Jump to content
Българският форум за музиканти

Hillbilly

Members
 • Content Count

  3,972
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  130

Everything posted by Hillbilly

 1. Hillbilly

  Проблем с лупър

  Не го чете компа,за карта-май е без,има някакви чипове и видимо нищо механично повредено..ще се звъни на Балев май,ако му се занимава..
 2. Взех един ammoon nano looper,за забавление,втора ръка и не бачка,ма как да разбереш в офис на еконт.. Значи,елементарен,само с един пот за усилване .Понеже е тру байпас-като се включи сигнал има и мига в зелено,дотук добре,но като го натисна да записва би трябвало да светне червено и да работи,ама не - чува се някакво пращене и писва в един тон (не го вадих кой) като микрофония.Лампата свети зелено,без мигане.При изваждане на жаковете продължава така,като включиш изходния си пищи,само тока като му спреш рестартира.Пробвах дабъл клик,задържане-нищо. Някаква идея?Подозирам,че са му пуснали по силен или обърнат поляритет ток.
 3. Hillbilly

  Проблем с лупър

  Захранването е оригинално Boss,пробвах и с друго.
 4. Е то колкото хора-толкова вкусове.Тука повечето са метъли та ще е черно най вероятно.А според мен страта си е най-красив сънбърст-отново гениални,въпреки,че моите ги правя натурал с шеллак,де да знам-радва ме да се вижда дървото.
 5. Ако ти кажа,че съм изрязал заден капак за СГ от месингова плочка на ръка сигурно няма да повярваш..Освен фрезите има и други инструменти като ножовка,пила..,стига да има желание,не е неква часовникарска работа.
 6. В тубата мернах клип как си правиш пикгард,или гледаш в алиекспрес.В рекламна агенция ще искат файл за машината и ше излезне златен..
 7. С шеллак,но подчертава освен шарката и разни дефекти,та трябва да се поизшкури малко.
 8. Само като му видиш белия боясисан с бяло номер е ясно.Истинските са с релефна щампа.Макар че и това се научиха да правят,спор няма-сФащат бързо☺️
 9. Имам две,не знам марка,ако те интересува пиши.
 10. Не знам защо,ама дисторшъните верно са отвратителен жужалник,особено в трнзисторен усилвател,е има и изключения,е като стана дума за MXR,Super badass звучи много добре и в транзистор,другите са пчелички.
 11. Не мога да го обясня,но имах стратокастер 75г,който го имаше това - нито се е увеличавало,нито влияе нещо да разстройва..е може и да е падал някога,но не ми е правил проблем.Сега имам един на 11-12 г,който няма.Бе те стратовете са държеливи,я гледай Стиви Рей в Ел Мокамбо кво я прави тая китара,как не изскубна грифа не знам..и след 5 мин пак с нея..
 12. Ама аз с вокс амплъг АС-30 и в клуб съм свирил,в пулта.Сериозно,с Леспола саунда беше страшен,е и с един овърдрайв отпред.
 13. Аз съм фен за рок всякакъв,време и инструменти има.Без метъл,всякакъв
 14. Hillbilly

  Ръждясали струни

  При мен не ръждясват.Сигурно е от свирене..Е,потъмняват малко.
 15. Като гледам грифа където влиза в тялото е китаец,22 пр.,радиуса не личи много,ама май е повече от 9,5..
 16. От Динакорд тия дни си взех поръчка от Томан за 35лв - безплатна е доставката,плаща се авансово,чака се 20 дни,до месец. Също безплатно като доставка от Томан можеш да поръчаш през магазин MMG,най добре в началото на месеца. А,ако не се лъжа в Томан имаше фри-шипинг за над 580лв.
 17. Разменил си последните ,фа/до е, първите 4 акорда са същите като хармония с Тангра и затова ми направи впечатление,не се заяждам,така го чух.Как да е-правите слушаема музика,щото аман от дране и чегъртане..Успех!
 18. Готино,хубаво е да чуеш/видиш група с някаква мелодия,а е още по рядко,че пеят (почти) всички.Че повечето в БГ си чегъртат "сик енд дестрой" цел живот..Второто парче е яко,само мръднете нещо по хармонията ,че си е "Любовта,без която не можем" на Тангра основата.
 19. Като гледам некои разсъждения,нещата отиват към - на плейбек е най-добре - нема разлика със студийния звукА за някакъв клуб на мен ми е достатъчен един Бед мънки овърдрайв през изхода за миксер у пулта.Е и преди него кво си закачиш-овердрайв,фъз,уа-педал и кво ти скимне..става саунд.Това в случай,че има монитори де,ама едва ли има толко гадна дупка без такива.
 20. Нищо ти няма на прагчетата,ти ако ми видиш Гибсъна ше се уплашиш-ама свири.Тия са като нови направо.
 21. нямам,е седи малко отвор около него ама е забавно,ами виж на Стиви Рей има един с лийп-стик май Данелектро и трите,то и много хубаво звучи.
 22. Абе капачката си е фактор,последната ми идиотия е теле нек(алнико) го сложих на страт бридж позиция-кърти!,ама май за мидъл е по подходящ,то там и капака е вързан с масата.
 23. То тия адаптери имат и без капачка същите,лично мен дращещите високи ме дразнят при хъмбъкъри ,капачката се маха лесно. ето сравнение https://www.youtube.com/watch?v=D756154qUdo
 24. Е тия са добри,при мен дойде за две седмици. https://www.aliexpress.com/item/FLEOR-Chrome-Alnico-5-Alnico-V-Electric-Guitar-Humbucker-Pickup-Bridge-52mm-Brass-Base-4-Wires/32821651254.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.28a94c4dOytCIJ Синглите на същата фирма също.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.