Jump to content
Българският форум за музиканти

Чинели

Recommended Posts

Има поне 2-3 страници назад с подобни въпроси и препоръки относно Инстанбул :ph34r:Аз лично бих се ориентирал към тях за да знам,че имам чинели,дори и по-евтини.

• Replies 249
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

такам...да ви питам около 250евро(500лв) какъв комплект чинели да си взема:Hi-Hat,Crash,Ride,по възможност и още един краш,но може и само 1 да е...въпроса ми е за марка,модел и от къде да си го взема - бг или германия(не онлайн,ще ходя скоро) а и според Вас,по-добре ли да е готов сет или по-добре да си направя(комбинирам) сам...дайте идеи,най-вече за готови сетове

(бтв-фен съм на зилджан)

Според мен всеки чинел трябва да се пробва по отделно и да си направиш сборен саунд.

Примерно Зилджан, но от различни серии.

Това е мое лично мнение.

аз да ги избера сам...а като не разбирам :ph34r: как е тая серия според вас? http://www.thomann.de/gb/zildjian_zbt_stan...b2eb184469cf817

а иначе за темите на 2-3 страници по назад - видях ги,но няма нищо конкретно около тази цена...

Колега имал съм такива, но са си зле. В смисъл от евтините чинели са горе долу сносни, но нищо повече.

От хубавите чнели най-ниски са цените на Истанбул, макар да ми се мерна в Динакорд намаление на някои от добрите серии на Paiste.

ами лично за мен няма смисъл от ZILDJIAN ZBT този линк дето са ти постнали :ph34r: събери си повечко кинти и си вземи нещо добро! защото след време ще разбереш че по добре да си вземеш ведъж чинелки! Може да направиш и следното виш обявите в раздел продажби. има досра оферти и започни малко по малко да си стягаш сет! трудничко ще бъде но по добре по този начин от колкот едно кофти ZBT! примерно в Плд има един сет Paiste 201 за тези пари ноооо не ти трябват те са същите като ZBT макарче райда им е доста добър!

избрах,днес ходих до динакорд-а и останах с много добро впечатление от пейст-а и скоро мисля да го взема,това съм си избрал : :thumbs_up: Paiste Alpha-Hi-Hat 14" medium;Ride 20" full ride;16 thin crash

Здравейте, на скоро ( преди около месец) си взех барабани SONOR 507 (знам че са много кофти, ама финансовата вузможност стига до там ;( )

И така, реших да си взема чинели идния месец и исках да питам, въпреки че прочетох поста за PST3 , дали Пейст ПСТ3 е удачен избор за начинаещ барабанист ? Или по-добре да си взема Зилджиян ЗБТ ? :o

Благодаря предварително !

Вече е коментирано - ама по-добре си вземи Истанбул за тия пари.

Ако държиш на американска марка - събери малко нагоре и вземи Зилджан ZHT

Защо не се съберете 2-3 човека които искат по-ефтини чинели и не се качите в една кола и си напазарувайте ефтино от Турция. Все някой тук от форума е ходил до Истамбул и може да ви заведе...Зарежете ги тея ефтините серии на Zildjian и Paiste.

Напълно подкрепям:) Плюс това какви отстъпки пердашат турчулята - тамън ще си напазарувате екстрени чинели за смешни пари.

Добре де, Зилджиян не са ли турска марка?

И още един въпрос - ZHT не са ли по-кофти от ZBT/ZXT ?

Edited by Miky

^^По принцип,но само по принцип,тази тема си има 1ва страница и там са дадени отговорите на твоите въпроси ;)

Относно съвместно пазаруване,аз също съм за-търся си 10" хай-хет и понеже любимите ми Zildjian не произвеждат такъв,се налага да погледна към турските марки.Да обсъдим идеята на ЛС :)