Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/13/2020 in all areas

 1. 3 points
 2. 2 points
  Направих схемичка... бързах, дано не съм сбъркал нещо.
 3. 2 points
  Здравейте фенове на шестструнния инструмент. Това е моят първи опит за членство във форум и се надявам да не разочаровам нито един от останалите членове. От дълги години съм страстен почитател на китарата, и не минава и миг в който да не си тананикам някоя мелодия сътворена на този инструмент. Като нов член на клуба реших да споделя моята “скромна” колекция в тази секция на форума. Едва ли има по-добро място да поскромнича:) ! привет на вси! 1) Гибсън лес пол стандарт 2) Гибсън лес пол традиш/стандарт 3) 58 хистрорик Гибсън лес пол от 15 години съм собственик на Гибсън и се надявам да помогна на фенове с информация от моя личен опит с китарите. Блсгодаря за вниманието Боби
 4. 1 point
  По- нагоре в темата, а и в други теми е писано, че масло не се използва при кленов лакиран фредбоорд. Маслото попива във фредборда, когато е от розово дърво или нещо друго и не е лакиран. Така го освежава и поддържа. Както се досещаш, няма как да попие в лакираната повърхност на фредбоорд от клен.
 5. 1 point
  Плюс това, ако наистина продължи на пиано с хамър, тогава пък съвсем няма да му трябват колони, предвид че практически всички такива пиана си имат собствено озвучаване.
 6. 1 point
  То принципно фретборда си е без лак. Освен разните кленови Фендъри... Мажа си с лимоненото Дънлопче аз, от почти 20г.. Няма грижи, супер чисти и подхранва. Но най-добре да се консултираш с лютиер, за да си по-сигурен. За тия стоманени вълни скоро разбрах, че не са много добра идея. Защото падат миниатюрни частички и малко по малко залепват по разни магнити на китарни адаптри и/или говорители. И после чистенето било ужас. Особено ако много ги използваш, примерно да си майстор/лютиер/работилница. Дори имало вариант (макар шансът да не е огромен) да попаднат някакви частички покрай намотката на говорителя и да се надере и попрецака. Колко точно е вярно не знам, нямам такъв опит. В твоя случай ако стръгнеш 5 пъти на една китара надали ще се случи нещо особено. Но е добре да се има едно на ум.
 7. 1 point
  За този тип сглобка може да се каже че това е постояно болка , винаги има риск да се пукне - " стената " на леглото на грифа точно там е много тънка , и дори проманата във влажноста на дървесината може да го напука ( в повечете случаи джоба на грифа не е боядисън / запечатан ) , особено при бюджетните инструменти . Но това е само козмерика , не пречи на функзионалноста на китарата .
 8. 1 point
  Не мога да го обясня,но имах стратокастер 75г,който го имаше това - нито се е увеличавало,нито влияе нещо да разстройва..е може и да е падал някога,но не ми е правил проблем.Сега имам един на 11-12 г,който няма.Бе те стратовете са държеливи,я гледай Стиви Рей в Ел Мокамбо кво я прави тая китара,как не изскубна грифа не знам..и след 5 мин пак с нея..
 9. 1 point
  Хиджаса коя област в Гърция беше? :D Локрийски си пропуснал, пък 5я лад на хармоничния минор го сложи в графата - "други"
 10. 1 point
  Избери някой, който поддъръжа импулси, ще ти даде най-читав звук и възможности за настройка.
 11. 1 point
  Конретният модел има PPIMV, който Лейни са кръстили Watts. Различно е от стандартния MV, защото позволява повече дисторшън от последната пре лампа (сплитера), а крайните лампи само си почиват. С атенюатор ситуацията е различна - с него можеш да добавиш цвят/компресия и от крайните лампи, понеже ще работят в нормален режим. Но наличието на каквото и да е между трафа и кабинета прецаква постоянното взаимодействие между тях и също променя звука и усещането. Ако имаш възможност пробвай с атенюатор, но не инвестирай луди пари в това. Само защото ти продават нещо за 400-500 лева не значи, че е вълшебно. ;)
 12. 1 point
  Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата. С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция. Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.