panhead Отговорено Юли 22, 2013 Отговорено Юли 22, 2013 Кабелите на Bellamusic изглеждат доста добре. Само в MMG ли могат да се купят? Надявам се да не прозвучи отговора като реклама, но на бялото трудно може да се каже черно. В MMG кабелите се предлагат с гаранция. Сайт-а на Bellamusic: http://www.bmsound-bg.net/index.php Открих, че ползват много яки жакове, допълнително усилени срещу развиване. Има вариант за прав жак, комбинация с 90 градусов в другия край на кабела, което за мен е удобство когато се свири седнал с LP и Telecaster. Предлагат и малки кабели за свързване на ефекти. Оплетката в черно и бяло също е яка. 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2013 Отговорено Юли 22, 2013 Мисля, че няколко снимки са достатъчни, за целта на онагледяване на сбирката. Иначе, снимков материал и писмени резултати от измерванията биха били къде-къде по-полезни. 2 Цитирай
Fats Отговорено Юли 22, 2013 Отговорено Юли 22, 2013 Тъй като темата залитна в посока мерене на... кабели, нека попитам каква е реалната файда от натрупването на подобна информация. Изключвам количеството на изпитата бира по време на срещата. Нали ставаше дума кой с какво свири, а не с какво и как мери. Един кабел или върши работа или не. Интересувам се единствено от здравината и надежността му. Всичко друго е чесане на езици и навлизане в територия непонятна за повечето от присъстващите. Не подценявам познанията и компетентността по въпроса на Валяка и останалите, но за да си направя кабел ми е нужен единствено читав поялник и качествен тинол. Желая приятно прекарване по време на измерването и "Наздраве!" 2 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 (Редактирано) В началото се учудих, защо качествен музикант като Fats подценява качеството, но последната дума ме светна. . Иначе ще излезе по думите му, че не е важно какви са качествата на инструмента с който музицира, важното е да има дърво и телове. Надявам се, че се майтапи и ни поднася. Няма да правим измервания за самите измервания. Ще се опитаме да намерим зависимост между параметрите на кабелите (които сме в състояние да измерим) и субективното възприятие на звука. Поради недетерминираността на субективните възприятия, няма да се получи строго съответствие между двете множества - обективното и субективното. Статистически очаквам да има някакво съответствие на разпределенията ( подобно на Гаусовото (естествено) разпределение в двете множества от параметри - обективни и субективни. Може и да не съм прав в предположението си. Именно събраната информация ще посочи правилното съответствие. От това ще може да се определи с някаква достоверност кой кабел ще съответства на субективно одобрение. Нека не оставяме форума на нивото на елементаризма и илетиратите. От нас зависи дали ще сме на дъното или на върха. Редактирано Юли 23, 2013 от Parni_Valjak 6 Цитирай
blr Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 Надявам се да не прозвучи отговора като реклама, но на бялото трудно може да се каже черно. В MMG кабелите се предлагат с гаранция. Сайт-а на Bellamusic: http://www.bmsound-bg.net/index.php Открих, че ползват много яки жакове, допълнително усилени срещу развиване. Има вариант за прав жак, комбинация с 90 градусов в другия край на кабела, което за мен е удобство когато се свири седнал с LP и Telecaster. Предлагат и малки кабели за свързване на ефекти. Оплетката в черно и бяло също е яка. Ползват кабели на Schulz Kabel. http://www.schulz-kabel.de/de/Meterware.html Има още едно място в София, където се продават техни кабели и конектори, няма да споменавам имена за да не звучи, като реклама. Цитирай
Kalmar Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 Кабели Sommer Spirit XXL, жакове HICON и Neutrik. Цитирай
L.K. Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 Аз да похваля бас кабелите на VOX ... Взех един с уговорката че ако това е маркетингов трик го връщам но се оказа наистина, че вкарва повече баси от Еликсир-а. Тествах го Бас -> Кабел -> Звукова карта. Препоръчвам! Звуковата карта не е направена за директно включване на инструмента. Така проведения експеримент нито дава еднозначни резултати, нито е повторяем. Щом те устройва - добре. Участвал съм в слепи тестове на кабели. Резултатите бяха разнопосочни. Тайната се крие в "сляпото" на теста. Когато човек вижда кабела чува различно. Факт, който е по-добре да се приеме предварително. Цитирай
blr Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 Звуковата карта не е направена за директно включване на инструмента. Доста звукови карти имат високоимпедансен, небалнсиран вход, който е там точно за тази цел, т.е. директно включване на инструмент с (възможно по-къси), небалансирани кабели. Аз бих предпочел по-сигурния начин на свързване в микрофонен предусилвател посредством Di-box, но това не значи, че горното не може да се направи или няма да дава реална представа за нещо. 2 Цитирай
musicman Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 ^^ Знам как се включва китара в звукова карта Цитирай
Fats Отговорено Юли 23, 2013 Отговорено Юли 23, 2013 В началото се учудих, защо качествен музикант като Fats подценява качеството, но последната дума ме светна. . Моля, моля! Шегата си е шега, но никъде и никога не съм подценявал качеството. Не веднъж споменавам, че се старая да използвам само качествени продукти, в случая кабели и жакове. Думата ми беше, че повечето от нас не са наясно с тясно специализираните измервания, коитосе каните за направите. Пък и не ни е работа. Всяка жаба да си знае гьола. И мястото в него. 1 Цитирай
blr Отговорено Юли 25, 2013 Отговорено Юли 25, 2013 (Редактирано) Интересувам се единствено от здравината и надежността му. Един добър кабел за музикални инструменти е съчетание от електрически и механични параметри/качества. Ако говорим за инструментални кабели, най-важните електрически параметри са капацитет (на единица дължина) и екранирането на електромагнитни смущения. За механичните е ясно, кабелът трябва да е гъвкав и да не се къса лесно. Не можеш да игнорираш едното за сметка на другото. Каква ти е ползата от кабел здрав, като корабно въже, който ще ти скапва тона или, през който ще слушаш таксиджиите дълги години, както и обратното-максимално "прозрачен" и "тих" кабел, който ще се къса всяка седмица. За съжаление, до известна степен нещата са компромисни. Например, с оглед да се намали капацитета е нужен максимално тънък централен проводник и пенополимерна вътрешна изолация, което прави кабела много по-нежен. Дебелата и плътна екранировка пък му намалява гъвкавостта. Моите впечатления са, че повечето производители на сравнително качествени кабели в днешно време залагат повече на механичната здравина за сметка електрическите параметри. Не е трудно да си намериш здрав кабел, по-трудно е да намериш такъв, който хем няма да ти филтрира високите в неприемлива степен, хем ще е с достатъчна здравина за ежедневна употреба. Редактирано Юли 25, 2013 от blr 1 Цитирай
Fats Отговорено Юли 25, 2013 Отговорено Юли 25, 2013 Тъй като всеки се хваща за думата, нека доуточня - здрав, надежден, тих, качествен, скъп кабел. Под ширмованата оплетка има навито фолио, за всеки случай, без да влияе на гъвкавостта. "Здрав като корабно въже" и не слушам таксиджиите през него. Единствиното, което не достига за пълното ми щастие е синьоникаквият цвят на част от кабелите. Както и да е, ще го преглътна някак си. bir е абсалютно прав, читав кабел се намира много трудно, съжалявам, че преди години не купих цяла макара. Да има. Цитирай
L.K. Отговорено Юли 26, 2013 Отговорено Юли 26, 2013 Звуковата карта не е направена за директно включване на инструмента. Доста звукови карти имат високоимпедансен, небалнсиран вход, който е там точно за тази цел, т.е. директно включване на инструмент с (възможно по-къси), небалансирани кабели. Аз бих предпочел по-сигурния начин на свързване в микрофонен предусилвател посредством Di-box, но това не значи, че горното не може да се направи или няма да дава реална представа за нещо. Дай някой достъпен пример за карта с hi-Z input, да кажем 1 Mегаом. Цитирай
blr Отговорено Юли 26, 2013 Отговорено Юли 26, 2013 Достъпен... Lexicon Alpha например, както повечето други знайни инезнайни кутийки, които имат високоимпедансен вход. Цитирай
rudibass Отговорено Юли 26, 2013 Отговорено Юли 26, 2013 С Проел за 1.30 лв. метъра. Досега никой не ме е върнал... 2 Цитирай
Recommended Posts