Viara Ivanova Публикувано Февруари 12, 2010 Публикувано Февруари 12, 2010 1)nickname: тук съм си Вяра 2)Възраст:29, но все по-често се чувствам на 4 3)Образование: Английска гимназия Бургас Бакалавър по стопанско управление, Магистър по бизнес администрация- С.А."Д.А.Ценов" в момента уча съвременна музика в Единбург 4)Вашият инструмент/и: пеене, бас китара 5)Предпочитан музикален стил: соул, блус, фънк, госпъл, р'н'б, хип хоп ... и едно особено love/hate отношение към джаза 6)Вашият вдъхновител: мама, Корнелия Чекелева, Анет Чапман, Стоянчо Бозов, Калин Крумов, Людмил Крумов, Блуи, Боби Макферин, Джуди Ниймак, Арета Франклин, Марк Нопфлер, Джеймс Джеймисън и няколко велики дядки от делтата на Мисисипи, които вече не са между живите 7)Досегашни (не)реализирани проекти: работила съм като певица и басист с разнообразни формации и проекти със средна степен на комерсиален неуспех В България върхът на музикалната ми "кариера" беше поредица от гигчета в Парти клуб в Бургас през лято2004, когато се запознах с много ценни за мен хора, които ме подкрепиха в налудничавата ми идея да представя мои кавъри на популярни песни. Акцентът беше в това да се представят нови идеи, стилова интерпретация, импровизация: текстова, мелодична, хармонична ... по това време бях абсолютно самоука и в пеенето, и в свиренето на китара (имам записи, и даже мисля да ги ползвам във форума когато искам да обясня на някого какво имам предвид с някой коментар на пеене, нещо като преди и след - не за друго ами защото има едни общи положения, които са в сила за голяма част от певците, които се насочват към определени стилове, искат да пеят с определена техника или на английски по-специално - когато майчиният им език е бългаски) Та за въпросното лято и Парти клуба...в наивността ми, че музиката е "универсален" език си мислех, че фактът, че нямам музикално образование и съм самоука ще остане на заден план пред това, което представям като сетлист и музикантите в Бургас би трябвало да са не по-малко ентусиазирани от английските си колеги за нещо ново, различно, както аз обичам да казвам : "ХИТРО!!!" след шокираща среща с някои представители на бургаския музикален "елит"(похвално мъничка част-повечето ми се зарадваха започнах да се забавлявам, особено с лафове от сорта: "Абе тая мацка не може да го е измислила този аранжимент сама...чула го е от някой в Англия..." другият лаф беше: "Тва е мадамата дето се е разочаровала от музикантите в Англия и е дошла да прави банда в Бургас" Тук е мястото да спомена, като ще се запознаваме, че имам нулева толерантност към използването на термините "мацка" и "мадама" по мой адрес други лични върхове: наскоро след задълбочено изследване и лична комуникация с г-н Деян Неделчев в един популярен сайт, както и дискусия на неговия безспорен хит "От икебана дървесата ги боли" направих доста сполучливо дис-видео, парчето нарекох HOT AIR(по повод това, че господинът си е чиста проба въздух под налягане), за което получих известно количество хейт мейл от Деян и негови близки... На мен си ми харесва хаха линка в подписа ми е към въпросното видео в тубата В момента работя по 3 проекта: EP на бандата ми Who's your mama now(soul/blues), албум на Conscious route (хип-хоп/р'н'б ) и соло албум (музика за слушане в кола). 8)Странични интереси: режисиране, снимане и едит на видеа-то всъщност никак не е странично за музиката(поне при мен не е), астрология, Астон Мартин 9)В кратце(или с две думи за вас самите): две думи? не го мога това... 1.най-накрая си намерих мястото в тоя живот 2.много ме кефи да обяснявам теория на близки и познати, които срещат затруднения...има нещо много готино в това да видиш как се разпръсква мъглявината, формирана в нечия глава в следствие на популярния метод на обучение: "Ученик: Добре,ама защо е така???? Даскал:"Щото така!" Много се паля за музика, особено когато някой си прави "чикии" с музиката, пуска някви бози в публичното пространство и се изживява като звезда или капацитет, а покритие липсва. Пеенето ми е страст, болест, любов, болка- каквото да кажа ще е малко, постоянно си набивам каската колко съм мързелива и колко много има да работя, по който се сетиш аспект Това, че съм музикант не е случайно, но на моменти ми се струва, че си избрах този път не само от любов към това, което правенето на музика внася в живота ми, а и малко на инат...като филма Да обичаш на инат. Запомнила съм няколко особено важни тесли, от тези които съм отнесла досега: : Тесла номер1: Бях на 16 когато едно "светило" в бургаското музикално ми каза, че съм твърде"стара", за да почна да уча пеене и най-добре ще е да си намеря друго "хоби" Тесла номер2: Неволно изпусната реплика, че пея в една банда, защото китаристът ме бил харесвал и затова ме били взели. Освен това ВСЕКИ знае, че бандите с РУСИ певици имат повече шанс за успех. Тесла номер3: Когато реших да се запиша на хор, за да намеря отговор на милионите въпроси в главата ми околните музикални мозъци реагираха така : "Хор!!!!Ти ЛУДА ли си????Ще си развалиш рокаджийското пеене!" ...аз си се записах Тесла номер4: "Уау, много яко свириш бас...за момиче" .............................................. Друга отличителна черта: много по-лесно приемам критика, отколкото комплименти. В голяма част от случаите забелязвам своевременно грешките, които правя и ми става тъпо ако някой след гиг ми каже: Лелеее как пееш!!Ясно ми е, че или не разбира много от пеене, или е ласкател. Единствените хора, от които мога да приемам похвали са хора, които споделят и забележките си: т.е. имаме някакво изградено доверие към преценката От първата ми банда досега все се намира някой да ми каже, че пея по-различно от другите, и че "талантът" си личал дори да не е обработен - и това комбинирано с факта, че доста често съм пяла/свирила успешни гигове без и наполовина от необходимите репетиции би могло да ме накара да си мисля, че щом и така се справям няма нужда да си давам много зор... един познат преди време беше ми дал много интересен отговор на едно мое питане бях на 19-20 и тепърва почвах да търся информация за брейковете в гласа и как да се отърва от този отвратителен и неконтролируем yodel, който произвеждах при рязко преминаване от гръден в главов та питам аз въпросния "норвежки" музикант 'Има ли някакви упражнения, които мога да правя...тука тва хич не ми харесва, много си харесвам тембъра като пея в гръден регистър, искам и главовия да ми звучи така силно и резонантно, но сега - долната половина е адски тънка и немощна, а горната писклива и неконтрулируема... хъката-мъката обяснявам аз с простички думи и както си мога...(да не забравям да спомена, че това ми костваше много тогава: бях от тия пишлемета, дето предпочитат да разбият стената с глава, вместо да признаят, че не знаят къде е вратата и да питат някого Та събирам аз кураж и питам. Отговор: "хехехех, че ти ако можеше да го направиш тва щеше да си Марая Кери!!!Не го мисли-тва..не можеш-не можеш...я виж колко хубава кънтри бленда имаш и как хубаво естествено си пееш!!!" ............................................... Та така къде по съдба, къде по случайност, къде по right place/right time и къде по чист Овенски инат в момента си живея мечтата - да уча музика и пеене. Пожелавам на всички 1.да не си предават мечтите и 2.да работят, за да ги сбъдват Цитирай
arebegai Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 Бакалавър по стопанско управление, Магистър по бизнес администрация- С.А."Д.А.Ценов"в момента уча съвременна музика в Единбург Е това е последователност... ....Странични интереси-Астон Мартин.... Имаме точка на пресичане! ...парчето нарекох HOT AIR(по повод това, че господинът си е чиста проба въздух под налягане)... Засегна любим мой изпълнител... имам нулева толерантност към използването на термините "мацка" и "мадама" по мой адрес Дай конкретни обръщения,да не сгафим! Или накратко-добре дошла! Цитирай
Acei Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 ей мацка ма ти много яко бичиш, къде си се засилила да пйееш та като изключим горното, което те дразни просто казвам - ДОБРЕ ДОШЛА и жалко, е че си далеко, че си търсим пеещ елемент за нашата формация Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 имам нулева толерантност към използването на термините "мацка" и "мадама" по мой адресО,Котьоо ,добре дошла! Цитирай
synchu Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 Велсоте и приятно изкарване. Цитирай
Лими Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 (Редактирано) е ТЕ тогава реших, че тва искам да съм аз след години-ей така луда бабка, която може да не може да ходи сама, но като излезе на сцена кара публиката да плаче, да скача, да денси и да се вълнува с музиката, която изпълнява... :punk_guitar: Добре дошла, луда бабке! Това е официалното ми посрещане към теб, а иначе отдавна те посрещнах(може би - първи). Дано "лудостта", която се лее из форума, да е добра среда за вдъхновение на бъдещите ти творчески планове. :punk_guitar: Редактирано Февруари 12, 2010 от Лими Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 Готино представяне! П. П. Мислех, че съм най-близо до състоянието "луда бабка", но вече усещам, че някой ми диша във врата... Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 12, 2010 Отговорено Февруари 12, 2010 ^ Удвоявам октавно за готиното представяне! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Февруари 13, 2010 Автор Отговорено Февруари 13, 2010 мерси на всички за топлото посрещане @arebegai : за обръщение - мисля че "Вяра" е доста подходящо за Астон Мартин: можем да си поговорим на лична, ще ми е интересно за Дидко: всеки има свой вкус .. @Acei: съжалявам, че не мога да помогна и успех в търсенето на певец/певица @Hillbilly: аз да си кажа от началото... после да няма разсърдени @synchu мерси и на теб @Лими : мерси, искрено се забавлявам с постовете ти, даже има дни само теб чета хехе аз досега лудост тук не съм забелязала... по-скоро келеширане на околната среда ... да са живи и здрави младите! @vanboy: мерси и на теб @Angelina: мерси, този коментар направо го приемам вместо хляб и сол за добре дошла и теб много обичам да те чета, и да те слушам.айде да хванем някой джем да направим двете @Stone : благодаря Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 келеширане на околната среда това беше у десетката Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 @Angelina: мерси, този коментар направо го приемам вместо хляб и сол за добре дошла и теб много обичам да те чета, и да те слушам.айде да хванем някой джем да направим двете You made my day! С най-голям кефффф! Дамско партииии, с бас китарка... П.П. Подробностите на ЛС. Цитирай
IgniteAll Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Леле Седнах, четох, пак седнах и още четох и от седене ме заболя кръста... Остарявам... След всичко прочетено дори не знам какво да напиша, което да има някакъв смисъл, затова ще кажа само - Добре да си ни дошла във форума. Не се впрягай на коч компанията Допреди 3 години знаехме поименно жените, които бяха регистрирани сред нас. Наставаше малка "нежна" революция когато се види женско име. Днес е малко по-различно или поне смятах, че е така... Привлече вмниманието на много народ Честито... Сега как ще те опазим от налитащите на талази хора в тази тема, не знам... Днес брадвата е МНОГО ТЪПА, момчета!!! Запазете добрия тон и не мацкосвайте/котьосвайте момичето. Поне да я посрещнем като хората, пък после правете фиестата, с която да ни създадете работа... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Добре дошла и от мен. Поздрав с Ida Funkhouser - Hey, Mister, Mister! Цитирай
Recommended Posts