Jump to content
Българският форум за музиканти

golfabitch

Members
  • Мнения

    352
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Всичко публикувано от golfabitch

  1. Моите 2 стотинки. Първо минавам с препарат за дърво,за да почистя фингърборда от мръсотията и след това с памуче разнасям бадемово масло.Простотиите на Дънлоп едно че не правят нищо,ами и са с много завишени цени заради бранда.
  2. Може би,защото струната Си е прекалено хлабава на такава скала?
  3. Вземи си нещо 2-ра ръка. За 250 лева намерих на приятел Randall 75 вата
  4. Ремонтът,предполагам ще ти излезе по-скъп от цената на китарата.
  5. А защо просто не го блокирате с трупчета?
  6. Трудно ще намериш части,особено пък за такъв бас доста преработка ще падне. Послушай ме имам Кремона,която е долу горе запазена на външен вид,но е с крив гриф и си чупя пръстите,когато реша да свиря на нея. Иначе като звук не е зле.
  7. Няма смисъл да инвестираш пари в тази дъска. Съмнявам се грифа да е прав и да става за свирене.
  8. golfabitch

    BASS тон

    Не е от комбото! Смени си струните и си поиграй с еквалайзера.
  9. 10-46 не са зле,но на мен ми идват малко меки. Бях ползвал Dunlop Heavy Core 10-48,които като размер са идеални,но като качество бяха отвратителни и не бяха по-твърди от обикновен сет с такъв размер. Препоръчвам Ernie Ball или D'addario.
  10. golfabitch

    Cort KX-5

    За начинаещ-колкото по-опростена е една китара-толкова по-добре!
  11. Освен да я надереш много яко друго няма да стане. За матиране на боята използвай P2000 или P2500
  12. "зелени петна под 6-та струна близо до задното мостче"
  13. Ако кажеш марката и модела на китарата ще е по-лесно да ти се помогне с оригиналния размер струни . При смяна на размера струни се налага и нова настройка на тръс род,височина на струните и интонация. Използвай търсачката има много писано по въпроса.
  14. Трябваше при прегледа от куриер да я огледаш внимателно и да я върнеш,но мисля че ако им се обадиш няма проблем да се разберете да я върнеш,фирмата е коректна.
  15. Така е но,пак се постига приличен резултат като за 45 вата нискобюджетен амп и китара поне за мен.
  16. Много зависи от помещението. Аз свиря в голямо помещение и 45 вата вършат работа с малки изключения.
  17. golfabitch

    Fieldy sound

    Експериментирай с настройките на еквалайзера. Сигурен съм,че ще изкараш звук,който повече ще ти пасне!
  18. Здравейте. Налага ми се да сменя винтовете на лицензирания ми флойд, с които се защипват струните. Цената за 1 бр. в Musicworld e 13 лева и някакви стотинки. Някой знае ли къде могат да се намерят по-евтини такива,защото не разполагам с такива суми за 6 винтчета. Моите са следните: http://www.musicworld.bg/bg/c_620/i_33552/Schaller_386060_626000.html Могат ли да се заменят с такива : http://www.musicworld.bg/bg/c_620/i_33553/Schaller_386000.html Ако някой също продава такива,моля да пише,спешно е!
  19. За тия пари малко трудно читава глава и кабинет. Аз се бях загледал по Transporter сериите на Hartke(варианта с 4x10),които са с прилична цена,но отделно една читава глава струва колкото твоя бюджет за 2те неща общо. Някой колега ако има впечатления от въпросните кабинети,моля да сподели!
  20. Тези мнения които четеш най-много да ти убият желанието. Свири си на китарата и не се занимавай с глупости. Има хора които са започнали на къде къде по-гадни китари.
  21. Извинявам се че повдигам 7 годишна тема,но ме интересува кои от музикалните магазини за инструменти 2ра употреба работят? Преди време случайно попаднах на този на ул.Иван Вазов,но беше затворен и сякаш не работеше от много време.
  22. Моите са дълбани като на Блекмор и честно да ви кажа не ми прави впечатление разликата между обикновен гриф и дълбан,нямах проблеми със свикването. P.S.пръстите ми са по дебели!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.