chris_barnes Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 @ sa6tiat, батка, знам че звучи пъпо и тривиално,ама пробвай Метал Зон или Сансамп или пък Marshall Jackhammer...нз какви камионетки пробваш, ама в тия има доста гейн.Аз например, като свирих с Метал зоната гейна не е бил много повече от средата...а това за еквалайзера е друга хава...ше ти промени звука, много ясно,ама няма да ти даде гейн, а компресорите са пък друга работа - от него можеш да изкараш атака и продължителност на тона,ама аз лично не йм се кефя... Цитирай
DILETANT Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Да раздвижим тази добра и полезна тема, отворете очите на старото невежо; Прекрасна двуканална лампова главица със прати-върни, естествено. Като начало и дори като край е ок, обаче човекът търси вариативност от звуци. Ползвам засега един вехт процесор на АРТ SGX-2000 през сенд-ритърна за хорове, флейнджове, реверби и забавяници. Тоа самия процесор е и предусилвател с една ламБа; търся варианти, но драйвът му е драйф. А тъжната новина е, че дори хубави камЬончета преди главата звучат като сапунерки в сравнение с Ламбовото дриве. Засега състейнърите, които пробвам, също не задоволяват. Разгърнете мощна дикусия. Благодара. Re: Ясно е, че каквато и дискусия да се заформи /само дето няма индикации за такЪва/, аз досега не успях да извадя задоволителен хай-гейн звук от камЬонче върху чистия лампов звук; дори в сравнение с драйв-канала на главата нещата като обем и т.н откъм ДАП-а /камЬонщините/не върът... Ся, идеята да буча сякакви еквалайзери и прочее неща отпред не ме блазни, честно. Тъй и с неизбежните състейнъри... Фнимателно следих темата, рових, питах; дежурните отговори, че става с проби, са ясни. Другото, което ще ми спести ровене в англоезични сайтове, мнението на патили, свирили профи, и свирещи, ми е важно. Стилът ми е шантаво-еклектичен, така че прекрасният чист и драйв саунд на лампата не изчерпва търсенето ми. Макар основата наистина да е повече от много добра! Продължавам да ровя в нета; вие помагайте с менния; търся варианти от доста звуци. П.П Много съм вчепатлен от звука и въобще експириънса на Асенчо от Hyperqube-тата; само дето тия семпли и ВСТ-та нещо не ги виждам през главата... Макар че ползвам едни дигиталщини през сенд-ритърна. Замислям се за някакви донаправяници на главата с още един канал, но това е вариант Б; Да помислим заедновато, що ли. Та чувствайте се поканени - хем по темата, хем по мен, с по една сопа... Мони, като те слушах на концерта за Светльо, наистина ми хареса звука на Гарланда. Ламповият драйв си е о.к. Не разбирам какво искаш още: повече гейн или повече състейн. Опитай с някакъв буустър отпред: Boss DS 1, Ibanez Tubescreamer, N Аudio Firesound или др. А и с ефект-процесора в луупа си е екстра. Можеш да експериментираш като Асенчо с разни дилеи и др. ефекти. Цитирай
kolio_k Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 @sa6tiat Аз лично не смятам, че камиончетата преди ламповите усилватели непременно звучат супер зле. Някои, по скъпи или по добре направени такива се справят доста добре и в много случаи (лично аз, подчертавам) ги предпочитам пред ламповите драйвове, макар и да съм голям фен на същите в дадени ситуации. Но аз винаги си вадя хайгейн драйва от две последователно свързани кутийки или от бустер в крънч канала на ламбата. В момента разполагам със следните камиончета Навръзвам ги според случая и стила, като се опитвам да не използвам повече от 6 наведнъж, за да не ми ядат от саунда и да се побират в куфара на Бос.Най често имам три последователни драйва, навързани един след друг (,но никога не използвам повече от два заедно) и от тях получавам всеки необходим ми саунд. При нужда могат да звучат много тежко, макар и да не могат да се мерят по бруталност с главите Енгл, с които напоследък свиря, но не ми е и нужно. Драйвовете са Ибанез ТС808, ТСелектроник винтидж дисторшън и ОСД Фултон. Обикновенно Тюбскриимъра се явява бустер на другите два, скоро мисля да го сменя с новия Фаиърсаунд на Никифена, защото ще има една много важна опция, която живо ме интересува. Най често използвания ми риг е Тюбскриимър ТС 808/ОСД Фуллтон/ТСелектроник В.д./Т-Рекс Тремстер/Бос ДД3(или ДД6)/Бос рев5 ривърб/волум педал Джордж Денис, Уа Уа Дънлоп За ампове използвам Енгл Тъндър 50 (лек и удобен за носене), Енгл Суверен 100 вата, или Енгл Фаиърбол глава с винтидж 2 по 12 Селешчън говорители. Напоследък свиря с една доста популярна поп група и получих договор за ендорсмънт от Енгл, така че една година трябва да свиря само с техни усилватели( за което никак не съжалявам,много са добри) Та да обобщя, за мен, алтернатива за изкарване на качествен( и разнообразен) саунд, освен нормалния, с чисто лампови средства е и с два добри драйв педала в чистия канал на лампов усилвател.Саунда ,който се получава е различен от ламповия драйв, но също е много качествен и приложим. Условието е да се използват педали с високо качество, като например Фаиърсаунда на Ники и някои качествен дисторжън след него (което лично за мен изключва Метълзон и други подобни настъпи кутийки) Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Китара -> Вамп -> Миксерррррррр -> Комп -------------------------\/--------\/------\------/\ -------------------------------------------> Equalizer -> Power Amp -------------------Modulizer---Virtualizer --------------(compressor)---(cabinet sim.) Сложно ... и не чак толкова ефективно НО върви с пълна пара . Като за с V-Amp2 бива ... Цитирай
vhcs Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Engl Powerball с G-Major в loop-a с 4х12 V30 box ... ама аз опъвам дебелите струни и храча ниските тонове към този сетъп. Скоро ще има update - firesound2 като booster, и един сплитер след това които ще цепи сигнала към един Garland или H&K Tube 100 - най вероятно пак с G-Major в loop-a и 4х12 с все още неизяснена конфигурация. Идеята е следната - след всяка репетиция цялата банда на опашка пред Пирогов за лепене на тъпанчета :) Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 И гейн, и състейн! И така, че да не переебават хубавия тон на главата, който е веднАж! Такъв чист тон рядко се намира. Кольо, ще пробвам. Проблемът е в търсенето на състейн и на по-гейн, ако па да не е хай. И освен това шумовете ме дразнят.... Нещо за DI - box? Цитирай
synchu Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 ^ DI box-a е с друга идея, Същии. Boss NS2 - Noise Suppresor - но ще яде малко от тона и вероятно състейна- няма как. И аз препоръчвам - Firesound By NAudio corp. - чудесен буустер @kolio_k - ENGL endorsement - 3 * yeah! hooray! - мега cool Цитирай
Alex V. Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 (Редактирано) ето и моя: http://alexpictures3.hit.bg/Alex%20V.%20Rig%20.jpg A: Guitar->Switch->Wah->Distortion->Whammy->AMP In B: Fender FX Send to G-Major In C: G-Major Out to Fender FX Return D: Footswitch E: MIDI Out from FCB 1010 to G-Major MIDI In F: Preamp Out to Volume Pedal In G: Volume Pedal Out to Preamp In Редактирано Април 7, 2008 от Alex V. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 @ sa6tiat, батка, знам че звучи пъпо и тривиално,ама пробвай Метал Зон или Сансамп или пък Marshall Jackhammer... Моите уважения, ама нищо не каза. Май изобщо не усещаш насоката на мисли на sa6tiat... ...Ясно е, че каквато и дискусия да се заформи /само дето няма индикации за такЪва/, аз досега не успях да извадя задоволителен хай-гейн звук от камЬонче върху чистия лампов звук; дори в сравнение с драйв-канала на главата нещата като обем и т.н откъм ДАП-а /камЬонщините/не върът... Моето скромно мнение доста се покрива с това на Кольо - вариантът за читав драйв в чистия канал е с два драйв педала, обаче КАДЪРНИ! Не като някои от гореизброените, които е грехота да пльокнеш в ламби. При мен този ефект става с Файърсаунда на Никифена и един зилен Тюбскриймър 9-тка. И двата със специални и подбрани елементи, защото (сам се убедих за себе си) сток версиите са кофтажни... Другият вариант, който мисля, че ще ти донесе повече гейн, състейн и компресия, отколкото ти трябва и можеш да носиш - Файърсаунда преди ламповия драйв. Отвява направо!!! Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 Бейби, май нещата натам върът.... Мерси! Давайте и още мнения, за състейна никой нищо не отзивва? Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 7, 2008 Отговорено Април 7, 2008 (Редактирано) Монка,баце,нали имаш Никифенски сансамп-пусни го на бритиш/клийн с драйв на 1/4 и вкарай един овърдрайв (примерно бос СД1) отпред да видиш кво става.. А по темата-гореописания вариант +фленджър и сега си чакам ламБовия амп. Редактирано Април 7, 2008 от Hillbilly Цитирай
Overdrive Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 (Редактирано) аз съм писал преди май, но от тогава си набавих някой неща: китари - Squier Stratocaster, само дървото е оригинално - другото е сменяно, електрониката е SSS, Фендер адаптери; Кремона страт копие със хб Duncan SH-4 на бридж и Фендер Страт сингъл на нек - конфигурацията е HS, без пикгард ампове - къстъм чист лампов преамп, за свирене през компа; къстъм 8" 5w кубе , чист канал на Fender Princeton, драйв на Dumble, обикновено го ползвам на 12" каб вкъщи; копие на Soldano SLO 50, с разни модове; кабинет 1х12" 100вата оупънбек с пренавит дърт говорител RFT ефекти - къстъм Fuzz Face с германиеви транзистори; къстъм Big Muff Pi; (пак) къстъм Blue Clipper; къстъм Small Clone Chorus (всичко къстъм бате, няма китайско); Boss DM-2 аналогов дилей - единствения ми фабричен ефект; скоро мисля да си набавя Boss DS-1 или DS-2 и плачещо бебе Редактирано Април 8, 2008 от Overdrive Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Давайте и още мнения, за състейна никой нищо не отзивва? Писах аз - Файърсаунда преди ламповия драв. И двете умерено или и двете умопомрачително набримчени... Цитирай
SviStyle Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Рано е да се каже.Засега е китара Legend(леко сийморизирана с дънкани), Ibanez ТS5(всяка фирма прави и ташаци, но за буустър се е отрепал, май няма да го сменя скоро), WahWah Proel(правят предимно ташаци), Fender automatic guitar tuner, Берингер GH110 или Фендер Фронтмен 212R според ситуацийката. Но само след месец чейна ще е различен(дойдоха финанси), за повече инфо следете раздела "Фукня" А за състейна незнам.Оправяйте се.Аз нямам оплаквания. Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 9, 2008 Отговорено Април 9, 2008 Без да спирате да давате съвети, 1. Кой тунер ще свърши работа при оптимално съотношение цена-качество, като държа да е много точен и да работи без проблем в Е b и D? Въобще, давайте привюта за техника, чейнове, въобще кое с кое върви, кое с кое не става, изобщо, не се срамете, моля. И най-вече за през лампова убава техника. Хубаво е да има мнение и от хора, които не настъпват педала много яко; реге-джии, по-софт любители. 2. Живо ме интересува състейн на чисти канали; не само проблемът с драйв-гейн резачките. ? Цитирай
Recommended Posts