Jump to content
Българският форум за музиканти

Annonnymоus

Members
 • Posts

  272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Annonnymоus last won the day on January 28

Annonnymоus had the most liked content!

About Annonnymоus

 • Birthday 07/22/1993

Previous Fields

 • Инструмент
  Cheap ones

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.last.fm/user/Annonnymous

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Home

Recent Profile Visitors

1770 profile views

Annonnymоus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

48

Reputation

 1. То всеки лютиер би трябвало да може да й направи сетъп. Може ли да правиш китари и да не можеш да направиш сетъп на един джазмастър? Аз лично съм ползвал услугите на Vandell Guitars и Djerjinski Custom Guitars (не знам дали е позволено да се дава линк към страници, но лесно би могъл да ги намериш и 2-мата във фейсбук). Успех!
 2. Накратко - решил съм да си правя алуминиев пикгард. Въпросите са 2: Има ли фирми, които биха се навили за 1 бройка да правят цял проект и ако да - колко ли би ми излязло? (Това е въпрос към хора, които са минавали по тази процедура за едно или друго нещо, независимо дали е било за пикгард или друг детайл) Още по-пипкавото е, че пикгарда, който имам за мостра, не е с най-желаните от мен размери и бих коригирал това онова по финалния проект. Вторият въпрос е има ли с какво да го изрежа в домашни условия? Нямам никакви инструменти (циркуляри, прободни триони, флексове и т.н.). Забравих колко дебел беше листа, но със сигурност е по-тънък от стандартен пластмасов пикгард. Пояснявам, че става въпрос за пикгард без отвори за адаптери - подобен на тези за акустична китара. Благодаря предварително!
 3. Зависи от контекста. Иначе на драго сърце бих прочел защо смяташ, че е глупост, не защото не допускам възможността да греша, а именно затова. Къде съм сбъркал, според теб, в опита си с въпросната глава?
 4. Е, това е пък последното, което лично аз бих направил. Кой с каквото се уреди. Аз си взех 50 ватов Гарланд за смешни пари. Свири всичко, за което се сетиш, само трябва задкитарното устройство да има уменията.
 5. Ми аз не можах да го издуя много, беше 2 дена при мен, но като го сравнявах с Пийвито... да. Под жужаща нямам предвид шумна, а че самата кривня е една такава... безплътна. Просто характера на гейна е такъв. Но пък момчето си я харесва, де... П.П. Не знам и колко ще ти свърши работа за метъл също, защото колкото повече увеличаваш гейна, толкова по-мазно става, структурно си остава същия. Аз лично предпочитам High-gain усилвател с намален гейн, отколкото обратното. Слагаш му един TubeScreamer и заспива.
 6. Недей, един приятел има DSL 20-ката и е куха, жужаща, стерилна... абе гаден звук просто. Иначе кофти за Оринджа, ама важното е, че си пробвал и си разбрал от 1-во лице, че не те кефи. Пък за метъл по-скоро бих си взел Peavey 6505, даже и 20 ватовия му вариант няма грешка. Виж за чисти ще те поизмъчи... абе направо ще се разминеш с чистите (което бе и причината, поради която го продадох). Иначе... Bugera, Jet City? П.П Що не видиш 2-ра ръка някой Engl, те са сравнително универсални като звук?
 7. С класическите китаристи не съм запознат, но някои от най-техничните китаристи в метъла са левичари, които свирят на дясна китара, така че не бих се притеснявал особено.
 8. Да, само дето шанса да ги чуеш всички тия неща при блек метъл е нищожен. Все пак не говорим за стил, в който китарата е разсъблечена от всякакви ефекти и резонанса, състейна й и изобщо тембъра й играят кой знае каква роля. Тъй си мисля аз, пък как е...
 9. Ще чуеш осезаема разлика според мен. Аз щом чух такава даже и през един 15 ватов Фендър Фронтмен като си смених адаптера на Шектъра... Съвсем друга бира е.
 10. Толкова просто е, стига да ти е удобна китарата. Иначе не го гледай Самот с какво свири; това, че ти харесва неговото свирене, не означава, че китарата му ще ти е удобна. Някои от моите музикални "герои" свирят с китари, които не бих пипнал през живота си... Най-ярък пример за това е Джони Мар, който свири с някакъв ужасен Ягуар - къса мензура, микроскопични прагове, ужасно малък радиус на грифа, единични адаптери и т.н - всичко, което прави една китара неподходяща за мен. Никога не бих си го причинил. Та... знам ли, вземи си един хубав адаптер 2-ра ръка и пробвай. Освен ако китарата ти не е някакво пълно дърво, де. Те Ямаха имаха нелоши Пасифики, не знам твоята каква е.
 11. Аз си свиря с един Omen 7 от години, само съм му сложил SD Nazgul на бриджа, че стоковия беше ужасно мазен. Не знам този, към който си се насочил, с какви адаптери е, дали са променили стоковите като характеристики и т.н., моята китара е от 2011. Иначе изработката им е добра. Ibanez от друга страна винаги са ми правили лошо впечатление като изработка; не съм свирил дълго с такъв, само тези, които съм пробвал в Икономов и други тукашни магазини. Някои хора пък много ги хвалят, и то хора, които разбират доста повече от мен. SD Distortion-а е safe bet за метъл. Обаче ако не можеш да се оправяш с флойд системи, сигурно няма да ти е много удобно с тоя Ibanez. Аз поне не бих си взел, но и аз никога не съм се учил как да боравя с такива (не ми е и представлявало интерес). Harley Benton на Thomann бяха изкарали едни нелоши метъл машинки тази година, но пък те отиват към 1000 пари вече. Neck-through, EMG-та, стоманени прагове, заключващи ключове на Grover, Graph tech нътове... Имаха и баритони и 7-ци даже.
 12. Ми аз не бих си взел китара с мини-хъмбъкъри за метъл, честно казано. И алнико 2 магнити. Иначе пънкарии можеш да свириш с всичко, то не е ли това идеята? Мръсно, грозно, сурово...
 13. Не знам тогава. Аз имам Presonus Audiobox 96, но никога не съм обичал да свиря с карти, така че нямам никакво по-конкретно мнение за въпросния интерфейс. Върши ми работа и това е общо взето. Не искам да го препоръчвам, защото, както казах, нямам отношение към картите и не искам да подвеждам автора на темата.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.