Jump to content
Българският форум за музиканти

Hillbilly

Members
 • Content Count

  3,994
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  134

Everything posted by Hillbilly

 1. Hillbilly

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Чак супер тънко не,ама е играчка,аз с шел лак го минах.С ам.стандарт адаптери е и въобще не е по лош от всеки американски Фендер - имал съм Ам Стд,Хайуей и стар 75г.А сега имам и един Токай от 84г,дето има състейн като Гибсън☺️
 2. Hillbilly

  Fender Stratocaster Owners' Club Bg

  Всъщност мексиканеца не му е проблема 5-те парчета,те пак са качествен материал,а че са лепнали фурнир от двете страни.Аз на моя го свалих до натурал дървенията и отвори звука още.
 3. Отпусни малко тръсрода,ако грифа е прав като конец (според някои това е идеален сет-ъп,ма не е)
 4. Hillbilly

  Фретборд

  Просто вдигни струните,без да ги мериш от прагче до струна по стандарт,а както ти е удобно.При мен на Гибсън СГ са сравнително ниски (екшън),но праговете не толкова,а имам един Токай с винтидж ситни позиции,копие на 70-те фендер - като го наглася да ми е удобено при мерене излиза,че е с по вдигнати струни.Принципно ме дразни ниския "екшън",но според китарата.
 5. Абе,комфорт-требва да можеш да изкарваш звук от всяка талпа и това е от ръцете.Аз кво да кажа - на Гибсън СГ - сравнително високи позиции,Токай 84г- винтидж,тънки, и най големия ташак е че не са мръднали за тия години - пробвах с магнит-не е стомана,материал балиго.Фендер с поизядени позиции ,малко си играх,но още може като левълинг и се свиква,то от свирене се поизшлайфаха..Никоя не ми е неудобна.А някои и фингърборда дълбаят,че им пречи-за всеки влак си има пътници.
 6. Hillbilly

  Stone Cold

  Акустична китара, пиано, глас и бас..Е как без жица бе?В смисъл,че свирите готино,не некви дабълхенди и арпежи разбирам под "жици"☺️
 7. Hillbilly

  Stone Cold

  Я,чак сега го видях/чух.Супер е според мен,то тук трудно се чува нещо по-различно от чегъртане на метъл,та затова няма коментари може би.
 8. Hillbilly

  Някой купувал ли е усилвател АМТ

  Тая лампа в преампа,дето толко я пробутват няма нищо общо с лампов амп като звук-имах велвстейт Маршъл по едно време - е за метъл става,ама то и Лариос пак толкова.По скоро крайното е важно,щото пак Маршъл,артист серия с крайно лампово и транзисторен преамп беше чуден и ме е яд,че го продадох.Мосфет на първо слушане е ОК,ама с група нещо чезне,тяга ли няма,внушавам ли си,ама не е същото,пак Маршъл..Това не знам какво ще е,ама да си го чуеш на живо трябва,не в тубата.Браво,че правят нещо де.
 9. Аз пък в къщи не си включвам китарите почти,щото си звучат добре и на сухо,или пък Вокс АС амплъг,което се води за слушалки и в комп колонка -екстра е.Понякога пускам и ламповия,ама въпреки че е 6 вата,как отпуши лампата ЕЛ34 и е сила вече,а си е добре поне наполовина да го пуснеш.Лампов евтин с атенюатор не е лош Бугера винтидж 5,ама щом си си харесал Маршала- взимай го,кво четеш мнения..Ебати,аз кото бях по млад по едно време имах един JMP 50 вата - в стая!☺️
 10. Hillbilly

  Кой какви струни предпочита?

  D'addario 10-46 последния път попаднах на менте,много меки и не звучаха много добре,оригиналните са ОК,ма в кочината не знаеш откъде са дошли в магазина.Ротосаунд не са лоши,но бързо затихват намотаните,е сигурно зависи от свиренето.Абе,Ърнибола най благо си звучи според мен.☺️
 11. Hillbilly

  Малко история на форума...

  Интернета - преди време гледах някакво интервю с май единия от китаристите на Judas priest,та на въпрос кво мисли за виртуозите в тубата каза нещо от сорта - ами те не могат да мислят песни така.Склонен съм да му вярвам☺️
 12. Hillbilly

  Малко история на форума...

  Ами то нещата се изчерпват с времето и всичко почти е изкоментирано, ако все още се интересуваш от нещо Гугъл те праща в тоя форум.А някак няма смисъл пак да пишеш отговор на поредния новорегистриран с въпрос -Как да звуча като Металика със Скуаер?
 13. Hillbilly

  Фретборд

  е,сигурно затова копат грифа на сигнечъри Ричи и Малмстийн- явно такъв тип свирене иска некъв абсурдно нисък екшън.Поне на мен ми е страшно тегаво на китара с много ниски струни.
 14. Hillbilly

  Фретборд

  Стига бе,то няма никакво съпротивление,при Фендер поне,предполагам ще се полира от свирене,ако не е свирено с "бендване".
 15. Hillbilly

  Въпрос за адаптери

  Ми вдигни ги на нормално разстояние и чуй как звучи.
 16. Стига паника ,имах едно Лейни,поръждясало,щото не се знае колко е седяло в некое мазе,модел 87-8 год.,бачкаше си чудно.За ремонти - Владо Балев е с доста опит по лампите.
 17. Hillbilly

  Gibson Owners' Club Bg

  Е,значи е от потенциометрите "яркост"-а,то се знае де.Моите са по 300,ама като го сваля една идея ми звучи много добре,така 250 ли става,не знам.Всеки си има виждания за звук.
 18. Hillbilly

  Gibson Owners' Club Bg

  Изцъклените са от простотията да махат капачките,едни гадни стържещи високи ,е за за метъл с дисторЖер на мах може и да става..Просто с нек 490р по балансиран идва 498т,според мен,дето свиря основно на двата адаптера заедно и с капачки! ,та не съм критерий за звук според метълите.
 19. Hillbilly

  Gibson Owners' Club Bg

  490r + 498t е класиката.Слагал съм 490t на Леспол,беше на Ес-джи ,е тънее ми и при двете.Май го препоръчват за 335 и подобни полуакустични Гибсън.А за пластмасата,интересно,че някои Ес-джи от 70-те са и със седла от пластмаса,пък звучи,не съм сигурен дали Ангъс Йънг сигнечър не беше така.
 20. Взех един ammoon nano looper,за забавление,втора ръка и не бачка,ма как да разбереш в офис на еконт.. Значи,елементарен,само с един пот за усилване .Понеже е тру байпас-като се включи сигнал има и мига в зелено,дотук добре,но като го натисна да записва би трябвало да светне червено и да работи,ама не - чува се някакво пращене и писва в един тон (не го вадих кой) като микрофония.Лампата свети зелено,без мигане.При изваждане на жаковете продължава така,като включиш изходния си пищи,само тока като му спреш рестартира.Пробвах дабъл клик,задържане-нищо. Някаква идея?Подозирам,че са му пуснали по силен или обърнат поляритет ток.
 21. Hillbilly

  Проблем с лупър

  Не помня бе,Балев ми обясни,щото и той има същия -нещата се въртят около задържане натиснат и дабъл клик и ако нещо не го направиш както трябва не тръгва..
 22. Hillbilly

  Проблем с лупър

  А,оправи се,е пак Балев ми каза как да го разцъкам,то и акъл требе☺️
 23. Hillbilly

  Icarus

  Пък след още 10 г може и на Гибсън да минеш,то тва няма лечение☺️
 24. Hillbilly

  Wrapping ТОМ струник.

  Е това е идеята - става по мека,а за звученето трябва да си поиграеш с височината на струнника и как ти хареса.Някои свалят съвсем до тялото струнника,уж за повече състейн и тогава е добре да се обърнат струните отгоре,защото ъгъла става доста голям и натоварването върху бриджа също,което с времето го изкривява тип лодка,а все пак при радиуса на грифа е точно обратното.Доколкото знам е добре ъгъла да е същия като този от нъта към ключовете най-общо.
 25. Hillbilly

  Добри евтини китари

  Jay Turser,страт модела със Фендер адаптери не звучи много по зле от Фендер.Естествено,както при всички евтини е до бройка,ако имаш уши да чуеш акустично как звучи и да избереш.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.