Jump to content
Българският форум за музиканти

hellcreep

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

hellcreep's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Не знам дали ще можете да свалите видео клиповете от тази страница но тук собственика е добавил няколко клипа да се види състоянието: Sharepoint Споменаха ми, че на едно от клипчетата горе-долу се вижда, че може би лирата е спукана което не е много добре. Също ми споменаха, че състоянието е доста зле вътре, та май ще е по-добре да пасувам. От една фирма ме насочиха към няколко старички руски модела Беларус но поне в добро състояние на цени около 700лв. Само се чудя дали старите Руски пиана са добро решение като за хоби или е по-добре да се насоча към нещо малко по-различно?
  2. Добър ден, Бих искал да попитам за малко повече информация и съвет. Става дума за пианото от снимките, ще добавя повече снимки/видео малко по-късно като ми ги изпратят. Та, така се случи, че това пиано има нужда от преместване, не съм аз собственика. Прочетох как се случват нещата и реших да ползвам услугите на фирма. Идеята ми е да се реставрира поне вътрешно това пиано за да може да се ползва като за хоби. Хич не съм запознат с тези неща и не бих искал да се вкарам в прекалено голям филм. Доста е захабено това пиано но като цяло като марка и модел според вас добре ли е? Собственика твърди, че не е за боклука въпреки, че има нужда от смяна на струни и реставрация. Последните няколко години само е било съхранявано, та не е правено нищо по него. Ако не е много добре положението вътре (все още чакам за повече информация) дали ще може да се стегне за 1000-2000лв според вас? За съжаление пианото се намира извън София и за транспорт само ми искат грубо между 200-400лв което също не е малко и отделно очаквам, че ще има доста пари и за реставрация, та се чудя дали си струва цялата работа. Ще съм много благодарен на всякакви съвети и препоръки. Също ако имате някакви съвети за добри фирми които да препоръчате за София ще съм много благодарен. Една от фирмите даже е от Пловдив но с редовни курсове до София, та се чудя дали и с тях да се захвана понеже няма да ми е проблем. Не знам дали е ок да се добавят имената за да не се сметне като реклама. Благодаря на всички.
  3. Е чак пък много сложна. Мисля, че е напълно нормална. Аз не свиря и не съм се интересувал от такива неща защото интересите ми в живота са други. Затова и нямам близки познати които да попитам за съвет. Приятелката ми има 2ма познати които са я запалили по свиренето и може би с тях ще се консултирам но първо исках да събера повечко обща информация. Доколкото знам е свирила на класическа китара но нещо грифа и е идвал прекалено широк. Не съм наясно какъв модел китара е бил но се оплакваше, че е доста неудобно за нея. За нова мисля, че нямам голям избор с моя бюджет и трябва да се насоча към Stagg C442 или Howa GL-01M. Доколкото разбрах са много зле но май нямам голям избор? Също мисля да е с 'найлонови' струни (ако не се бъркам) понеже тази китара на която е пробвала е била с метални и на бързо и е скапала пръстите. Все още ги бъркам доста но май щом е била с метални струни не е ли акустична китара?
  4. Добре, ясно стана, че за музика няма да става. А към какво да се насоча за да взема нещо все пак за момичето? Каква евтина китара да взема за да може да се учи на нея и да разбере дали е за нея тази работа? И втора употреба ще върши работа но там 100% ще ме излъжат защото нищо не разбирам и няма кой да хвана да ми помогне в избора.
  5. Добър ден и за много години на всички! Изрових една китара която е била на баща ми и реших да проверя дали не мога да я вкарам в пътя за да я подаря на приятелката ми която иска да си дрънчи от време на време и да се учи. Идеята ми беше поне като за начало да я ползва но в последствие разбрах, че явно нещата няма да са така лесни. Доколкото разбрах китарата е акустична кремона? Но от снимките ще видите каква е. Нямам струни и ключове за нея. Като гледам и нъта или нулевото прагче също е счупено (не съм наясно кое как се нарича). Доколкото разбрах и някакъв елемент над магарето също ми липсва. Бях при един майстор в Пазарджик но човека започна да ми обяснява как китарата се била раздрънкала и нямало смисъл да я ремонтирам защото дори след това нямало да свири като хората. Нещо от сорта, че китарите се скапвали с годините но не съм наясно колко е вярно това. Горе-долу ми обяви цена от сорта на 50лв за ремонт но си личеше, че не му се занимава. Посъветва ме да си взема нещо втора употреба и т.н. но не съм наясно примерно евтините китайски китари за по 100лв дали няма да са по-зле дори от това а за втора употреба едва ли мога да попадна на нещо добро понеже изобщо не знам как да разбера коя е за боклука и коя не. Реших да попитам и тук според вас има ли смисъл да се занимавам с ремонта на тази китара и ако отговора е да дали може да ме насочите към човек от Пазарджик, Пловдив или София където мога да я занеса за да я оправи и т.н. не е проблем и за друг град с куриер стига да има сериозни хора но в тези градове мога да я занеса лично. За мен си има известна сантиментална стойност та затова съм се и захванал с нея. Ще съм много благодарен на всякакви съвети и препоръки. Благодаря за помощта. http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0359_zpsb57248a6.jpg http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0354_zps8f355c19.jpg http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0356_zps9c0a5e4d.jpg
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.