BA110 V2 са по 40 срещу 30 вата за Laney.. Всичките модели горе са без лимитер, и ме притеснява дали няма да кривят и дали няма да се повреди малкия 10'' говорител. Не намирам демо на Laney RB2, но RB1 (8'' ) криви На втория клип, криви ЯКО !! ------------ Някой притежава ли Laney RB2 Richter (със синия панел и XLR изход). Криви ли и колко носи ? По-добре ли е да се вземе 12'', дори за домашна употреба? Ето един по-евтин Soundking AK 60 GB: - https://www.muziker.bg/soundking-ak-60-gb И един пълен с екстри Harley Benton: - https://www.thomann.de/gb/harley_benton_hb_80b.htm
 10. Здравейте, Някой замисля ли покупка на нещо от музикер? На кантар съм за една джаджа и не ми достигат 80-100 лв до сумата за безплатна доставка.
 11. Потенциометъра дойде преди седмица, врътките още не. Линеен 2 x 250 k, без задържане по средата (center indent). Чудя се къде да пробия дупка за едно ЦК ключе - Приложил съм диаграма с варианти (1-4). Цк ключето е DPDT - две вериги: - Едната верига да превключва сигнала от адаптерите (след волюм, тон и баланс - пасивна електроника) между входа на активната и изходния жак. - Другата верига да изключва захранването на активната, когато сигнала отива директно в изходния жак. Ок ли е такова свързване на ключето за активен/ пасивен режим ?
 12. emosms

  Струни Olympia EBS 455

  Добре, значи никой не ги е пробвал. Ще си чакам китайските.
 13. emosms

  Струни Olympia EBS 455

  Тр. Да питам в магазина за по-евтините - не виждам на снимката, нито на опаковката пише хекс кор, нито в сайта на ЕБС. Пише, че са 'american steel core' (каквото и да значи), докато по-скъпите са са шведска стомана с хекс кор сърцевина. Въобще, обичайните маркетингови цигански номера. Подвеждащи, без инфо за дженерик продукта, за заблуда на балъците (опа, клиентите). Малко в стил на аудиофилските повърни. И след като тези от 68 лв казваш, че имат глух тон, неее знам. За тази цена да има дефектна бройка - сериозно ли ??? Между другото, четох из нета че хекс кор струните са по-евтини за производство. Има по малки изисквания към машините, да навият правилно върху шестоъгълна сърцевина, заради профила на сърцевината, който води.
 14. emosms

  Струни Olympia EBS 455

  Марката е Олимпия, модела е EBS 445 - най-вероятно съкращение от ellectric bass strings. - http://www.olympiakorea.com/wp/ Погледнах музикдивижън, на същия линк: - https://musicdivision.bg/bass-guiatars/bass-strings?mfp=manufacturers[7] Titanimum Nickel. Обаче не са хекс кор и не поддържат наличност. Никой мераклия не намерих за поръчка от музикера :(. Поръчах някакви китайски засега - Оrphee, Caye не знам си какво. 13-18 лв комплект 5 струни, хекс кор. Края им - пръстените и леко небрежното увиване, доста прилича на струните на китайския бас. Които в никакъв случай не звучат глухо ;). Предполагам и стария скуеър, ако ми бяха попаднали такива, щеше да извади що годе приличен звук - за нещо различно от приглушен фингър стайл.
 15. Благодаря:). Тези от немския сайт са с много къса резба, а и диаметрите на осите не знам за какво ще станат. Ибейските/ алиекспрес са с дълга резба. Има и подходящи за тях концентрични врътки, които са почти същите като на баса. Само цената от 9-10 долара ми се струва неземна :(. Оригиналния волюм пот е 50к линеен. Предполагам заради активната електроника, която следва. Като се зачетох малко, всъщност линейния потенциометър дава по равномерна реакция при НАМАЛЯНЕ на нивото, сравнено с логаритмичния (въртян наобратно). Линейния волюм е по-подходящ за бас и за чист звук на ел. китара. Логаритмика, въртян на обратно (при намаляне), дава по бърз спад на нивото, което е добре за ел. китара с драйв - с готин драйв/ амп изчиства тона от лийд до почти клийн. Така че, най-вероятно ще взема двоен 250к линеен, и ще комбинирам волюма с пасивния требъл кът (класическия бас тон контрол). В пасивен режим ще имам повече високи. В активен, заради по-високото общо входно, теоретично ще има повече шум...
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.