Jump to content
Българският форум за музиканти

Kalmar

Members
  • Мнения

    775
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    3

Всичко публикувано от Kalmar

  1. Двете китари са много различни! Suhr Satin серията е с 14 инча радиус на фретборда от роузууд (палисандър),тяло и гриф от африкански махагон. В случая с Флойд. Грифа е елипсовиден, тоест несиметричен (Modern Elliptical (дебелина.800 -.850, което е към 20мм при първи праг) Мюзик Ман-а на Стийв Лукатър е елша, грифа е клен с лека V форма, радиус на фретборда е 12 инча. Винтидж ММ тремоло. С две думи: Различно усещане, различен звук. Силно препоръчвам да пробваш първо и двете и след това да прецениш! А JP6 е тотално друга бира...
  2. Kalmar

    Suhr Guitars

    Тези имат китари в наличност, до колкото знам. http://stagemusic.org/STAGE/SUHR_Guitars-Main.html http://www.gitarbutik.com/elektro-gitar-kat167.html
  3. Kalmar

    Suhr Guitars

    Неее, аз искам да му задам едни дето сигурно няма да иска да ми отговори... ))))
  4. Kalmar

    Suhr Guitars

    Машината, която си гледал е за прецизен левелинг и дресинг на прагчета и се нарича PLEK. )) Много ми се щеше и аз да съм там имам някои въпроси към Джон Сър... )))
  5. Kalmar

    Suhr Guitars

    Идеята е да са напълно къстъм. Примерно капачките на адаптерите са от екзотично дърво, защото в опциите за къстъм китари на Сър такива няма. Както и теле с 24 прага... A, на мен лично ми допада концепцията. Особено за The One. 2015 ще има и още нови неща... Ампа на Пийт Торн вече е Сигничър едишън, демек вече се произвежда серийно, като PT 100 SE. http://www.suhr.com/Suhr-PT-100/ Има и адаптери на негово име: Thornbuckers http://www.suhr.com/Thorn-Bucker-Pickups/ Както и още няколко неща, като новия амп Bella - едноканално лампово комбо 1x12, 44/22 watt http://www.suhr.com/Suhr-Bella/
  6. Kalmar

    Suhr Guitars

    Новата 2015 Collection вече е ясна! Плакнете очи! http://www.suhr.com/The-2015-Collection/ https://www.youtube.com/watch?v=5kU_ae8ZyZU#t=39
  7. Съгласен съм с Евтим. За мен лично, като китарист, който не е навътре със схемотехника и електроника като цяло, е важно това което ми казва ухото. Имал съм JCM 900 MK III, JTM 30 (още го имам) и съм ползвал доста Jubilee, както и JCM 800 2205, но 2555 мен лично ме грабва най-много. Не знам колко съм прав, но 2555 е като лампов усилвател с драйв педал сложен пред него.
  8. Преди време имах JCM 900 Master Volume MkIII и съм съгласен с metalhammer - усилвателя е с доста по "кофти" звук от предходните модели. Определено слизане надолу за Маршал. Silver Jubilee серията e любима и на Джо Бонамаса, Джон Фрушианте, Уейн Кратц... И на мен ми е любима.
  9. Kalmar

    Suhr Guitars

    Честито dickens!! Ще очакваме и снимков материал, ако е разрешено разбира се! ) Там ще свирят Big Wreck, много добра банда.
  10. "Проблема" е, че рано или късно струната ще издълбае стените и улея за струната ще стане пак овален, ще рече повече триене от колкото в овален. Като последствие струната ще легне по-ниско и ще слезе твърде близо до прагчетата с вероятно бъздене или заглушаване. Да не говорим, че при триъгълен улей струната няма да има достатъчно добър контакт с нъта, което ще се отрази на звука. В нута е желателно да има колкото е възможно по-малко триене. Заключващите се нътове са с трапецовидни, а не триъгълни улеи, тоест дъното е плоско и струната ляга в плоското дъно, освен това там струната е защипана и движението на струната в нъта е елиминирано.
  11. Aко те вълнува тази история в повече подробности, в темата за китарите Сър съм превел едно интервю на Джон Сър, където обяснява кога кое.
  12. Ако позволите едно малко и незначително уточнение, към материала за чичко Лукатър: колоните 2x12 с които беше и в България през 2009, както и преампа +3 SE, са Custom Audio Amplifiers (CAA), което е марка притежавана и произвеждана основно от Джон Сър. Двамата с Боб Брадшоу имат добри взаимоотношения още от началото на 90-те. Какви са отношенията им във връзка с Custom Audio Electronics и Custom Audio Amplifiers не знам. ) А Люк свири с Valley Arts и до 1990 и някоя. Включително и видеото на концерта от 1990 година в Париж ако не ме лъже паметта.
  13. По принцип има стратове без тръсрод, но ме съмнява, че става дума за такъв (къстъм шоп).
  14. По някакъв начин ми напомнят на Клайн http://cdn1.gbase.com/usercontent/gear/3298104/p2_utwolz35m_so.jpg http://i80.photobucket.com/albums/j168/rgsss14/DSC00601.jpg
  15. Нищо подобно. Качествено сложените прагове нямат нужда от нищо допълнително. Или са сложени добре и китарата свири безпроблемно или не. Няма такова животно разсвирване и улягане на прагове.
  16. Мммм този е подозрително евтин! Няма да си купя!
  17. Kalmar

    Suhr Guitars

    Това вече го "отразих" за купона. ))
  18. На J. Rockett Audio Designs лош педал не съм чул до сега. Модела на Тим Пиърс ми е от любимите. А сега пускат свой прочит на Klon Centaur - Archer. Предполагам, че ще е доста близо до оригинала, тъй като те са правили първата партида на Klon KTR.
  19. Това го бях постнал във фукнята, но мисля че и тук има място за тази марка.
  20. Kalmar

    Suhr Guitars

    Хайде и малко фънк...
  21. Ето малко за истинските и фалшивите Гибсъни, ако не сте го чели вече: http://guitarless.com/2010/05/buyer-beware-fakegenuine-les-paul-photo-comparison/ http://www.ebay.com/gds/How-to-spot-a-fake-Gibson-Les-Paul-/10000000001322912/g.html
  22. Kalmar

    Suhr Guitars

    В тоя ред на мисли Suhr имат следните модели: Custom Standard Classic (S) Classic T Classic TS Modern Pro Series - бюджетна серия, версия на къстъм моделите. Classic Antique Classic T Antique Modern Satin Modern Frost Pro S - Standard Pro Pro M - Modern pro Pro C - Classic Pro (май вече не се произвежда) Custom Bass Classic J Всички Custom са със сериен номер само от цифри + Made in U.S.A. на гърба на главата гравирани с лазер. Про сериите са със сериен номер започващ с P и Pro Series + Made In U.S.A. гравирани с лазер. Класик серията е със същите означения както на къстъм китарите, същото важи и за Modern Frost и Satin сериите.
  23. Kalmar

    Suhr Guitars

    Имаше в техния форум (на Suhr) преди време една тема за руски майстор, който в друг (руски) форум беше публикувал целия процес на изработка на копие на Suhr Modern. Но там ставаше дума за една единствена китара, а и майстора си го биваше. Това тук е друго... А за знаенето - да, знаят, но нищо не може да се направи предвид това, че няма начин да се установи, къде се правят тези ментета и от кой...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.