Jump to content
Българският форум за музиканти

axel

Members
 • Content Count

  267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

axel last won the day on June 2 2020

axel had the most liked content!

Community Reputation

157 Excellent

About axel

 • Rank
  Редовно навъртащ се
 • Birthday 01/25/1984

Previous Fields

 • Инструмент
  барабани

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  София

Recent Profile Visitors

1,964 profile views
 1. axel

  Преходи USB и S/PDIF

  Трябва да има spdif вход на интерфейса за да го свържеш. Ако използваш този начин, ще имаш едно конвертиране преди да влезе в daw и то ще се прави в процесора ти. Ако използваш аналоговия изход за да влезеш в интерфейса, пак ще имаш едно конвертиране, но то ще се прави от интерфейса.
 2. axel

  Калъф за китара ?

  Калъф за класическа китара и такъв за акустична са две различни неща. Различават се по размерите. Затова, когато търсиш калъф, трябва да гледаш дали пише класическа, защото ако пише акустична, то най-вероятно ще е голям за твоята китара.
 3. Още никой не се е разписал тук покрай черния петък, та ето нещо, което си заслужава според мен: https://www.waves.com/bundles/cla-classic-compressors#intro-to-the-cla-classic-compressors Общо взето, всичко на Waves е намалено, но без тези компресори живота просто не е същия.😆
 4. axel

  Избор на аудио интерфейс

  Според мен, прекалено задълбочено проучваш интерфейси в най-ниския клас и се хващаш за някакви опции, които за 99% от хората са незначителни, като това дали само единия или и двата входа стават за инструменти. Може и да искаш двама да свирите едновременно, ти си знаеш, но аз не бих се замислил за това дори. Друго, което си слагаш прекалено много на сърце е това, дали ще работи с уиндоус 10. Разбира се, че всеки актуален интерфейс ще работи с уин 10, това е операционна система на 5 години вече. А дали да дадеш 200 вместо 400 лв си зависи само от теб. Ако си готов да пренебрегнеш ефекта на одеялото, не виждам смисъл от дискусията даже, взимай възможно най-евтиния и готово.
 5. axel

  Избор на аудио интерфейс

  И Ево 4, ако ти трябват два микрофонни.
 6. axel

  Избор на аудио интерфейс

  192 кхц е абсолютно излишна опция и има много по-важни параметри, на които може да се обърне внимание. Аз лично имам впечатления от моделите на Аудиент и бих ти препоръчал да ги включиш в списъка ти, като имат два модела в този ценови клас.
 7. На мен какво ми харесва в случая въобще не е важно. Просто се учудих, че някой предлага всичко това за 200лв.
 8. За 200лв ще ползвате, колкото ви е нужно студийно време и ще ви смесят парчето, така ли? Аз, както и много други хора, искаме да си купим най-яките студийни монитори на света за 200 лв, но пазарната икономика ни предлага само китайски компютърни колонки.
 9. Съгласен съм с разсъжденията на Рафо. Твърда тарифа за запис би могло да има при положение, че имате и твърда часова рамка, в която да запишете, каквото искате да запишете. Относно смесването, там е по-нормално да има твърда тарифа, в която обикновенно се включват и 1-2-3 ревизии, но пак зависи от миксера.
 10. axel

  Смяна на audio interface

  Явно само колегата е живял достатъчно, че да види.
 11. axel

  S/PDIF на звукова карта

  Мидито не се брои, два аналогови и два цифрови през един спдиф кабел.
 12. S и R моделите от Soloist серията на Кремона се предлагат и с размер 630мм, при които широчината на грифа е 50мм. И са под 500 лв.
 13. ^Мисля, че има друг предвид. ^^Този суич би трябвало да се отнася само за входовете на жак. Когато включиш XLR, картата автоматично разпознава дали е линеен или микрофонен сигнал и няма значение в какво положение е превключвателя. пс: И между другото, със сигурност това трябва да е описано в инструкцията за употреба.
 14. Бих ти предложил да хвърлиш едно око на звуковите карти Audient, моделите ID4 и ID14. Много добър вариант за микрофон е Aston Origin. Имам такъв и съм доста доволен, като до скоро го ползвах с ID14, от която също съм супер доволен. От изброените слушалки в първия ти пост, не съм чувал само Sennheiser HD300 и за тях не мога да дам мнение, но измежду останалите бих избрал DT770 PRO или M50x. Аз се спрях на 770Pro 80Ohm, които са по-удобни, но и с М50x няма да сбъркаш.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.