milenium Отговорено Септември 28, 2009 Share Отговорено Септември 28, 2009 след сериите ZBT иZXT ,марката Zildjian е пуснала нова серия от средният клас чинели - ZHT, сплавта е популярната последните години B12 (88%cooper+12% Tin) .серията трябва да е по-звучна и добра=>по-скъпа от познатата ZXT . впечатление прави ето този модел , по харакетристика трябва да е с изключително нетрадиционен звук. Съвсем скоро си го взех от Томан ,мога да споделя че звукът е убиец ,смесица м/у краш и китаец лично мен много ми допада. И един въпрос как и с какво мога да почистя чинели ,естествено без да наруша и повледя надписите Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Септември 28, 2009 Share Отговорено Септември 28, 2009 Има пасти с тая цел, специално зилджанската е ужасна за употреба, но ефекта е страхотен. А надписите не трябва да се докосват с препарат, друг начин за опазването им няма. Иначе има една стара техника - ако искаш да хващат патина, без да заприличват на кенеф може от време на време с да ги миеш със сапунче и водица, като после ги подсушаваш идеално. Аз лично ги пера на няколко месеца, а с пастата не повече от веднъж годишно и си седят като нови И имай предвид, че ниските серии, като този имат май лаково покритие отгоре и не трябва да се търкат особено усърдно, че лака пада и стават много грозни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mybata Отговорено Ноември 12, 2009 Share Отговорено Ноември 12, 2009 (Редактирано) Случайно някой да знае каде в софия се продават чинели WUHAN. Редактирано Ноември 12, 2009 от mybata Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mogila Отговорено Ноември 15, 2009 Share Отговорено Ноември 15, 2009 Леле Боре това с сапуна и водата много страшно звучи Вярвам ти, че има ефект но аз не смея Абе зашо ги чистите? Моите като че ли колкото по-замърсени стават, толкова по ме кефят как звучат... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 15, 2009 Share Отговорено Ноември 15, 2009 Моите са Wuhan, но са от САЩ. Не са лоши, за сходни пари мисля че няма какво да се вземе друго толкова добро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BREAKDOWN Отговорено Ноември 30, 2009 Share Отговорено Ноември 30, 2009 И един въпрос как и с какво мога да почистя чинели ,естествено без да наруша и повледя надписите Благодаря предварително. Cymbal cleaner: 9.78лв. / Cymbal Protector: 21.51 има и Cleaner SABIAN който струва към 20 кинта. хубавото в случая е, че тези препарати се препоръчват от производителите, продават се с тяхната марка и съответно са измислени така, че да не афектират щампите, повърхността и сплавта. Опити за почистване на окиси със вякакви други препарати може да се окажат зрелищен експеримент Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anakon Отговорено Декември 4, 2009 Share Отговорено Декември 4, 2009 Супер! А тва има ли го по китните ни родни магазини или само с поръчка отнякъде? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
axel Отговорено Декември 4, 2009 Share Отговорено Декември 4, 2009 Има го Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anakon Отговорено Декември 7, 2009 Share Отговорено Декември 7, 2009 такаааа....... още малко и ще съберем цял един отговор, макар и на части..... та - къде го има, ако не е тайна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BREAKDOWN Отговорено Декември 8, 2009 Share Отговорено Декември 8, 2009 такаааа....... още малко и ще съберем цял един отговор, макар и на части..... та - къде го има, ако не е тайна? Отваряш Google, пишеш PAISTE, цъкаш на страници от България и първия резултат е.... Искърско шосе №7 е сега вече ше ни бият за реклама Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
herbari Отговорено Януари 13, 2010 Share Отговорено Януари 13, 2010 Неможах да дочета всичко... съжалявам Та въпроса ми е какво ви е мнението за Sabian Xs20 и по-точно китайката която е само 1 (18найска) ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rock_alternative Отговорено Януари 14, 2010 Share Отговорено Януари 14, 2010 Неможах да дочета всичко... съжалявам Та въпроса ми е какво ви е мнението за Sabian Xs20 и по-точно китайката която е само 1 (18найска) ? Pro Technica В това списание открих описание на всички серии на Sabian до момента.Ето какво пише за Xs20: "Серията е пусната на пазара през 2003 г. като решение за професионалисти и любители с по-скромни бюджети. Направени от B20 Bronze, което не е характерно за чинели в тази ценова рамка. Докато сплавта B8 Bronze, използвана в APX, дава по-чист и ясен звук, чинелите от B20 Bronze имат повече “характер” и проекция. Звукът им може да бъде определен като леко сух, с много яснота. Произвеждат се чрез изливане на разтопен бронз в калъп, вместо чрез рязане от парче метал." Надявам се да е полезно. Освен това може да провериш за чинела и в сайта на Sabian , дори да го чуеш как звучи, макар че там основно е обянено колко са им готини продуктите и как веднага трябва да си ги купиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
herbari Отговорено Януари 14, 2010 Share Отговорено Януари 14, 2010 (Редактирано) Аз чинелчето го чух на живо в магазина и направо се влюбих и в саунда и в цената + че в сайта на Себиан нещо не звучи както го чух на живо. Просто исках ако някой друг се е докосвал до тази серия да изкаже мнение. Благодаря за отговора! Редактирано Януари 14, 2010 от herbari Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Януари 14, 2010 Share Отговорено Януари 14, 2010 Аз чинелчето го чух на живо в магазина и направо се влюбих и в саунда и в цената + че в сайта на Себиан нещо не звучи както го чух на живо. Просто исках ако някой друг се е докосвал до тази серия да изкаже мнение. Благодаря за отговора! Човек, щом те кефи звука и цената, какво чакаш? Не мисля че в такъв случай ти е нужно чуждо мнение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Drone Отговорено Януари 31, 2010 Share Отговорено Януари 31, 2010 (Редактирано) Някой да е свирил с Meinl MCS ili HCS понеже се чудя дали да е Meinl или Zil'djan ПС:Цените са им почти еднакви. Редактирано Януари 31, 2010 от Drone Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts