Jump to content
Българският форум за музиканти

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/09/2019 in all areas

 1. 5 points
 2. 2 points
  Абсолютно точно казано, аз лично пробвах и с пиано и с китара преди много години - не че не става и не просвирих, само че като почнах да ходя на уроци се оказа че изпускам много важни положения на ръцете, трикове и различни важни правила - които ми пречат много да се развия. Уроците помагат страшно много - особено в началото - иначе може да ти отнеме месеци да схванеш нещо или изобщо да не го схванеш.
 3. 2 points
  Тазгодишният вариант явно е от някакви алтернативни дЪски: Body material: 2013–2018: Mahogany 2019: Meranti Fingerboard material: 2013–2017: Rosewood 2018–2019: Jatoba Не твърдя, че е по-добре/по-зле, просто констатация, понеже се спомена, че е от махагон. Voggenreiter има всичко, но най-вероятно нищо няма да става за нещо. Слагам я по-ниско от Entry Level. Ямахата е общо взето най-нисък клас. Надали е нещо особено, но не са и лоши евтините Ямахи от това, което съм пипал. Ibanez-ът е по-нагоре в класациите, тъй като най-евтините им серии са разни GIO/GRG. Вероятно е два пъти по-скъпа от предходните модели... Зависи колко опит имаш, на какво свириш, колко си сериозен...
 4. 2 points
  Всичко е възможно. Но по-лесно става с учител.
 5. 2 points
  Здравейте, Казвам се Емил Михайлов. Живея и работя в София. Специализиран съм в изработка на електрически китари и бас китари, като не се ограничавам само до това. Предпочитам да работя по поръчка. Безсрочна гаранция за първи собственик на конструкция и покритие. Тук може да разгледате летните ми проекти. https://www.facebook.com/Djerjinski/ Адрес: гр.София, ул. Иван Маринов Йончев № 2 тел. 0888269298 Благодаря за вниманието и поздрави на всички.
 6. 1 point
  Да, има разлика в материала при новите, аз погледнах просто линка който беше в поста горе. Седемструнния ми RGMS7 е с такъв фретборд "Jatoba", точно това парче дърво е доста по-светло, но предполагам че варират на цвят, както и палисандъра. Честно казано не ме кефи колкото палисандъра, на допир, и самото дърво не е толкова поресто. Но това може и да е просто конкретно това парче. Не мисля че това в случая ще е определящ фактор, пък и с джъмбо праговете реално няма толкова директен допир до борда. Пък и нали с палисандъра има рестрикции, но последно четох някъде че изглежда китарите ще ги включат като изключение за да продължат да го ползват. RG421 все още има махагонови бройки по магазините. Има вариант дори и с тяло от Ясен и кленов фретборд. Мен лично ме кефи как Ибанез си правят болт-он конструкцията, по-приятно е от колкото тези с металната плочка, и не се усеща толкова като се свири. За това "Meranti" нищо не знам аз. На Yamaha не съм хващал точно пасификата, но съм хващал някаква друга нисък клас супер-страт тип китара, и не беше зле. Напълно адекватен и използваем инструмент.
 7. 1 point
  Здравейте, Казвам се Ясен Герасимов, живея в София. Изработвам електрически китари и басове по зададени от клиента параметри. Извършвам ремонти по смяната на прагове и нътове, смяна на адаптери, потенциометри, ключове и хардуер. Предлагам пребоядисване, лакиране, полиране, възстановяване на надписи. Може да разгледате фейзбук страницата ми https://m.facebook.com/Jassen-handcrafted-guitars-2509621959068222/ Както и да се свържете с мен на телефон 0889 939 663 Email caprycorn@abv.bg
 8. 1 point
  Днес пристигна. Честно казано, за този ценови клас, и при положение че се води "Pro Series", има доста козметични забележки. Производството е в Индонезия. Имам една LTD и една Ibanez, също Индонезийски, в същия ценови клас, и са по-изпипани (кантове, инлеи, боя) С китарата няма нищо технически нередно, просто дребни неща, които се виждат като се загледаш. Фретборда беше ужасно мръсен (и много сух), и с една забележка по дървесината, което ми беше странно, като за чисто нова китара. Минах го с лимоново масло, и се освежи, и вече не си личи почти тази точка. Черния кант по тялото на места не е отсечен хубаво с бялото, има на едно място бели точици боя по черното. Инлеите по страницата на фретборда са леко криви (на снимка не си личи). И странното беше, че за капачето за тръс рода (с подписа на Мик Томсън) идва в пакетче, при шестограмите, и трябва сам да си пробия дупка в главата на грифа, за винтчето. Иначе китарата е масивна, дървото е хубаво, и дори акустично звучи много добре, и състейна ме учуди. В момента в който я включа, и засвиря на нея, забравям за всички тези кусури, а преди това се чудех дали да не я върна...
 9. 1 point
 10. 1 point
  Твърдо НЕ. Ширмован кабел не е за тази цел, по няколко причини. Кабелът трябва да бъде двужилен, многожичен, с добра изолация. В зависимост от мощността и дължината, може да е 1.5mm2, 2, 2.5 и нагоре. В случая добър избор ще е 2х2.5mm2 за пълната мощност(100вата) и дължина до 10м. Ако ще се използва с MV3, и дължината е 0.5 ... 3 метра може да се използва 2 х 1.5mm2. Жаковете трябва да са добре избрани, че повечето евтинджани са калпави и създават проблеми. Това го е писал човека, който няколко теми по надолу има благодарствена тема за него. Мисля спокойно можеш да му се довериш. Имам два такива кабела от може би 6-7 години и не са мръднали. Дано да няма аудиофили тука че стана страшно!
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.