Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Благодаря! И на теб да са ти честити новите неща.

Наистина Bass Attack-a е много добро предложение за парите си. Аз се бях засилил за VT Bass, но имаше проблем с доставката и взех това. Въобще не съжалявам. Имах възможност да го тествам като предусилвател и направо в централно и в двата случая звучи много добре. Имам и да записвам една бас-партия, та ще го видя как се държи и на запис.

• Отговори 1.7k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Честито, момци! Както темата беше замряла и буренясала изведнъж такова оживление. Да сте живи и здрави да се радвате на новите играчки :cheers2:

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

И аз да поспамя:

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Out of the box Fender Road Worn Jazz Bass. Няма да се впускам в милион детайли, но наистина го предпочитам пред US Standart серия като звук и усещане, нек адаптерът има тонове тяга и плътност и рядко съм попадал на подобен състейн от alder и bolt-on конструкция. Единственото глупаво е печат RoadWorn под пикгарда, което прави задължително присъствието на последния.

И още един: Thumb-ът ми беше в много окаяно състояние а и не ме устройваше като звук- само среди, та легна под ножа и най-накрая си направих ултимативния(по мое мнение) Warwick. Последва местене на адаптерите, издълбаване на акустични отвори в тялото, фурнир от орех отгоре, т.н. satin finish на тялото и грифа, премахване на активната и сменяне на потенциометрите с EMG вързани tone/tone/volume, смяна на нъта и bridge saddles с абаносови такива. След цялата интервенция басът поолекна и вече не ръмжи, а пее :cheers2:

4.JPG

5.JPG

Редактирано от cecob
Отговорено

Аз пък да покажа новата си придобивка - Кремона, направена фретлес, изглежда доста ретро, целях да гоня визията на басът на Джако, мисля че стана, но не мога да махна пикгарда, отдолу "ямите" за адаптерите не са малки.

И идеалния момент да изкажа огромно благодарско, на колегата @armario, който ми прати комплект струни бостън, в момент на нужда, МЕРСИ

dsc01002bn.jpg

Отговорено

абе исках да се снимам с баса поне толкова, колкото не мога да свиря :lol: ама то се е видяло, че няма да стане. та ето с какво се сдобих:

UsedHohnerB2BPJ0710.jpg

:)

Отговорено

Не мога да не се похваля с това:

Ampeg SPV Pro Bass Preamp

AmpegSVPPro.jpg

До сега сякаш съм бил глух. Има си и високи, и среди, и ниски, и по много.

Искам да използвам случая и да попитам за качествени лампи. Къде да намеря и какви точно?

Благодаря предварително.

Отговорено

Силно препоръчвам http://www.jjtubes.eu/ - европейски лампи, евтин шипинг, много коректни хора и действат доста бързо (да не кажа, че идват за 3 дни обикновено с нормална поща ;)).

Потърси в раздел Китара за теми по въпроса, но накратко: има един магазин за ел. компоненти на Искър близо до пожарната, но там не е ясно какво и колко точно има по-скоро трябва да се провери ..., в Динакорд би трябвало да има китайски бугера, в хххххх скъпи groove tubes. Реално в София положението не е кой знае колко добре като алтернативи - другото са стандартните немски/английски онлайн магазини и вече ако си голям ентусиаст директно от Щатите ... tubedepot например :).

Пак повтарям многократно съм поръчвал JJ и засега съм доста доволен, съотношението цена-качество е екстра :).

Отговорено

Благодаря за инфото.

Попаднах на онази тема, всичко клони към него сайт. Другия вариант е Депото, което ме блазни заради Еlectro Harmonics, но няма оплакал се от JJ, така че ще се действа.

Ще гледам като ги сменя да напиша дали има разлика :)

Отговорено

За лампи можеш да провериш на ул. Поп Богомил в София, като отиваш към Лъвов мост, в дясно, на левия тротоар има магазин за ел. джаджи. Там има всевъзможни лампи. Ориентирай се към намиране на руски лампи. Повечето "европейски" и "американски" са произведени в Русия. А информация за това, какви да са точно лампите лесно ще намериш в нета.

Отговорено

Честито за Geddy-то! Изключително мек и удобен за свирене бас, а и звучи добре. Със здраве да се ползва!