Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

^Не се чуди много.Мисля че за тези парички можеш да си вземеш евтино процесорче от рода на в-амп(или к'вито там се водиха берингерските процове).Разбира се има и други марки, ама си мисля, че това е малко по-добре от зумовете и диджитеките на съответната цена.А мое и някое Коргче да си намериш(вторичка лява ръка).То е ясно, че за готин педал в това комбо и дума не може да става(може, ама щом питаш не е за теб, поне засега).По натам като поразчуеш ефекти и усилватели, ще се насочиш.

И все пак за готин драйв/дист ли питаш или просто искаш нещо с което да се забавляваш вкъщи?

• Отговори 209
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
търся нещо от порядъка около 150-200 лева там някъде,таа ми е интересно кво може да ми предложите и посъветвате.

Аз съм сменил доста процесори (да не ги броя, но са над 10), като с изключение на два от тях, водещи се професионални в различни периоди от време (BOSS GT8 и DIGITECH RP1), останалите съм ги купувал горе долу за такава сума пари, каквато си заделил.

Имал съм от евтините модели на ZOOM, DIGITECH, KORG в различни модификации и съм се убедил в едно:

Евтиното се продава за по-малко пари, защото предлага по-лошо качество.

Ако все пак трябва да си избера един от тези процесори, който по-ми е допаднал, като възможности - бих се спрял на ZOOM 505II, защото от него съм успявал по-лесно да извлека максимума от възможностите му, а и предлага най-сносен дисторшън.

Такива се намират и за по 70 лева, защото вече не се произвеждат.

Отговорено

SviStyle,

Търся нещо,което да ми е полезно за репетиции с групата. ;) Че като махна овердрайв педала,с който съм в момента и много "кухо" така само с кубето. :greenball:

Отговорено

@Slacoth:

^И макар това да е вярно, Zoom707II примерно, има ужасно пластмасов звук.

Някой пробвал ли е скоро по-нови процесори в този клас?

По едно време изпадаха Line6 Под-ове за тия парички на старо.

Отговорено

True, отвратителен е!

505II е много по-успешен модел. Другият китарист в групата ми свири от край време с такъв. От известно време го ползва в комбинация с expression педал Bespecco и Behringer GDI21 директно в пулта, с което постига учудващо добър, сравнително натурален и пробивен звук ... всичко това за общо няма и 200 кинта.

Отговорено
И макар това да е вярно, Zoom707II примерно, има ужасно пластмасов звук.

Предполагам.

Аз неслучайно споменах 505II модела.

Що се отнася до Zoom707II само като му погледна дизайна и нямам желание да го чувам, колкото и несерьозно да звучи това като изказване.

Преди 10 години всички гъзари свирехме с 505-ци. :rolleyes:

Отговорено

Преди не малко време някой продаваше Line6 Floor POD тук за 200 лв. Ако не се лъжа беше продаден, но това би бил моя избор. Разгледай, пусни обява в Купувам и така.

• 2 weeks later...
Отговорено

Въобще не лесен за решаване въпрос, поне за мен в момента.

На живо - танц по педалите, направо ужас въпреки лууп-суитчер.

У дома ЕксЕфекс поцесор който и до десет години няма да разберя как се обслужва. Освен това е изключително грозно и вместо приличен усилвател да имаш някакъв рек в гърба на сцената.

Като звук и двете опции са абсолютно достойни, но камиончета са по елементарни за обслужване, процесора значително по удобен за свирене.

Отговорено (Редактирано)

Всичко зависи от бюджета... Ако имаш пари, винаги е по-добре да си направиш качествена педалиера с хубави ефекти на нея... Освен парите обаче, там трябва да знаеш и точно какво искаш...

Хубавите процесори си вадят доста приличен звук...

Например и двамата китаристи на БТР използват Line 6 Floor board, които не са нищо особено, но...звукът им няма смисъл да го обсъждаме...

Редактирано от Pepi01
Отговорено

В смисъл, защото е добър ли? Единствения път, когато съм ги чувал, звукът на китарите беше много зле, като се има предвид, че говорим за група, която свири за сериозни пари и професионално . И това не мисля, че се дължеше на лошо озвучаване, а по скоро на генерален поглед върху нещата

П.С. Извинявам се на феновете на групата, поста ми се отнася към китарния им саунд , а не към свиренето (което нямам ни най малко за цел да коментирам)

Отговорено

Ами...Последните 4-5 концерта, на които съм ходил, звукът ми е харесвал... Разбира се, аз нямам твоя поглед върху нещата, но все пак.