Jump to content
Българският форум за музиканти

panhead

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

About panhead

 • Birthday 09/01/1939

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

502 profile views

panhead's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

36

Reputation

 1. Марка и модел на адаптерите, output level? "Смъкването", т.е. отдалечаването от струните ще спомогне донякъде да изчистиш тона. Но ако става въпрос за евтини китайски изделия не може да се има големи очаквания. Ако китарата като изработка и материал те удовлетворява просто подмени електрониката с по-качествена. Успех!
 2. Пробвай с почистването първо. Нищо не ти струва. При мен не мина номера и след това беше сменен потеционметъра. Успех! П. С. Потенциометър на Дънлоп имаше в ММГ и то за под 50 лв.
 3. Отлично обобщение. Липсва само инфо за Les Paul Classic и разликите в грифа (50's - 60's). От скоро имам Traditional в колекцията, предпочетох го пред Standard именно заради някои нововъведения в електрониката. Предпочетох и олд скуул ключовете пред металните такива. Cheers! P.S. Тежестта не е проблем, дори и за по-дълъг гиг. Резонасът е страхотен!
 4. А за атенюатор помислихме ли??? ... Cheers!
 5. Превключи на втори канал! ( Случвало ми се е преди 25 години с един Larios.)
 6. Не. Нямам намерение да го съсипвам. Благодаря за безпокойството, но далеч от цивилизацията понякога се налага да се търсят и видимо по - крайни варианти. За да не се стига до това да изпържа ампа просто поръчах кабинет с говорител на 16 Ohm, който ще ползвам за свирене в полеви условия с бенд. Като скокне през океана след няколко дни ще захраня VOX-a. Отделно и две нови лампи (ламБи ) - Electro Harmonix 12AX7 / ECC83 и EL84 - Tube Amp Doctor ще заменят стоковите. Поздрави!
 7. Позачетох се тук: http://blog.hughes-and-kettner.com/ohm-cooking-101-understanding-amps-speakers-and-impedance/ Т.е., при говорител с по - малко съпротивление ще се повлияят честотите (поради това, че съответства на изчисления за съответния усилвател)? Криво - ляво ще има някакъв звук.
 8. Привет, Ползвам за забавление малък лампов VOX AC4tv mini, който е на 16 Ohm. Изхода за външен кабинет също е за 16 ома, има ли възможност да бъде включен към кабинет на 8 Ohm? Поздрави!
 9. Един от амповете, които ползвам е Fender Blues Jr Tweeted, Made in Mexico. За предпочитане е пред този с черния толекс. Говорителят е по - добър. Усилвателя е относително лек и лесен за пренасяне. Корекциите са достатъчно опростени. Приема добре повечето стомп-боксове. Отличен е за джаз, фънк и разбира се перфектен за blues. Ползвал съм го и за твърда музика. Свирил съм с Vox AC10 преди време. По - горе беше посочено да поогледаш говорителя. Не е за пренебрегване, че този амп не е английски. Ползвам друга серия на VOX към момента, но мод-ната. Моя избор остава за Fender. П.С. Погледни Laney VC15 - изключително лек. 10"-я говорител покрива добър диапазон от стилове. За разлика от Blues Jr имаш изход за външен амп, AUX IN/OUT, произведен е в Англия. Понякога го предпочитам пред Blues Jr, особено за по-твърда музика. Успех!
 10. ^ Аз мислех, че от бърбъна очите ми не виждат добре.
 11. Sir, Hughes & Ketner е безумно як за pазмеpите си. Има всичко необходимо за гиг. Покрива стилово от Jazz/Blues до тежка металургия. Има необходимия атенюатор за ползване в по - малки помещения, Red Box DI, loop. Звукът е достатъчно "скъп"!!! Т.е. не се подвеждай по малките габарити. Това е Monster в агнешка кожа. Изводите ти дават възможност за директно включване в пулт или за запис. Отделно можеш да озвучиш с микрофон. Bias на лампите също не е за пренебрегване. Натъпкан е с толкова много възможности, че трудно може да се сетиш какво липсва. За дизайна и красивата светлина на борда въобще не коментирам. Ползвам в момента и Laney VC15, който е една идея с по - малки възможности. Може да се ползва и за твърда музика, но Hughes & Ketner определено е по - добър за последното. Иначе и двата ампа са леки за пренасяне и компактни. Същевременно се перфектни за клуб. Изборът е твой, успех!
 12. Именно! https://www.sweetwater.com/store/detail/TM18C--hughes-and-kettner-tubemeister-18-1x10-inch-18-watt-tube-combo Hughes & Kettner TubeMeister 18 1x10" 18-Watt Tube Combo 18 watts of pure guitar tone through a 1 x 10" Celestion speaker 2-channels with 3-band EQ, gain, and master volume Variable power output is perfect for recording and onstage use 18W/5W/1W/Speaker Off Powered by a duo of EL84 power tubes and 12AX7 preamp tubes Built-in Red Box DI gives you great tone anywhere Tube Safety Control continually monitors your power tubes and optimizes them for the best tone Effects loop for hooking up your favorite pedals and effects Тежи няколко кила. Брутален звук. Има си всичкооооооо!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.