Jump to content
Българският форум за музиканти

ciriljhonson

Members
 • Content Count

  831
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Everything posted by ciriljhonson

 1. ciriljhonson

  Бутикови и хай-енд педали

  https://www.youtube.com/watch?v=yEZ0yzswOt4&t=725s
 2. Имам само два, ако ти вършат работа, пиши.
 3. Колега на колко години сте? България е едно интересно и шарено място. Идея си нямаш колко като теб се борят за място под слънцето. Малцина го заслужават.... Другото е борба, работа, работа и пак работа. Желая ти успех!
 4. Nikolov_76 добра е китарата, или поне за парите които си платил. Наскоро работих върху едно теле на същата фирма и след цялостен сетъп и полиране на позициите, китарата запя. Можеш да помислиш за ъпгрейд на електрониката и адаптерите, но като цяло, си я бива. Със здраве да си я ползваш!
 5. Така е, но е много по удобно да набуташ дебел кабел и да го запоиш коректно, без студени спойки и разтопени пластмаси.
 6. Долният е за speaker cable, горният си е стандартен. Струва четири лева...
 7. Всичко става с ПРАВИЛНИТЕ инструменти. Мастар и пила от железарията, могат само да усложнят нещата. Не е скъпо, нито трудно, ако знаеш какво правиш, а лютиерите знаят...
 8. Дебелина на проводника, брой намотки, процентно съдържание на мед, вид на магнита (както си забелязал), всичко това определя характера на един адаптер. НО! Важно е и друго... Колко стегнато можеш да го надвиеш и колко равномерно, парафин, материалът на бобината, диаметър и дължина на магнита и още, и още... При посочените адаптери няма да можеш да подмениш магнитите без да нараниш/скъсаш проводника, което те праща в разходи и резултат със съмнително качество. Има обаче една книга на Jason Lollar казва се Winder Book, там има подробна информация, чертежи и др. необходими за построяването на адаптер. Ско си чак такъв мераклия, нищо не ти пречи да опиташ, туко виж си проимаме български производител на адаптери
 9. Това което си го намислил....няма да се получи. Причините са много. По добре си купи евтини алнико адаптери, щом толкова ти е мерака.
 10. На пръв поглед, позициите имат още доста живот. Лек левъл и полиране ще е достатъчно. Въпреки, че така по снимките няма начин да се даде точен анализ. Занеси я на правилният човек и лютиерите са хора и трябва да ядат.
 11. ciriljhonson

  Нова година - нов амп!

  Дай адрес да ти пратя шепа джиджани винтове.
 12. Струва ми се, че тук нещата са доста преекспонирани от питащия. Защо? Защото разлика от един цент(чертичка)на тунера е напълно приемливо за евтин инструмент. Особенно при трета струна. Също така не са уточнени марката и размера на струните. Тези макар и дребни неща могат да отговорят на много въпроси. Мензуратата на коментираната китара е 24" 3/4'(629mm). Сега когато разделиш 629mm на две, става 314,5mm. Това трябва да ти е разстоянието от средата на 12-то прагче до средата на седлото. Същото разтояние трябва да е и от нъта до 12-то. Ако това не е така, няма как да интонираш точно китарата. Макар седлата да имат ход, той също е изчерпаем... На кратко, не се кахъри, а свири! Желая весели празници на всички съфорумци!
 13. ciriljhonson

  Агоп - Звукодорфини

  Гибсън е китарата, усилвателя в Фендер.
 14. ciriljhonson

  Овлажнител за китара

  1. Къде живее китарата? - къща, апартамент. 2. Как се отоплява помещението? - парно, климатик, печка. 3. В какво се съхранява? - калъф, куфар, шкаф. 4. Колко често се свири на инструмента и ходи ли на гости? - репетиции, сцени, концерти. След като си отговориш на тези въпроси и направиш анализ на средата. Ще се наложи да се сдобиешт с термометър и влагомер. Нуждата от овлажнител се налага в много сухи и горещи околни среди. Влагата не е добър приятел на електрониката.
 15. ciriljhonson

  Овлажнител за китара

  Дървото има свойство да се свива или разширява. Когато въздуха е сух или с висока влажност, това влияе и води до предпоставки които биха навредили на инструмента - сцепване осукване.... НО! това не се отнася за всички инструменти. Отнася се за скъпи, акустични инструменти правени от масив. Те се нуждаят от ухажване,в това число и от влагомер и овлажнител. Даже има и специални калъфи/куфари за целта. Не си представяй влагата като конденз по стъклата, а като процент от въздуха. Обикновенно за добра среда на съхранение на подобни инструменти се счита около 40% влажност на въздуха и средна температура около 20°.
 16. ciriljhonson

  помощ за акорди

  Дал съм ти хармонията (според мен)
 17. ciriljhonson

  помощ за акорди

  Em G Em Am Девойко мари, хубава девойко, D-Em D G C Am C D Em Сипни ми винце, да пийна, девойко! D-Em D G C Am C D Em Сипни ми винце, да пийна, девойко Нещо такова...
 18. ciriljhonson

  Ъпдейт

  При отваряне на "Непрочетено съдържание" се отварят всички публикации по темите, преди се появяваха само темите. Сега досадо скролвам докато минат коментарите за домашен усилвател и любители на кафето, докато стигна до нещо друго.
 19. ciriljhonson

  Вицове за музиканти!

  Хубава игра на думи, ако не разбираш английски и музика, не може да бъде обяснено...
 20. ciriljhonson

  Пукнатина

  Това е "проблем" който не трябва да те притеснява. Обикновено се пука боята/лака, но даже и да е дървото, в което се съмнявам, няма драма...
 21. В периода между февруари до октомври 1985 г. в Съединените щати не е направен нито един Fender FMI разчита изключително на Fender Japan Фабриката е FujiGen, която "спасява" Fender. Тогава се появява мита за грандиозен пожар, изгорял капитал от суровини и др. тинтири минтири. Истината е по проста, трябвало е време да се заработи след продажбата. Разстоянието пък м/у двете фабрики (Ensenada/Corona) е смешно малко, и в двете работят предимно латиноси, а ги надзирават сешташ се... Машините в Ensenada са старите от производството в САЩ. Fender Mexico и Fender USA са различни и по цена и по качество, не заради работниците и машините, различни са заради вложеното в тях. Разни магии и съждения по тема пълнолуние, четвърта чакра и планината Fuji, звучат някак...
 22. Да не говорим, че поста на Jim, съдържа утопични разсъждения...
 23. - СПРЕТЕ С ТОЯ ТРОМПЕТ, ТРИ СУТРИНТА Е, ЩЕ СЕ ПОБЪРКАМ!!!! - Късно е вече, спрях да свиря още преди два часа.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.